Rule (Dövmeli Adamlar Serisi, #1)

İki zıt karakterin aşkı var bu kitapta!

Rule Archer gibi bir baş belası için Shaw Landon, kibirli ve kusursuz bir prensesti. Üstelik o, ölmüş ikizinin yakın arkadaşıydı. Shaw, başkalarının kurallarıyla yaşıyordu, Rule ise kendi kurallarını koyardı. Onun gibi bir iyi aile kızına vakti yoktu, bu kız onun gerçekte kim olduğunu görebilen tek kişi olsa bile…

Shaw Landon, Rule'u ilk gördüğü günden beri seviyordu. Oysa Rule, Shaw gibi başarılı bir tıp öğrencisinin istememesi gereken her şeye sahipti. Ama Shaw, Rule'un ürkütücü piercinglerinden, dövmelerinden ya da vahşi tavırlarından korkmazdı, ona uygun olmadığını bilse bile…

Tesadüf eseri unutulmaz bir gece geçirirler. Artık bir soruya cevap bulmaya çalışacaklardır: Bu iki zıt karakter büyük bir aşk mı yaratacaklar, yoksa birbirlerinin hayatını zindana mı çevirecekler?
(Tanıtım Bülteninden)

İki zıt karakterin aşkı var bu kitapta!

Rule Archer gibi bir baş belası için Shaw Landon, kibirli ve kusursuz bir prensesti. Üstelik o, ölmüş ikizinin yakın arkadaşıydı. Shaw, başkalarının kurallarıyla yaşıyordu, Rule ise kendi kurallarını koyardı. Onun gibi bir iyi aile kızına vakti yoktu, bu kız onun gerçekte kim olduğunu görebilen tek kişi olsa bile…

Shaw Landon, Rule'u ilk gördüğü günden beri seviyordu. Oysa Rule, Shaw gibi başarılı bir tıp öğrencisinin istememesi gereken her şeye sahipti. Ama Shaw, Rule'un ürkütücü piercinglerinden, dövmelerinden ya da vahşi tavırlarından korkmazdı, ona uygun olmadığını bilse bile…

Tesadüf eseri unutulmaz bir gece geçirirler. Artık bir soruya cevap bulmaya çalışacaklardır: Bu iki zıt karakter büyük bir aşk mı yaratacaklar, yoksa birbirlerinin hayatını zindana mı çevirecekler?
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Bizdeki bu kötü çocuk sevdası nedir bilmem ki  
Archer ikizleri Shaw'ın tabiriyle okulda bile mitolojik kahraman gibi anılmaktadır. İkizlerden Remy ailesinin sözünü dinleyen efendi bir çocuk iken, diğer ikiz Rule her zaman zor bir çocuk olmuştur. Rule nerde akşam orda sabah takıldığı akşamlardan birinde kendisini alması için Remy'i arar ve Rule'u almaya giderken kaza geçirir ve hazin son..  Rule her zaman kendisini suçlamasının ağırlığı altında ezilirken birde annesinin onu sürekli suçlaması ve "ölenin Rule olması gerektiği"ni sürekli yüzüne vurması Rule için işleri iyice zorlaştırır..
Shaw zengin bir ailenin kızıdır ve sürekli kendisine dayatılan hayatı yaşayıp "hanm hanımcık" yaşamazsa anne-babasından gelen yardımların kesileceği tehditleri ile hayatına güç bela devam etmeye çalışmasının yanında birde ilk gördüğü andan beri aşık olduğu Rule'u her pazar manevi ailesi gibi benimsediği Archer'lara götürmekle başa çıkmaya çalışmaktadır. Rule ile geçirilecek zaman onun için güzel görünse de her Pazar Rule'u evinden kızların yanından almak ve umursamıyormuş gibi davranmak artık dayanılamaz duruma gelmiştir..
20.yaş gününde Shaw Rule'a karşı bir adım atar ve bizim şapşal nihayet kızı farkeder  :)
Yazım hatalarından dolayı bir kaç yerde hikayeden koptum ve kimin kime ne söylediğini anlayamadığım diyaloglar oldu. Yayın evinin bunlara daha dikkat etmesini umarım. Genel olarak güzel bir hikayesi var, 350küsür sayfa ama hemen okunup bitti. (benim 3 gün süründürdüğüme bakmayın :) )
Rule'un annesine ayar oldum, kadını bi kaşık suda boğasım gelen anlar oldu, okuyunca hak vereceksiniz
Rule'un Shaw için "beyefendi" gibi davranma çabaları ikisine verdiği en büyük zarar oldu, yazar insanların birbirlerini oldukları gibi kabullenmeleri gerektiğini güzel ifade etmiş. Bir tarafta her yerinde (!) dövmesi, piercingi olan Rule, bir tarafta hanım hanımcık işinde gücünde güzel sarışın Shaw. Rule'un umursamaz görüntüsünün altında yatan yumoş kalbi harika anlatılmış. Rule sürekli Shaw için aşırı olduğunu düşünürken biz Shaw'ın içinde yatan asıl kızı çıkardı ortaya :)  Bkz:Rule'un doğum günü için Shaw'ın yaptığı süpriz  

Rule'u sevdim, serinin devamı çıkacakmış, sanırım onda da Rule'un rock grubu solisti arkadaşının hikayesi anlatılacak. Okuyacağım  :)


"...'Rome şehre geliyor ve mahrem yerlerimin şu anki pozisyonlarından memnun olduğum için şimdilik kimseye bir şey söylemesem iyi olur. Shaw'un ona bir şey diyeceğini sanmıyorum..'
'Ben de. Anneni daha da çılgına çevireceğini biliyordur.'.
'Aynen.'
'O zaman,' duraksayıp bana manalı bir bakış attı. 'Her şeyin içine ettiğine değdi mi?'
Kafamı kanepenin gerisine bırakıp tavana baktım.
'Hem de nasıl.'  "

***

"..'Peki ya senden bana her şeyi vermeni istersem Shaw? Ya hepsini istersem? Bu beni de o insanlardan biri yapar mı?'
Boğazından bir ses çıktı ve yüzünde beni oracıkta öldürecek bir gülümseme belirdi. Çok tatlı ve saftı.
'Hayır, çünkü sormana gerek yok, hepsi zaten senin. Sen her şeyi vermek istediğim tek insansın.'
Bu kız benim ölümüm olacaktı.. "

***

"...Derken kapı aralandı ve Ayden bütün ihtişamıyla belirdi. Shaw'la bana bir bakış atıp gülümsemeye başladı.
'Haleluya! Siz salakların bir biriniz için yaratıldığınızı gördüğünüze sevindim.' "

8 puan

Rule 'yi okumuş bulunmaktayım.Beğendin mi derseniz kesinlikle evet derim.Kitabın konusu bilindik bile olsa (kötü çocuk-iyi kız )sizi kitabın içine alıyor.Kitap akıcı,dialoglar keyifli,karakterler sağlam.Kitap kapağını bende beğenmedim ama okuyunca sizde pişman olmayacaksınız.
Konusuna gelince RULE yani baş karakterimiz;saçları farklı,vücudunun her yeri dövme ve piercingli...Kendince bir düzen kurmaya çalışmış.İkiz kardesi ölünce ailesi ile arası açılmış.Çocukluğundan beri tanıdığı ikiz kardeşinin en yakın arkadaşı SWAN ise Rule'nın ailesi arasında bir köprü olmaya çalışmaktadır. SWAN Rule'nin tam tersidir.Sorumluluk sahibi,anlayışlı,güzel ve zengindir.Fakat onunda ailesiyle ilgili sorunlrı vardır.Swan Rule'yi ilk gördüğü andan itibaren onu sevmektedir.Rule ise bunun farkında bilke değildir.
kısaca güzel bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız bu kitabı okuyun derim.Çünkü okurken keyif alacaksınız.Buarada MAEKET MAN #1 Rule serinin ilk kitabıymış.İkinci kitabı Rule'nin abisi Rome hakkındaymış.Merakla bekliyoruz.Sizede iyi okumalar..

7 puan

Kitaptan çok duygu alamadım,belki çeviriden kaynaklanıyor bilemiyorum...Rule ve Annesi ile olan durumların da gerçeklik vardı ama abarttı kadın...Shaw ve rule arasındaki aşkı hissedemedim soğuk donuk geldi bana...Ben de tatlı bela etkisi hissettim kurgu da, ama orada konu sıradan olsa da Travisin aşkı hissediliyordu...Shaw'ın anne ve babasının hayatına bakınca Shawdan mükemmel olma beklentisi saçma geldi bana,sanki zoraki bir evlilik sürdürseler daha gerçekçi olacakmış diye düşünüyorum...Seriye devam kısmı için de yazarın son sayfada yazdıklarından dolayı devam edebilirim tabi indirimli olursa ;)

8 puan

'İşte kalbim Shaw. Ellerinde. Ve yemin ederim sen ona dokunan ilk ve son kişi olacaksın. Dikkatli olman gerek çünkü sandığından daha kırılgan. Eğer deneyip geri vereceksen,bunu kabul etmiyorum.''

Rule ve Shaw çok sevdim bu karakterleri, birbirleriyle atışmaları ve eğlenceli diyalogları çok güzeldi. New adult türünü ve bad boy karakterleri seviyorsanız bu seri tam size göre kesinlikle okuyun derim.

9 puan

Rule hayatım senii bana da yollarlar mı acaba ? Kitap çok ilgi çekiciydi Rule'de öyle :D Akıcı güzel fazla bir karışıklığın olmadığı hoş bir kitaptı. Sadece Rule'nin Shaw'a ilk başlardaki tutumuyla bir anda farklı bir ortamda farklı bir kıyafetle gördükten sonra oluşan tutumunu hızlı buldum. Yani onu öyle gördükten sonra bir anda hiçbir kıza yaklaşamaması biraz garipti açıkçası. Shaw çok tatlıydı Rule'i etraftaki herkese karşı savunması ona olan aşkı aralarındaki diyaloglar çok tatlılardı :)

"Yirmi iki yaşındasın Rule. Ne zaman büyüyüp şımarık bir ergen gibi davranmayı bırakacaksın?”
“On dokuz yaşındasın Shaw. Seksen iki yaşındaki büyükannem bile senden daha aktif bir sosyal yaşama sahip ve sanırım daha az tutucu.”

"Çamaşırhanede Archer ikizlerinden biriyle karşılaştım dövmeli olan. Acaba shaw o çocuğun numarasını senden alabilir miyim?"
"Başkalarının bulunduğu bir ortamda bulunduğumuz için şanslısın yoksa şuan yüzüne arka arkaya yumruk atıyor olurdum. O benim! eğer yanına bile yaklaşırsan dedektif bürosu parçalarını yıllar boyu toplamak zorunda kalır" :D

"İşte kalbim Shaw ellerinde ve yemin ederim sen ona dokunan ilk ve son kişi olacaksın."

7 puan

Konusu sıradan, türünden farklı olmayan bir kitaptı.Bende tatlı belaya benzettim açıkçası.Artık bütün kitaplar birbirinin kopyası oldu.Konusunu sevsemde yer yer sıkıldım ve bitirmek için çaba harcadığım bir kitap oldu.Yinede son zamanlarda okuduğum kitaplara nazaran daha iyiydi.Bu puanı o yüzden verdim.Kendi adıma okumasamda olurmuş diye düşünüyorum.Kötü çocuklu kitapları seviyorsanız muhtemelen beğenirsiniz.

8 puan

kitap güzeldi de konu çok klişe oldu artık. yaramaz oğlan, masum kız, oğlan işi batırır sonunda aklı başına gelir falan falan.

4 puan

Çok hoş sürükleyici hayattan güzel bir örnek olarak kesit anlatan bir kitaptı kiömi yerde okurken güldüm kimi yerde gözlerim doldu. Yani muhteşem olmazsa olmaz diyemem belki biraz başlarda ergen romanı gibi gelebilir, zamanınız bolsa okuyacak daha iyi bir kitabınız yoksa sizi mahcup etmeyecek sıkmayacak tatlı bir roman.seriye devam etmeyi düşünüyorum merak ettim fena sayılmaz bir şans vereyim dedim:))

8 yıl, 8 ay
1 puan

Türü yeni yetişkin tarzı olsa da yazım biçimi aynen genç yetişkin türüdür. Hikaye acayip sıkıcı, karakterler çok boş ve ergen. Yarım bıraktım, pişman değilim bıraktığıma.

8 puan

Rule Travis i döver .Yeni bir bad boyumuz var dövmeli piercingli ( epeyceeeee) zaten kendisi bir dövme sanatçısı .


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 360 sayfa
Ocak2015 tarihinde, Aspendos Yayıncılık tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

eslaa16 Berfin. Elysion
3 kişi

Okumak İsteyenler

Peri.. xtina Nermin Sixlizade
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski