Mutluluk Psikolojisi

İnsan beyni, adeta bir orkestra şefidir. Ruh yapımız ve kişiliğimiz, beyin aracılığı ile kendini ifade etmektedir. Beynimizin stres altında kalması, bütün organlarımızın faaliyetine olumsuz etki yapacaktır.Stres ve zaman yönetiminde; duygu. düşünce ve davranış denetiminde beynimizi doğru kullanırsak. mutlu. başarılı ve nitelikli yaşayabiliriz. Bu yaşantı bizim vereceğimiz kararlara bağlı olduğuna göre. dünyayı değiştirmek yerine kendimizi değiştirmeye öncelik vermeliyiz.Bu kitabın amacı. yaygın hastalıklardan pekçoğunun temel kaynağı olan stresi mutluluğa dönüştürmenin püf noktalarını vurgulamaktadır.Bu haber Milliyet Gazetesinde ÇıkmıştırStres AIDS gibiPek çok hastalığın temelinde yatan stres. tıpkı AIDS virüsü HIV gibi vücudun bağışıklık sisteminin çökmesine neden oluyorPSKİYATRİST Prof. Dr. Nevzat Tarhan. Stresi Mutluluğa Dönüştürmek adlı yeni kitabında. stresin ve AIDSin vücut savunma sisteminde benzer etki yaptığına dikkat çekti. Tarhan. stresin vücutta bağışıklık sistemini koruyan T hücrelerini üreten Cytokin maddesini azalttığını belirti. Aynı etkiyi AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün de yaptığı hatırlatılarak. bu yolla vücudun bağışıklık sisteminin çöktüğü belirtiliyor.Beyin orkestra şefiKİTABINDA beyni orkestra şefi olarak tanımlayan ve Orkestra şefinin stresli olması bütün üyelerin hata yapmasına neden olacaktır diyen Tarhan. stresin beyin kimyasında doğrudan geliştirdiği hastalık belirtilerini ise şöyle sıraladı: Zihin karışıklığı. unutkanlık. dalgınlık. uykusuzluk. aşırı yeme ya da iştahsızlık. ağlama. depresif olma. sinirlilik. huzursuzluk.Stresin belirtileriSaldırganlık veya kayıtsızlık. sıkıntı. gerilim hali. sinirlilik. keyifsizlik. durgunlaşma. çökkünlük hali. dinlenmeyle geçmeyen yorgunluk. unutkanlık. huzursuzluk. korkulu rüyalar. karamsarlık. kendini küçük görme. yalnızlık hissi. yersiz suçluluk hissetme......Ve kurtulma yollarıSakin bir insan olun. Üzülme alışkanlığınızı değiştirin. Güler yüzlü olun. Her şeyin iyi yönüne bakın. Sevgi kapasitenizi geliştirin.

İnsan beyni, adeta bir orkestra şefidir. Ruh yapımız ve kişiliğimiz, beyin aracılığı ile kendini ifade etmektedir. Beynimizin stres altında kalması, bütün organlarımızın faaliyetine olumsuz etki yapacaktır.Stres ve zaman yönetiminde; duygu. düşünce ve davranış denetiminde beynimizi doğru kullanırsak. mutlu. başarılı ve nitelikli yaşayabiliriz. Bu yaşantı bizim vereceğimiz kararlara bağlı olduğuna göre. dünyayı değiştirmek yerine kendimizi değiştirmeye öncelik vermeliyiz.Bu kitabın amacı. yaygın hastalıklardan pekçoğunun temel kaynağı olan stresi mutluluğa dönüştürmenin püf noktalarını vurgulamaktadır.Bu haber Milliyet Gazetesinde ÇıkmıştırStres AIDS gibiPek çok hastalığın temelinde yatan stres. tıpkı AIDS virüsü HIV gibi vücudun bağışıklık sisteminin çökmesine neden oluyorPSKİYATRİST Prof. Dr. Nevzat Tarhan. Stresi Mutluluğa Dönüştürmek adlı yeni kitabında. stresin ve AIDSin vücut savunma sisteminde benzer etki yaptığına dikkat çekti. Tarhan. stresin vücutta bağışıklık sistemini koruyan T hücrelerini üreten Cytokin maddesini azalttığını belirti. Aynı etkiyi AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün de yaptığı hatırlatılarak. bu yolla vücudun bağışıklık sisteminin çöktüğü belirtiliyor.Beyin orkestra şefiKİTABINDA beyni orkestra şefi olarak tanımlayan ve Orkestra şefinin stresli olması bütün üyelerin hata yapmasına neden olacaktır diyen Tarhan. stresin beyin kimyasında doğrudan geliştirdiği hastalık belirtilerini ise şöyle sıraladı: Zihin karışıklığı. unutkanlık. dalgınlık. uykus... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Bu kitabı pek sevmedim. Sanki başka kitaplardan parça parça toplanıp birleştirilmiş gibi. Konu bütünlüğü yok. Ama Nevzat hoca'nın araya serpiştirdiği tecrübeleri için okunur diyorum.

9 puan


İçinde bazı ayrıntı testler, ölçekler yer alsada, mutlaka okunması gerektiğine inandığım bir kitap oldu. Çok faydalı bilgiler içeriyor.

8 puan

Psikoloji okumaya karar verdiğim an bana hediye olarak alınan kitaptır kendisi, ben sevdim gayet faydalı bir kitap


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 184 sayfa
2008 tarihinde, Timaş Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789753626415
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: kişisel gelişim

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

eylul deniz MeyRA eylul ikra bestlverem
18 kişi

Okumak İsteyenler

merve@ Gamzergn Hede Hodo sibel çetin denizoz
7 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski