Semerkant Tılsımı

Büyücülerin yönetimdeki günümüz Londrası.Çalınan bir tılsım. Bir bir entrika, cinayet ve intikam öyküsü. Bartimaeus üçlemesinin ilk kitabı.

Büyücülerin yönetimdeki günümüz Londrası.Çalınan bir tılsım. Bir bir entrika, cinayet ve intikam öyküsü. Bartimaeus üçlemesinin ilk kitabı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Arsız ve ne yapacağı belli olmayan bir cin ve büyü yapmayı yeni öğrenmiş genç ve yetenekli ama bir o kadar da saf bir çocuk. Kitap içindeki karakter isimlerinden tutun da, yaşanan olaylarda cinin ağzına aldığı cümlelere kadar her yer göndermelerle dolu. Eğer sağlam bir kütüphaneniz varsa bu kitaptan maksimum faydayı elde edip kahkalar atmamanız olanaksız. Genelde can sıkıcı olan dipnotların büyük bir keyfe dönüştüğü, hatta sayfaları okumadan dipnotları okumamak için kendimi zor tuttuğum zevkli bir eser.

9 puan

Bartimaeus ; sinsi, hazırcevap , kendi sınıfı içerisinden ve üstündekilerden daha zeki, arsız yanıtlarıyla karşısındakine devamlı bir laf sokuşturma gayretinde olan ve bu cevaplarla bizi güldüren uzun yıllar yaşamış olan güngörmüş bir cindir.
(bkz ; kulede kürenin içine sıkışıp kaldığında ve Nat'in kendisini çağırdığını anladığında karşısındaki kadınla erkeğin kürenin içerisinde olmalarını dilediğini ve ah! - Ooh! diye tepki verdiği sahne ;) )

Yer yer güldüğüm ve bolca eğlendiğim , zamanın nasıl geçtiğini takip edemediğim bir seri başlangıcıydı.
Nat'in yaşıtlarına göre başından büyük işlere kalkışması ve hafiften kibirli havalara bürünmesi zaman zaman beni kızdırsa da , daha küçük olmasına ve kendisinin devamlı hor görülmesi sebebiyle normal karşılayarak keyifli hatalarının ve cincağızımızla yavaştan bir gönül beraberliğine (yanlış anlaşılmasın )girdiklerini izlemekten keyif aldım.

Karamsar ve ağır üslubu olan bir seri dizisinin ardından bu seriye başlamak inanılmaz iyi geldi bana. Tavsiye ederim , kütüphanemden eksiltmeyeceğim bir seri olacak gibi ;tabi ikinci ve üçüncü kitapları karar vermemde etken unsur olacaklar.

9 puan

Fantastik dünya için harika bir alternatif, okurken sıkılmak neredeyse imkansız. Bu summoner'ın hikayesini büyük bir zevkle okuyacaksınız.

8 puan

Okurken Nat'e uyuz olup, Bartimeus'un gevsekligine epey sasiracaginiz bir kitap. Açıkçası Bartimeus'u daha fazla okumayı tercih ederdim. Ayrıca her ne kadar günümüz Londrasinda geçse de kitap ben niyeyse bağlantıyı kurmakta epey zorlandım. Daha çok 1700ler 1800lerde geçiyor gibiydi. Başlarken de beklentim yorumlar yüzünden epey yuksekti ,o yüzden efsanevi bir kitap bekledim ama biraz hayal kırıklığına uğramadım değil. Umarım serinin diğer kitapları daha iyidir.


Baskı Bilgileri

471 sayfa


ISBN
975-509-384-2

Etiketler: fantastik roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

ilaydaalyanak kirmizisin Berre sewwil Aviendha
26 kişi

Okumak İsteyenler

mit1980 Khelben gökyüzübenim zehra Kobay
7 kişi

Takas Verenler

mcgonagal
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski