Semaver

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Kitabı üç gün içinde okuyup bitirdim ve sevdim. "Sevmek Korkusu" isimli öyküsünü de diğer blogda paylaştım. Bunun dışında "İhtiyar Talebe" isimli öyküyü de en az o kadar sevdim. Şayet okursanız bu iki öyküye dikkat etmenizi isterim.

11 yıl, 11 ay
7 puan

Sait Faik hikayelerinde kurduğu atmosferi çok iyi yaşatan bir yazar. Yansıttığı seksen yıl öncesi Atatürk Türkiye'si belki de günümüzden de canlı...

Profil Resmi
7 puan

Her bir öykü birbirinden güzel gerçekten.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Çarpıcı betimlemelerle dolu ilginç bir sait faik kitabı.

7 puan

Herhangi bir insanın herhangi bir yerde geçirdiği herhangi bir gününün belli kesitlerine şahit oluyormuşum gibi bir hissiyat edindim bu kitaptaki öyküleri okurken. Yani ufak tefek ama gerçek detaylardan oluşuyor hepsi. Okumak lazım.

8 puan

favoriler;semaver, babamın ikinci evi, bohça,düğün gecesi, şehri unutan adam

8 puan

Öykücülüğünün ilk dönem eserlerinden olan bu kitapta yazarın hayatıyla paralel öyküler yer almakta. Çocukluktan, gençliğe ve Fransa'da yaşadığı zamanlara dair hikayeler adeta sırasıyla ele aldığı dönemlerle birlikte ilerlemiş ve yazarın tarzı daha bir oturmuş gibi. Bir nevi Sait Faik'in yazım gücünün gelişmesine de tanıklık edebileceğiniz bu eserde gelecekte tarzı olacağı üzere yalnızlık olgusu kendini hissettiriyor. Yalın insanlara ve hayatlara dair gözlemleriyle sarmalanmış hikayelerinde özellikle ekonomik olarak alt sınıf diye tanımlanabilecek insanlara olan sevgi ve umutla yaklaşımı da ayrıca dikkat çekiyor.

2 puan

Dünyanın en sevimsiz öykü kitabı

6 puan

36 çeşit öykü.
Muhakkak beğendiğiniz öyküler de olacaktır.

6 puan

Sait Faik'in cümleleri istemsiz bir şekilde Chicago'dan ''Does Anybody Really Know What Time It Is?'' parçasını getiriyor aklıma, tüm öykülere daha derin anlam katkısı yapıyor. Tıpkı Can Atilla'nın müziğinin İhsan Oktay Anar kitaplarındaki havasında...

Böyle büyük öykü anlatıcılarının kitaplarını değerlendirmek hadsiz hesapsız bir durum görülüyor. ''Benimle Birlikte Seyahatten Dönen İnsanlar'' bölümündeki 15 Aralık 1934 tarihinde Varlık'ta yayımlanmış ''Sevmek Korkusu'' öykü derlemesinin en hoş olayıydı. Her cümlesi ezberlenecek kadar mühimdi. Aforizmaların keskinliği ve iki sayfada anlatılan olayların tüm hayatı değiştirebilecek kapasitede olması bu kitabı okumanız için iyi neden.

Bir oturuşta BİTİRİLECEK, fakat ABARTILMAYACAK bir derleme.


Baskı Bilgileri

138 sayfa


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

araftakiler muharremozdemir drgoksel nncc menzil
7 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski