Psikopat

Hızlı tempolu, korkutucu,büyüleyici...Ürpertici ve Seksi--Janet EvanovichBirinci sınıf bir gerilim romanı.—The Washington PostMUHTEŞEM BİR GERİLİM BAŞYAPITI—Entertainment WeeklyOn iki ceset, on iki eyalet. Kimsenin bilmediği şey ise, Otoban Katilinin, sahte bir güvenlik duygusu yaratarak, kurbanlarının aklını çelen ve onların en karanlık ve en gizli sırlarını, mucizevî bir şekilde kavrayan yetenekli bir psikiyatrist olduğudur. O, aynı zamanda hem kurbanlarının günah çıkardıkları bir papaz, hem de onların cellâdı rolünü üstlenir. Katil, The New York Timesa bir mektup yazarak, ünlü adli psikiyatrist Frank Clevengerı, gazetenin ilk sayfasında yayımlanacak ve sadece gerçekleri anlatan mektuplarının takası aracılığıyla, kendisini tedavi etmeye çağırır ve zihninin yarattığı insanlık dışı duygularını Clevengera, onu iyileştirecek cesarete sahip –ya da bunu denerken ölecek– tek kişiye açar.Ablow psikolojik gerilim romanlarının kralı. Dikkatli olun, çünkü bu sayfalar ellerinizi yakabilir.—Dennis LehaneSon derecede ilgi çekici... Keskin viraj ve kıvrımlarıyla, insanı şok eden ve hayrete düşüren, gizemle dolu bir lunapark treni. Keith Ablow dışında hiçbir yazar, insan kalbinin en gizli ve karanlık bölgelerine ulaşan, bu denli derin bir tünel kazamaz.—Tess GerritsenUstaca, canlı ve dinamik yazı biçimiyle Ablow, hasar görmüş hayatlardaki dehşet ve umutsuzluğu adeta resmediyor.—Jonathan Kellermanİnsan zihnini yönlendiren, muhteşem bir psikolojik gerilim romanı.—Publishers WeeklyKeith Ablow, Thomas Harrisin içgüdülerine sahip.—James EllroySeks, cinayet, delilik ve tıp bilimi. Gerilim tarzı romanların okuyucuları daha fazla ne isteyebilir? Tedirgin edici, sürükleyici bir roman.—Michael Palmer

Hızlı tempolu, korkutucu,büyüleyici...Ürpertici ve Seksi--Janet EvanovichBirinci sınıf bir gerilim romanı.—The Washington PostMUHTEŞEM BİR GERİLİM BAŞYAPITI—Entertainment WeeklyOn iki ceset, on iki eyalet. Kimsenin bilmediği şey ise, Otoban Katilinin, sahte bir güvenlik duygusu yaratarak, kurbanlarının aklını çelen ve onların en karanlık ve en gizli sırlarını, mucizevî bir şekilde kavrayan yetenekli bir psikiyatrist olduğudur. O, aynı zamanda hem kurbanlarının günah çıkardıkları bir papaz, hem de onların cellâdı rolünü üstlenir. Katil, The New York Timesa bir mektup yazarak, ünlü adli psikiyatrist Frank Clevengerı, gazetenin ilk sayfasında yayımlanacak ve sadece gerçekleri anlatan mektuplarının takası aracılığıyla, kendisini tedavi etmeye çağırır ve zihninin yarattığı insanlık dışı duygularını Clevengera, onu iyileştirecek cesarete sahip –ya da bunu denerken ölecek– tek kişiye açar.Ablow psikolojik gerilim romanlarının kralı. Dikkatli olun, çünkü bu sayfalar ellerinizi yakabilir.—Dennis LehaneSon derecede ilgi çekici... Keskin viraj ve kıvrımlarıyla, insanı şok eden ve hayrete düşüren, gizemle dolu bir lunapark treni. Keith Ablow dışında hiçbir yazar, insan kalbinin en gizli ve karanlık bölgelerine ulaşan, bu denli derin bir tünel kazamaz.—Tess GerritsenUstaca, canlı ve dinamik yazı biçimiyle Ablow, hasar görmüş hayatlardaki dehşet ve umutsuzluğu adeta resmediyor.—Jonathan Kellermanİnsan zihnini yönlendiren, muhteşem bir psikolojik gerilim romanı.—Publishers WeeklyKeith Ablow... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
4 puan

Katilin baştan belli olduğu son derece iç bayıcı bir kitap. Sadece anlatımı biraz çekici. Ayrıca cinayetlerin işleniş tarzı da çok iyi yansıtılmış.

6 puan

Konu olarak çok üst düzeyde olan bir kitap değil. Bir iki ince ayrıntı dışında klasik amerikan filmlerinin senaryolarına benziyor. Hani öyle sonunu çok merak ettiren cinsten bir kitapda değil. Biraz gerilim , biraz psikoloji , biraz aşk , biraz aile temaları ile bezenmiş orta sınıf bir kitap.

11 yıl, 9 ay
9 puan

gerçeklerin göründüğü gibi olmadığını ve aslında ne kadar çabuk insanların yargılandığını anlıyorsunuz. bunun yanı sıra olayların akışına kendinizi kaptırıyorsunuz

6 puan

bir solukta okunacak kadar sürükleyici olduğunu söyleyemem,sonunu baştan belli eden bir roman.ama kişilik analizleri iyi yapılmış ve anlatımı sade.türünün güzel örneklerinden.

Profil Resmi
10 puan

cinayet romanları sevenler için oldukça iyi

Profil Resmi
5 puan

Okurken içim daraldı. Ama psikopat kişiliği güzel yansıtıyor ve bilmediğim bazı psikiyatrik terimleri öğrenmemi sağladı.

6 puan

Bulunmaya çalışan katili kim sevebilir? Olaylar çok çabuk çözüldü, hoş çözülecek pek olayda yoktu. Tek iyi yanı çok çabuk ilerleyip bitmesiydi.

Profil Resmi
7 puan

Gerilim sevenler için okunması gereken bir kitap..

6 puan

Çevirisi berbat derecede kötü yapılmış bir kitap. Nasıl bu şekilde yayına verilmiş anlamak mümkün değil. En basit örnek: Amerika'da yargıçlara hitap edilirken kullanılan "your honour" kalıbını, "onurunuza" şeklinde çevirme başarısını göstermiş çevirmen arkadaşlar. Bir dile bu kadar yabancı olunarak çevirmen olunabiliyorsa üzerine daha ne söylenebilir ki? Düzgün bir çeviriyle okuması daha sürükleyici olacağı belli kitabın.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Gayet başarılı bir kitaptı :-)

10 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 415 sayfa
2008 tarihinde, Pegasus Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
605-5943-36-3
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

muratdoganoz efsa ferimm w.lestat giwen
188 kişi

Okumak İsteyenler

ferim winpohu Özlem dereli TheTurk Samet
54 kişi

Takas Verenler

Daytuna slprrbbt
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski