Seninle Bir Gece (The Derrings #3)

Kendi ailesinin ona hizmetçi gibi davranmasından bıkan Leydi Jane Guthrie için sonunda bir çıkış yolu görünür en azından bir geceliğine. Cüretkâr bir elbiseyle, adı skandallarla anılan bir kadının maskeli balosunda yaşayacağı birkaç saatlik özgürlüğü iple çeker.
Fakat Seth Rutledge karşısına çıktığında her şey değişir.

Savaşın acılarıyla kalbi katılaşan Seth, kız kardeşinin iyiliği için
evlenmesi gerektiğini bilse de tutkunun artık kalbinde yer almadığını düşünmektedir ta ki o maskeli güzel kalbini çalana kadar. Seth tekrar bulmak için yanıp tutuştuğu bu güzelin, çocukluk arkadaşı Jane olduğundan ve beraber geçirdikleri o geceden sonra hayatlarının bir daha asla eskisi gibi olmayacağından habersizdir...

Kendi ailesinin ona hizmetçi gibi davranmasından bıkan Leydi Jane Guthrie için sonunda bir çıkış yolu görünür en azından bir geceliğine. Cüretkâr bir elbiseyle, adı skandallarla anılan bir kadının maskeli balosunda yaşayacağı birkaç saatlik özgürlüğü iple çeker.
Fakat Seth Rutledge karşısına çıktığında her şey değişir.

Savaşın acılarıyla kalbi katılaşan Seth, kız kardeşinin iyiliği için
evlenmesi gerektiğini bilse de tutkunun artık kalbinde yer almadığını düşünmektedir ta ki o maskeli güzel kalbini çalana kadar. Seth tekrar bulmak için yanıp tutuştuğu bu güzelin, çocukluk arkadaşı Jane olduğundan ve beraber geçirdikleri o geceden sonra hayatlarının bir daha asla eskisi gibi olmayacağından habersizdir...


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Sevgili Sophie Jordan beni yine hayal kırıklığına uğratmadi.Kitabi cok begendim.Son kısımları aceleye gelmeseydi tam puan verecektim.Şiddetle tavsiye ederim :)

7 puan

Konusu güzel olsa da yazar işlemesini bilememiş. Kitapta Jane-Seth aşkı üzerinde fazla durması güzel ancak Jane'nin başından geçenler sadece aralarda iki cümleyle aktarılmış aynı şey Seth için de geçerli. Kopuk bir anlatımı olduğundan konular güzel olsa da artık almayacağım bir yazar.

8 puan

Güzel bir kitap çeviriyle nasıl heba edilir sorusunun en güzel yanıtı: İşte bu kitap!

10 yıl, 11 ay
8 puan

Kitap konusu ve karakterleri bakımından güzeldi ancak çeviri çok kötüydü :(

Profil Resmi
10 puan

Harikaydı ya...

Gerçekten çok sevdim :)

Profil Resmi
8 puan

Çirkinin aşığı kitabına benzer başladı sonra da tipik historicallara döndü. Yine de sıkılmadan okunabilir.

5 puan

"Sophıe Jordon / Seninle Bir Gece" bitti nihayet

Kararsız ve sabit fikirli karakterleri okudum da bu kadarını tahmin edemedim.
Sağolsun çevirmen arkadaş da kitabın sonlarına doğru yorulmuş olmalı ki çeviriyi katletti.

Jane Seth, Seth de Jane oldu bir çok yerde gerisini kendi hayal gücüme bıraktım.

Yazarın okuduğum diğer iki kitabına nazaran vasat bir kitapta bence. Hele onca şeyden sonra son bir sayfasında sevdiğini kabul etti ya Seth daha ne diyeyim.

Fazla uzun uzun yazmayacağım. Yazarın ilk iki kitabı;
Düğün Gecesi
Kendini Aşka Bırak
Kitaplarını şiddetle öneririken, bu kitap için sizin boş anınıza ve bol paranıza bırakıyorum...

Serpil....

10 yıl, 11 ay
8 puan

Jane Guthrie kocası öldükten sonra evinde kayın biraderi ve ailesi ile yaşamaya başlamıştır. Kocasının ilk evliliğinden olan oğlu yeterli yaşa gelip hakkı olan varisliği alana kadar sorumluluk kayın biraderindedir. Jane ise kendi evinde hizmetçi konumundadır. Kayın biraderinin kendisine olan ilgisinden kaçar, onun çocuklarına bakar yetmezmiş gibi birde bir şeyi beğenmeyen karısı ile ilgilenir.
Jane'nin evliliğinde çocuğu olmamış eşinin zaten çocuğu olduğundan kısır olanın kendisi olduğunu düşünmüştür. Evliliğin de mutlu olmamış hatta kocasını yatağında hizmetçisi ile basmıştır. Mutsuz geçen hayatı kocası öldükten sonrada değişmemiştir. Sadece bir gecelik özgürlük için maskeli bir baloya gitmeye karar vermiştir.
Baloda ise çocukluğundan beri aşık olduğu ama kendisini değil de ablasını seçen üstelik ablası tarafından da bir dük için istenmeyen St.Claire Kontu Seth Rutledge ile karşılaşır.

Seth kız kardeşinin kaza sonucu kör olmasından kendini sorumlu tutmuş hem bu olay hem sevdiğini düşündüğü kadın tarafından istenmeyişinden sonra donanmaya gitmiştir. Babası ona geri dönmeyeceğini düşünerek donanmada bir subaylık ayarlamıştır ama ilginçtir abisi ölünce kontluk Seth'a kalır. Seth ise dönünce kız kardeşi Julianne ile anlaşabilen kendisine bir şey olursa ona bakabilecek ve kendisine varis verebilecek bir eş arayışına girer.

Baloda Jane ile Seth karşılaşırlar. Jane tanısa da Seth onu tanımaz. Seth o gece Aurora adını verdiği bu maskeli kadından etkilenir. Yıllar sonra görmediği Jane ile karşılaşınca ilk kez gördüğünü düşünür ve Jane'den de etkilenir. Jane bir gece yine baloya katılır ikili bu kez birlikte olur ve işler o geceden sonra değişir.

Seth onu sevemedim Jane'i gördüğünde Jane'i unutup eş bulmalıyım dedi Aurora'ı gördüğünde unutup eş bulmalıyım dedi sevemedim evet önce anlamamak doğal ama ikisi içinde yoğun hissetmek sevemedim. Kitabın sonuna kadar Seth sevip sevemediğini anlamadı hatta son iki sayfada Jane'nin yanına giderken bile yok daha neler sevmiyorum dedi gidince birden sever oldu. Yine acele bir son oldu. Çeviri o korkunç çeviri Seth'in bölümlerini okuyorum birden Jane oluyor başı sonu belli olmayan bölümlerle geçti yani. Yazarın en kötü kitabı diyebilirim.

8 puan

çeviri ile berbat edilen güzel bir hikaye... gerçi sonu da pek çabuk geldi... o da biraz kötüydü... ama yazar kadın karakterin üzüntülerini çok güzel anlatmıştı... sırf o yüzden okuyabildim kitabı... bir de güzel bir çeviri olsa nasıl hissedilirdi kim bilir ??? bilemeyeceğiz tabi ki :/

8 puan

Müthiş bir hikayedi..Ne diyebilirim ki Sophie Jordan mükemmel yazıyor.Belki kurgu basit gelebilir ama o duygu yoğunluğunu ve betimlemeleri o kadar güzel veriyor ki yazar gözünüzün önünde o sahneyi çok kolay canlandırabiliyorsunuz..Özellikle çeviri bence harika idi çünkü kitabı elime alıp bırakamadım..Kitabın nasıl bittiğini anlayamadım bile..

Lady Jane Guthrie hanımı olduğu evin kocası öldükten sonra çocuğu olmadığı için hizmetçisi konumuna düşmüştür..Kocası ile mutlu evliliği olmayan Jane kocasını kendi yatağında hizmetçi ile yakaladıktan sonra evliliği formaliteye dönmüşse de onun başka kadından çocuğu olması yüzünden kendini kısır olarak görmektedir.. Kocasının ilk karısından olan oğluna kalan mirası yönetmek o reşit olasıya kadar kayın biraderi Desmond tarafından yönetilmektedir Jane onun çocuklarına dadılık etmekte eltisinin ve şımarık çocuklarınız kaprislerine katlanmaktadır....Bu arada Desmond uzun zamandır Jane'nin peşindedir..Onu elde etmekten hiç vazgeçmemiştir..

Tüm bu olanlardan bunalan Jane bir gecelik özgürlük için maskeli baloya gizlice katılmaya karar verir..Orada kendi olmadan sınırsızca eğlenmeyi deneyecektir..Onu destekleyen arkadaşları ile birlikte gider ve orada 16 yaşından beri aşık olduğu erkek St.Claire Kontu Seith Rutledge ile karşılaşır.Seith ile çok iyi arkadaş olan Jane umutsuzca ona aşık olmuş aşkını kalbine gömmüştür..Çünkü Seith ablası Madeline'ya aşıktır..Ama Madeline bir kontun o zamanlar ikinci oğlu olan Seith ile evlenmek yerine yaşlı bir Dük ile evlenmeyi tercih etmiştir..Bir de kız kardeşinin kaza ile kör olması bu olaydan kendini sorumlu tutan Seith yurt dışına savaşa gider.Babasının ölüm haberini alsada hemen dönmez ..Fakat döndüğünde ağabeyinin de öldüğünü öğrenen Seith hiç istemediği unvanın kendine kaldığını öğrenir..Bundan böyle kör olan kız kardeşi Julianne ile birlikte yaşayan Seith'in amacı varis edinmek ve kardeşine başına bir şey gelirse bakması için tekrar evlenmektir..
İşte yıllar sonra Jane ile bu şartlarda karşılaşırlar ama yüzünde maske olan Jane'i tanıyamaz..Jane ise sevmekten hiç vazgeçemediği ilk aşkını karşısında gördükten sonra ondan kaçsada olaylar ikisinin yollarını kesiştirir.Seith onun kim olduğunu bilmeden Jane'e tutulur..Normal kimliği ile de yolları Seith ile kesişen Jane ondan kaçmaya çalışssada bunda pek başarılı olamaz..Ve başka bir gece tekrar dışarı kaçar sahte kimliği ile onunla umulmadık derecede yakınlaşır..Bu yakınlaşma onun sandığı gibi tek seferlik olmaktan öte olacak kendini umulmadık olaylar zincirinde bulacaktır..
İkisi de geçmiş ile birbiriyle hesaplaşırken gelgitleri duygu karmaşaları ve olaylar ile birbirlerinin kollarına daha da savrulacaktır..
Biraz kül kedisi masalı tadı vardı bu romanda.Çok keyif alarak okudum..Okuyacak olan arkadalarıma keyifli okumalar dilerim...


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 320 sayfa
Şubat2013 tarihinde, Pegasus Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
6053430247
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Carpe_Diem DenizKızı Sevgi06 contiki Kayla_Oz
47 kişi

Okumak İsteyenler

adeviye Only licia troisi fan Canan Lady_Avy
17 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski