Sarı Sıcak

Türkiyenin evrensel yazarı Yaşar Kemal YKYde... Yaşar Kemal Anadolunun binlerce yıllık kültüründen beslenerek yazdığı büyük ve modern romanlarla, ABDden İngiltereye, İtalyadan Tunusa, Norveçten Kanadaya, dünyanın dört bir yanında tanındı. Yazdıkları doğu ile batı arasında köklü bir kültürün ve verimli bir coğrafyanın yarattığı, çağlar ötesi gür ses olarak kabul edildi, sevilerek okundu; okunuyor. 15 Ocakta okurla buluşacak 40 olağanüstü kitabın tasarımında Abidin Dinodan Avni Arbaşa, Turan Eroldan Bedri Rahmi Eyuboğluna kadar pek çok Türk ressamın resimleri ve Ara Gülerin fotoğrafları kullanıldı. Türkiyenin Evrensel Yazarı Yaşar Kemal tüm Yapıtlarıyla karşınızda. TADIMLISarı Sıcak Anadolu halkının yokluğa, açlığa, unutulmuşluğa karşı verdiği insanüstü mücadelesinin hikayesidir. Pisliğin, sıcağın, sefaletin ortasında bir avuç insanın hayatla aralarındaki ince bağa sımsıkı sarılışlarının ve hayatta kalma çabalarının dramı yirmi iki hikayede dile getirilir. Kemalin yazım stili yalın ve çarpıcı; köylülerin ağzından bütün insanlık adına konuşuyor.Publishers Weekly, (A.B.D.) Korkunç bir duyarlık ve acımasız bir şiir...Observer, (İngiltere)Sadelik ve dürüstlükle anlatılan bu öyküler insanın belleğine kazınıyor.The Milwaukee Journal, (ABD)Yoksulluk, boş inanlar, sinekler, toz, ölümüne çalışma, uçsuz bucaksızlık, bitkinlik, yabanlık, yılmazlık.(...) Çaresizlikten doğan acıma ve duyarlığın evrensel boyutları.The Guardian, (İngiltere) Köylülerin sefaletini ve sosyal eşitsizliği dile getiren kitaplarıyla Yaşar Kemal, Türkiyedekison üç kuşağı en derinden etkileyen yazar.Neue Zürcher Zeitung, (İsviçre)

Türkiyenin evrensel yazarı Yaşar Kemal YKYde... Yaşar Kemal Anadolunun binlerce yıllık kültüründen beslenerek yazdığı büyük ve modern romanlarla, ABDden İngiltereye, İtalyadan Tunusa, Norveçten Kanadaya, dünyanın dört bir yanında tanındı. Yazdıkları doğu ile batı arasında köklü bir kültürün ve verimli bir coğrafyanın yarattığı, çağlar ötesi gür ses olarak kabul edildi, sevilerek okundu; okunuyor. 15 Ocakta okurla buluşacak 40 olağanüstü kitabın tasarımında Abidin Dinodan Avni Arbaşa, Turan Eroldan Bedri Rahmi Eyuboğluna kadar pek çok Türk ressamın resimleri ve Ara Gülerin fotoğrafları kullanıldı. Türkiyenin Evrensel Yazarı Yaşar Kemal tüm Yapıtlarıyla karşınızda. TADIMLISarı Sıcak Anadolu halkının yokluğa, açlığa, unutulmuşluğa karşı verdiği insanüstü mücadelesinin hikayesidir. Pisliğin, sıcağın, sefaletin ortasında bir avuç insanın hayatla aralarındaki ince bağa sımsıkı sarılışlarının ve hayatta kalma çabalarının dramı yirmi iki hikayede dile getirilir. Kemalin yazım stili yalın ve çarpıcı; köylülerin ağzından bütün insanlık adına konuşuyor.Publishers Weekly, (A.B.D.) Korkunç bir duyarlık ve acımasız bir şiir...Observer, (İngiltere)Sadelik ve dürüstlükle anlatılan bu öyküler insanın belleğine kazınıyor.The Milwaukee Journal, (ABD)Yoksulluk, boş inanlar, sinekler, toz, ölümüne çalışma, uçsuz bucaksızlık, bitkinlik, yabanlık, yılmazlık.(...) Çaresizlikten doğan acıma ve duyarlığın evrensel boyutları.The Guardian, (İngiltere) Köylülerin sefaletini ve sosyal eşitsizliği dile... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Birçok öykü okumama rağmen "Sanki şu öykü az daha uzun olabilirdi." veya "Öykü anlatmak istediği şeyi eksik anlatmış." dediğim çok olmuştur.

Bu durum Sarı Sıcak'a kadar böyle gitti. Yazar 22 öykü yazmış ve hiçbirinde yukarıda yakındığım durumlarla karşılaşmadım. Hepsi doyurucuydu. Bazı öyküler şaşırtıcı olurken, bazılarının sonu belli olsa da kurguları çok güzeldi. Daha da güzeli 1 öykü bile sıkıcı değildi.

Önümde okunulması gereken çok Yaşar Kemal kitabı var ve yakın zamanda yazarın güzel kalemiyle yeni bir serüvene çıkmak için sabırsızlanıyorum.

6 yıl, 8 ay
7 puan

22 hikayeden oluşan harika bir kitap. Çoğu Adana yöresinin, unutulmuş, hatırlanmak istemeyen, yıkık dökük, insanın yüreğini parçalayan dehşet bir anlatım ile yüzüne vurulan, okumuş olma hissinden ziyade şahit olma hissi yaratan gerçekleri.

9 puan

Bu kitabın 1972 baskısını ve de ciltli olarak okumak ayrı bir keyif;)

11 yıl, 10 ay
8 puan

Kendilerinin belirlemediği konumları sebebiyle ötrkileşen,yalnızlaşan, görülen ama bir türlü sahip çıkılmayan ve bu duruma da isyan etmeyen insanların atmadığı iç çığlık

7 puan

Çukorova insanının , Anadolu insanının , köylünün yaşadığı zorlukları anlatan , sıcak , içten öykülerden oluşan bir kitap.Yaşar Kemal lokal anlamda Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi yazar.Bulunduğu coğrafyayı onun kadar içten,samimi şekilde anlatan çok az yazar var.

10 puan

Okuması keyif veren, aynı zamanda sorgulatıcı hikayelerden oluşan bir kitap. Duygu veya düşünce ağırlıklı kitaplar okurken araya köy insanlarının hayatlarını gerçekçilikle ele alan bir kitap girmesi farklılık yaratıyor. Köy yaşamına uzak biri olarak gözümü açtı diyebilirim.


Baskı Bilgileri

235 sayfa
Mart2015 tarihinde, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-975-08-0747-2

Etiketler: öykü

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

bbayazit
1 kişi

Okumuşlar

karperi thx1982 prettyinpink banakil jr. utopya
85 kişi

Okumak İsteyenler

booking40 Cessie tunabasar35 defne Tuğçe Nihal
28 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski