O`na Secde Yakışıyor

Geçtiğimiz aylarda Sevmekten Korkuyorum adlı romanıyla okurlarına ulaşan kıymetli yazarlarımızdan Ahmed Günbay Yıldız, şimdi de Ona Secde Yakışıyor adlı son romanıyla okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yazarımız romanında, yaşadığı sıkıntılardan dolayı isyana düşebilme ihtimali olan bir gencin, kendini saptırmaya çalışan şeytanî seslere karşı verdiği mücadeleyi ve yaşadığı olayların birer imtihan vesilesi olduğunu idrak edip, manevi hayatına yön veriş sürecini anlatıyor8230; Romanımızın kahramanı Saltık Buğra yaşadığı muhitte korkusuzluğu ve kahramanlığıyla tanınır. Askerden geldikten sonra nişanlısı Sanemin evlenme arefesinde haince öldürülmesiyle hayatı farklı boyutlarıyla yaşamaya başlayacaktır. Sevdiğini toprağa verdikten sonra ailesinin ve Agah Dedenin tavsiyesi üzerine İstanbula amcasının yanına gelir. İstanbuldaki en yakın dostu kuzeni ve süt kardeşi olan Serdemdir.Serdem, Saltık Buğranın içinde bulunduğu ruh halinin farkındadır ve bu durumun Saltıkın hayatında herhangi bir yer teşkil etmeyen İlahî değerlerin farkına varıp hayata geçirmemesinden kaynaklandığını ona anlatmak için elinden geleni yapar. Serdemin dostane çabalarıyla Saltık gerçekle bağdaştıramadığı İlahî emirleri gururundan dolayı uygulayamadığını anlar ve Rabbine secde etmenin güzelliğini yaşamaya başlar. Kahramanımız hayatına Sanemden sonra kimse giremez diye düşündüğü sırada Meryemle tanışır... İki farklı inancı paylaşan Saltık ve Meryem hidayet üzere ortak bir noktada buluşurlar... Yaratıcı huzurunda Ona en yakın oldukları ânın secde ânı olduğunu anlayarak hayatlarıyla ilgili önemli bir karar alırlar...Ona Secde Yakışıyor , kulun, Rabbi huzurunda kalbinde zerre kadar kibir ve gurur olmaksızın secde edişine ve huşû içinde: Yüceler Yücesi Rabbim! Seni kullara ait olan bütün noksan sıfatlardan tenzih ediyor, Seni en güzel isim ve sıfatlarınla anıyorum diyebilmesine, dikkatleri çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda Sevmekten Korkuyorum adlı romanıyla okurlarına ulaşan kıymetli yazarlarımızdan Ahmed Günbay Yıldız, şimdi de Ona Secde Yakışıyor adlı son romanıyla okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yazarımız romanında, yaşadığı sıkıntılardan dolayı isyana düşebilme ihtimali olan bir gencin, kendini saptırmaya çalışan şeytanî seslere karşı verdiği mücadeleyi ve yaşadığı olayların birer imtihan vesilesi olduğunu idrak edip, manevi hayatına yön veriş sürecini anlatıyor8230; Romanımızın kahramanı Saltık Buğra yaşadığı muhitte korkusuzluğu ve kahramanlığıyla tanınır. Askerden geldikten sonra nişanlısı Sanemin evlenme arefesinde haince öldürülmesiyle hayatı farklı boyutlarıyla yaşamaya başlayacaktır. Sevdiğini toprağa verdikten sonra ailesinin ve Agah Dedenin tavsiyesi üzerine İstanbula amcasının yanına gelir. İstanbuldaki en yakın dostu kuzeni ve süt kardeşi olan Serdemdir.Serdem, Saltık Buğranın içinde bulunduğu ruh halinin farkındadır ve bu durumun Saltıkın hayatında herhangi bir yer teşkil etmeyen İlahî değerlerin farkına varıp hayata geçirmemesinden kaynaklandığını ona anlatmak için elinden geleni yapar. Serdemin dostane çabalarıyla Saltık gerçekle bağdaştıramadığı İlahî emirleri gururundan dolayı uygulayamadığını anlar ve Rabbine secde etmenin güzelliğini yaşamaya başlar. Kahramanımız hayatına Sanemden sonra kimse giremez diye düşündüğü sırada Meryemle tanışır... İki farklı inancı paylaşan Saltık ve Meryem hidayet üzere ortak bir noktada buluşurlar... Yaratıcı huzurunda ... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

"Ben şunları öğrendim anne:
O'na kul olmak için, insana inanç, kalbe adanış, dile dua ve yakarış yakışıyor...
İbadetler arasından ise O'nun azameti karşısında kula saygıyla eğiliş ve daha da önemlisi, O'na secde etmek yakışıyor anne!... Bunun için de kitapların en sonuncusu olan Kur'an'a ve son peygamber olan Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) kalbi bir adanış gerekiyor.
İslam sonrası, geriye dönüşlerin isyan olduğunu onaylayan yüreğime ne olur müdahale etme anne!
Sen de gel, vallahi bütün ibadetlerin arasında O'nun azametine en yakışanın secde olduğunu öğrendim..."

10 puan

gerçekten çok güzel ve sürükleyici bir roman. herkesin okumasını tavsiye ederim.

9 puan

gerçekten mütis bır kıtap aşk ve ilahi aşkı birlestirip ortaya enfes bi eser çıkartmıs yazar

10 puan

Güzeldi.Ruh beden ilişkişi, diğer peygamberlerinde namaz kıldıklarını oruç tuttuklarını, kapalı giyinmenin sadece Meryem anaya ve rahiplere has algısının yanlışlığını dile getirmesi, kibiri anlatması ve daha bir çok konuda ki kavrayışları güzeldi.Keşke bizde dile getirebilsek,düşünebilsek.


Baskı Bilgileri

222 sayfa


ISBN
975-263-477-x

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Ayşe Refia eskaymak nes Hayali Bir Karakter demetgnay
28 kişi

Okumak İsteyenler

ipekdogan asii ciceklimisra demrude burcuu_03
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski