Sakıncalı Piyade

Ellerin dert görmesin Uğur Mumcu! Sakıncalı Piyadeyi yazdığın için, eline sağlık, ağzına sağlık, canına sağlık. Kendi yazdıklarıma gülemem. Ama senin yazdıklarını gülerek okudum. Acı acı gülmek deyimi vardır ya, işte öyle acı acı güldüm.

Ellerin dert görmesin Uğur Mumcu! Sakıncalı Piyadeyi yazdığın için, eline sağlık, ağzına sağlık, canına sağlık. Kendi yazdıklarıma gülemem. Ama senin yazdıklarını gülerek okudum. Acı acı gülmek deyimi vardır ya, işte öyle acı acı güldüm.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

BU ülkede yaşayan her insanın okuması gereken bir kitap Sakıncalı Piyade. Oğuz Atay absürdlüğünü aratmayacak derecede gerçek olaylar ve karakterler dolu. Bu ülkede "Sakıncalı" nasıl olunabilir? "Sakıncalı" olmak için akan suyla beraber akmamanın yeterli. O an güç kimdeyse hoşuna gitmeyen bir şeyler söyleyin, yapın; hooop gözaltı. Kalemine sağlık Uğur Mumcu. Huzur içinde yat.

10 puan

Ele incecik gelen ama okudukça anlamıyla ağırlaşan bir kara mizah kitabı. Okurken bol bol gülüp, için için sızlanacaksınız. Yıllar önce okumuş olmama rağmen güncelliğindne bir şey kaybetmeyecek bir kitap, büyüklerimiz sağolsun...

10 puan

Kuru Temizleme nedir?

--- alıntı ---

mamak cezaevi'nde banyo, cezaevinin arka bölümündeydi. tutuklular, sırayla hamama götürülürdü. banyoda yıkanmak için bir kova su verildi. bu suyla, keseleneceksin, sabunlanacaksın, temizleneceksin. bazen de, hiç su akmazdı. su akmayınca yıkanmadan koğuşlarımıza döner, yıkanmak için, geleek haftayı beklerdik.
banyoya gidip de yıkanmamamızın adı vardı: <<kuru temizleme>>.. öyle ya, temizlenmeye gidiyorduk, temizlenmek suyla olduğuna ve bizler de su akmadığı için yıkanmadığııza göre, <<kuru temizleme>> yoluyla temizlenmiş sayılıyorduk. daha doğrusu resmen temizlenmiş sayılıyorduk.

--- alıntı ---

kaynak : uğur mumcu, sakıncalı piyade, s. 63

tanım: hapishanede mahkumların hamama götürülüp susuz yıkanması.

sonuç :

--- alıntı ---

cezaevi müdürünün temizlik konusundaki çağdaş tutumu, sonunda, tutuklular arasında <<mantar>> hastalığına yol açtı. sonra da birkaç kişi <<uyuz>> teşhisiyle, <<tecrit hücresine>> alındı. bir gün de, bütün tutuklular baştan aşağı soyularak, uyuz olup olmadıklarına bakıldı.

--- alıntı ---

Bu kitap hakkında başka ne söyleyebilirim ki?

12 yıl, 10 ay
8 puan

Sakıncalı Piyade, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 12 Mart 1971 muhtırası döneminde yaşanan bazı olayları anlatıp eleştirdiği kitabıdır.

Profil Resmi
9 puan

Uğur Mumcunun - kitabın başında yer alan Aziz Nesinin yazısında da dediği gibi- acı acı güldürdüğü kitabı; okumak size bir şey kaybettirmeyecek aksine daha geniş bir perspektif kazandıracaktır...

Profil Resmi
9 puan

Bu ülkede yaşayan herkesin kendinden birşeyler bulabileceği ve bu gidişatla da güncelliğini yitirmeyecek kitaplardan bir tanesi.

Profil Resmi
10 puan

Siyasi iktidara muhalif argümanları ve politika analizlerini sıkıcı bulanlar, mizahi yaklaşımlar içeren Sakıncalı Piyade kitabını okuyarak, dönemin hükümetinin Atatürkçü kesime nasıl gözle görülür "yasalara aykırılıkla" zulüm ettiğini görmekteyiz. Sakıncalı Piyade Eri UĞUR MUMCU. PKK ile ilgili, derin devlet dosyasını incelerken bombalı suikaste kurban gitmiştir. Tesadüf bu ya, tam da dosyayı incelerken.

10 puan

gelirler mi
gelmeliler
gelecekler
geliyorlar
geldiler
şşşttt
hııı
gelirler mi
gelirler
gelmeliler
gelecekler


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Siyaset > Siyasal Hayat (Türkiye) , 100 sayfa
2004 tarihinde, UĞUR MUMCU VAKFI YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
9789758084272
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: tiyatro

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

cinardan
1 kişi

Okumuşlar

feritagah spancibab Canina vurdugol hessenin yancısı
156 kişi

Okumak İsteyenler

Vishnu dj_17 eda Tuğçe Nihal didemmmm80
35 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski