Sıkı Fıkı (Tangled, #3)

“Son derece sevimli, kahkahalarla okuyacağınız bir hikâye. Eğer Drew’u sevdiyseniz, Matthew’a bayılacaksınız.” -K. Bromberg

Sıkı Fıkı, Karmakarışık günlerine geri dönüyor. Fakat bu sefer tavsiyelerde bulunan ve Dee Dee’yle uğraşmak durumunda kalan tabii ki Drew değil, onun en yakın arkadaşı olan Matthew!
Eğer bu hikâyeyi daha önce duyduysanız beni durdurun. Çapkın erkek bir kızla tanışır, ona âşık olur ve tepeden tırnağa değişir.
Epey güzel bir hikâye, değil mi? Ama bizim hikâyemiz değil. Bizimki çok daha renkli.
Dee’yle tanıştığım an Dee’nin özel biri olduğunu biliyordum. O ise benim kendisiyle birlikte olup, sonra da onu hayal kırıklığına uğratacak bir erkek olduğumu düşündü. Aksini ispatlamamsa epey vakit aldı. Ama konu sevişme olduğunda epey ikna edici olduğum söylenebilir.
Bu hikâyenin en güzel yanı sonu değil, o sona nasıl geldiğimiz…

“Son derece sevimli, kahkahalarla okuyacağınız bir hikâye. Eğer Drew’u sevdiyseniz, Matthew’a bayılacaksınız.” -K. Bromberg

Sıkı Fıkı, Karmakarışık günlerine geri dönüyor. Fakat bu sefer tavsiyelerde bulunan ve Dee Dee’yle uğraşmak durumunda kalan tabii ki Drew değil, onun en yakın arkadaşı olan Matthew!
Eğer bu hikâyeyi daha önce duyduysanız beni durdurun. Çapkın erkek bir kızla tanışır, ona âşık olur ve tepeden tırnağa değişir.
Epey güzel bir hikâye, değil mi? Ama bizim hikâyemiz değil. Bizimki çok daha renkli.
Dee’yle tanıştığım an Dee’nin özel biri olduğunu biliyordum. O ise benim kendisiyle birlikte olup, sonra da onu hayal kırıklığına uğratacak bir erkek olduğumu düşündü. Aksini ispatlamamsa epey vakit aldı. Ama konu sevişme olduğunda epey ikna edici olduğum söylenebilir.
Bu hikâyenin en güzel yanı sonu değil, o sona nasıl geldiğimiz…


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Açıkçası ilk iki kitap kadar sevmedim.Diğer kitaplar çıtayı yükseltince böyle oluyor demek ki :( Eğer serinin ilk kitabı sıkı fıkı olsaydı ben yazarı takip etmeye devam etmezdim.Dee ve Matthew ikilisi klişeydi ama kitap akıcıydı.Değerlendirmemi buna göre yaptım.İnsallah son kitapla birlikte seriye güzelce veda ederim :)

10 puan

Allahım, sen nasıl bir kitaptın öyle!

Bu kitaba AŞIK OLDUM, AŞIK OLDUM, AŞIK OLDUM!!!!

Bu kitaba BAYILDIM, BAYILDIM, BAYILDIM!!!!

Evet, böyle damdan düşer gibi bir yorum oldu ama ne yapayım ÇOOOOOK SEVDİM KİTABI!!

Kitap çıkmadan önce en korktuğum şey kapağıydı açıkçası, malum kapak biraz müstehcen gibi. Ve o kapağı ben pek sevmemiştim.

Açıkçası Ephesus'un orijinal kapağı kullanacağını düşünüyordum. Face'de bu kapağı gördüğüm ilk an baya afalladım. Resmen kapak beni aşık etti kendine. Yaaa şunun tatlılığına bir bakın Allah aşkına, nasıl sevilmez bu kapak *-* En iyi kapaklar listemde ilk 3'e girdi şu an.

Kitabın konusu zaten yukarıda belli. Kitap çift olarak haklarında fazla bir şey bilmediğimiz Matthew ve Delores, nam-ı diğer Dee-Dee'yi anlatıyor. Malum, güzelim seriyi benim için katletmeyi başaran bir puşt karakter içerdiği için bu kitabı büyük bir hevesle bekledim. Çünkü göründüğü kadarıyla Matthew o geri zekalıya benzemeyen, centilmen biri olarak karşımıza çıkmıştı önceleri. Dee'nin beni hayal kırıklığına uğratmayacağından zaten emindim.

Matthew, daha beni ilk sayfadan kendine aşık ettin be kuzum!!! Senin o centilmenliğin, takdir ettiğim dürüstlüğün, gülüşün, yakışıklılığın beni benden aldı *-* . Önceden olduğun kişilik de güzeldi ama aşık olunca daha tapılası oldun sen <3 <3 <3 Dee'yi mutlu etmek için yaptığı gösterişsiz ama her biri diğerinden muhteşem jestleri okumak gözlerimi yaşarttı kitap boyunca.

Dee, tanrım sen nasıl bir varlıksın! İnsanlara karşı olan açık sözlülüğün, çılgınlığın... Keşke benim en iyi arkadaşım olsaydın! Ama sana biraz kızgınım. Tamam, haklısın aşkım geçmişinde birkaç pislikle takılmışsın ve güven konusunda baya sorunların var. Ama Matthew'e karşı güven konusunda bu kadar acımasız ve ürkek olmasaydın keşke. Onun dışında kesinlikle Matthew'e karşı gösterdiğin ilgi kusursuzdu.

Kitaptaki komedi dozu tam gaz devam ediyor arkadaşlar. Özellikle Mackenize ve kitabın 323. sayfasındaki Matthew ve annesinin sohbeti gece kahkaha attırdı bama :D

Bunun haricinde kitap benim gözlerimi baya sulandırdı. Pekala, itiraf ediyorum; 1-2 yerde gözlerimden 1-2 damla da aktı. Çoğunlukla Matthew'ın yaptığı şirinliklerden dolayı olsa da bir sahnede acayip kötü oldum. Hangi sahne derseniz:

Üzgünüm, öğrenmek istiyorsanız bloguma bakmanız gerekecek çünkü orada biraz spoilera kaçtım Vikitap kullanıcıları. Bir spoiler butonu olsaydı buralarda paylaşırdım emin olun.

Serinin bitimine son bir kitap kaldı. -31 hariç diğerlerini çok özleyeceğim. Özellikle Billy, Matthew, Dee, Mackenize dörtlüsünü.

http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/02/sk-fk-yorum_12.html

7 puan

İlk kitapta drew'in anlatımını dinledik, ikinci kitapta kate, üçüncü kitapta mathew'in hikayesi..Benim sevdiğim Drew oldu karakter olarak da konu olarak da ilk iki kitap çok eğlenceli ve sürükleyici idi. Hatta 2. kitapta drew'in bölümleri az olduğu için biraz sıkıldığımı da söyleyebilirim... 3. kitapta dee'nin diğer kitaplarda yansıtılan karakteri burada biraz durağan geldi.. o kitaplardaki gibi karakteri yansıtılabilseydi sanırım daha eğlenceli olurdu! bu yüzden seri diye okunabilir yazarın anlatış biçimi çok keyifli ancak durağan bir hikaye okuyorsunuz...Son kısımlarda tekrar drew'i görmek güzeldi yazarın hikayeyi aktarış biçimi bence en çok drew'a gitmiş, çok güzel fırlama modeli oluşturmuş :)

2 puan

Serinin devamı olduğu için okudum ama sanki ilk kitap daha eğlenceliydi.

6 puan

Serinin 2.kitabı olmasaydı bu kitabı daha çok beğenebilirdim.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/03/emma-chase-sk-fk-tangled-serisi-3.html

5 puan

Önce ki kitaplardan tanıdığımız Drew'in kankası Matthew Fisher ve Kate'nin kankası De dee Warren'de sıra.
Matthew yatırım bankacısı çapkın, başarılı bir adamdır. İyi bir ailesi, arkadaşları, kariyeri vardır. Drew'in aksine iki kez bir kadınla birlikte olabilir, beraber çalıştıkları ile beraber olmama kuralı yok,bir gün evleneceğini de hayal eder.Sadece doğru kişiyi bulana kadar yanlış kişilerle eğlenceden geri kalmak istemez.
Hayatı dört hafta önce sıradan bir günde sıradan olmayan bir kızla tanışınca değişir. Önce ki kitaplarda ki gibi şuan ki durumla ilgili bir girişten sonra dört hafta öncesine döner.

Dee Dee roket bilimci bir kimyagerdir. Kate'nin en iyi arkadaşı ve Kate'nin eski nişanlısının kuzenidir. İlk sevgilisi hamile bırakıp terk etmiş, bir sevgilisi evli çocuklu çıkmış, biri tüm hesabını boşaltmış, başka biri de dövmüştür. Bunlardan dolayı erkeklere karşı güvensizdir. İlişkileri eğlence amaçlıdır. Ciddi bir ilişki peşinde değildir. Matthew ile de böyle başlarlar. Vegas'a gidip nikah kıyacak halimiz yok ya diyerek başlanan ilişki ora da biter.

Bu kitapta Drew hakkında kendi kitabında olmayan bilgiler, ayrılma sürecinde Kate ve nişanlısı arasında olanlar var. İlk kitapta perde arkasında kalanları öğreniyoruz.
Durağan bir kitaptı kitabı yazarın güzel anlatım tarzı bile kurtaramadı. Boş geçti kitap. Okurken sıkıldım ve araya başka kitaplar girdi. Sonda yine bir Drew bölümü vardı özleyenlere sürpriz. İyi ki vardı bu bölüm.

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/09/sk-fk-tangled-3-emma-chase-kitap-yorumu.html

Emma Chase'in kalemini okumayı özlemişim.

Her ne kadar serinin ikinci kitabı Darmadağınık'a karşı bir süre kindar hisler beslesem de Sıkı Fıkı'yı daha doğrusu Matthew ve Dee'yi büyük bir heyecanla okumayı bekliyordum.

Malum Drew öküzünün aksine Matthew gayet ideal bir erkek karakter olmuştu. Ben onu daha çok sevdim diyebilirim. İlk olarak Drew kadar öküz değil, bayağı Dee'nin etrafında pervane oluyor kendisi hatta, ilişkilerinin bazı bölümlerinde olan şeyler yüzünden kadın karakterimize kızmadan önce onunda ilişki geçmişini düşünmek lazım önce bence.

Karmakarışık kitabında karşımıza çıkan, sonrasında pek fazla beraber görünmeselerde sinyallerini veren karakterlerdi ikisi de. Her ne kadar okumak istesem de fazla bir beklenti de değildim. Sürükleyiciliği konusunda tereddütüm yoktu ama bu kadar akıcı olmasını da beklemiyordum.


Konu olarak kesinlikle başka çoğu yazarın elinde çin işkencesine dönebilirdi bu kitap. Matthew'in gözünden okumak ise ilaç gibi geldi bana. Okurken çoğu yerde kahkahalarımı tutamadım. Bir kadın yazarı böyle bir karakter anlatımı yarattığı için ayakta alkışlamak lazım.

Yan karakterlerin hepsine bayıldım. Zaman olarak Karmakarışık kitabıyla aynı ilerliyor ama Drew ve Kate çok gözükmediğinden fazla sahne tekrarı yaşamıyorsunuz, Drew'in alameti fabrikası öküzlüğü haricinde.

Dee, parti kızı görünüşünün aksine bir bilim insanı oluyor. Erkeklere güvensiz, tek gecelik ilişkilerin ondan sorulduğu biri, ondan gayet hoşlandım hatta en sevdiğim özelliği ağzına geleni direk söylemesi oldu. Matthew'ciğim ise öküz arkadaşından sonra gerek jestleriyle, gerek davranışıyla, gerek bir yere kadar olan anlayışıyla kalbimi fethetti.

Serilerdeki yan karakterleri okumak hep daha eğlenceli olur zaten.

Okuyacakları önceden uyarayım kitap yetişkin içerikli.

Yazarın bu serisi yayınlanmışken umarım Ephesus başka kitaplarına da el atar.

7 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2018/03/emma-chase-sk-fk-tangled-3.html

Ve Tangled Serisi'nin 3. kitabı Sıkı Fıkı'da bitti. Bu kitap Drew ve Kate'in değil onların en yakın arkadaşları ve aynı zamanda ilk iki kitapta tanıyıp sevdiğimiz Matthew ve Dee'nin hikayesi. Açık gönüllülükle itiraf etmeliyim ki ben bu ikisini daha çok sevdim.

Yazarın kalemine artık alıştım. Sohbet eder tarzda ve şimdiki zamanla anlatımı bu kitapta beni fazla rahatsız etmedi. Sanırım peş peşe okuyunca yadıegamıyor alışıyor insan.

Bu kitap bana nedense daha romantik ve aşk dolu geldi. Ya karakterleri daha çok sevdiğimden ya da Drew ve Kate'in vıcık aşkından sıkıldığımdandır bilmiyorum. Ama sevdim bu kitabı.
Ama şunu da söylemeliyim, 3 kitaptan en eğlenceli olup beni en çok güldüren ilk kitaptı, bu da değişmez bir gerçek.

Drew'in yeğeni Mackenzie burada da vardı hatta bizim çiftle gezmeleri falan oldu çok eğlenceliydi. Küçük çoçukların dokundukları her şey çok tatlı oluyor.

Drew'in Kate'den ayrılıp eve kapandığı kısımları üstün körü de olsa Matthew tarafından okuduk ve bana azıcık zaten bu mevzuyu biliyorduk hissi uyandırdı.

Onun haricinde kitabı sevdim. Benim için dediğim gibi ilk iki kitaptan çok daha iyiydi. Özellikle Dee'nin renkli kişiliği favorim oldu. Kız tam kafa dengi biri...

Yine söylüyorum aşırı beklentiyle okumazsanız beğenirsiniz ama büyük beklentilere girerseniz seversiniz bence.


Baskı Bilgileri

Ciltli, 400 sayfa
3Şubat2016 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6059232203
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, aşk romanları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Dilara Korkmaz gezenti peresstt maggie hergene54
30 kişi

Okumak İsteyenler

obriner Ülkü Ciner hAnAJks
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski