Açıklama

Andrea Cavalcanti, iki kişilik, iki tekerlekli hafif arabasına bineceği sırada omzuna bir elin dokunduğunu hissetti. Danglars yahut Monte Kristo, kendisine söylemeyi unuttukları bir şeyi söyleyecekler zannı ile döndüğü zaman, güneş yanığı yüzlü, sakallı, parlak gözlü, kurt yahut çakal gibi sivri, keskin otuz iki dişini meydana çıkartan bir gülümseyişle kendisine bakan birisi ile karşı karşıya geldi. Bu yüzü tanıdığı için mi, yoksa sadece adamın korkunç görünüşünden irkildiği için mi bilinmez, şaşırarak geri çekildi: - Ne istiyorsunuz? diye sordu.-Beni tekrar Parise kadar yürümekten kurtarmanı istiyorum. Çok yorgunum. Bu akşam, sizin gibi iyi bir yemek yemediğim için ayakta zor duruyorum. Beni arabanıza alıp Parise götürmenizi istiyorum.

Puan dağılımı

8.7/ 10
480 puan
10
172
9
122
8
93
7
67
6
15
5
5
4
3
3
2
2
1
1
0

Puanlar bu eserin tüm baskılarına aittir.

9/1014.07.2020

Baskı: Monte Cristo Kontu

Yazıldığı günden bugüne yazılı ve görsel birçok esere ilham kaynağı olmuş müthiş bir klasik. Öyle ince örülmüş bir intikam öyküsü ki intikamın gelişi ve hedefleri açıkça belli olmasına rağmen atılan çengeller toplanıncaya kadar kimden hangi şekilde intikam alınacağı kestirilemiyor. Eserin en büyük artısı da bu eksilmeyen merak duygusu. Çok temiz bir çeviriyle süslemeden uzak sade diliyle akıp gidiyor. Kitapta intikam ağırlıkta olmak üzere insani duygular muazzam bir doğallıkla işlenmiş. Bu sebeple heyecan verici olduğu kadar insan doğasına dair çıkarımlar yapmak için de birebir.

Değerlendirmeyi gör →
9/1004.12.2017

Baskı: Monte Kristo Kontu

Kalın kitaplara ayrı bir sempatim var buna da başlamam da etkili olmuştu. Çok güzel ve sürükleyici bir kitaptı bayılarak çok keyifle okumuştum aynı hevesle filmini de izledim ama aynı hataya düşmeyin yanından bile geçemez. Kitap çok iyiydi.

Değerlendirmeyi gör →
10/1014.10.2017

Baskı: Monte Kristo Kontu

En sevdiğim kitap sıralamasında Kürk Mantolu Madonna'yı geçerek 1. Sıraya yükselen mükemmel bir kitap

Değerlendirmeyi gör →
10/1019.08.2017

Baskı: Monte Kristo Kontu

Muthis bir sabrin vefanin ümidin ve intikamin romani

Değerlendirmeyi gör →
10/1015.03.2017

Baskı: Monte Kristo Kontu

Heyecanlı

Değerlendirmeyi gör →
10/1004.09.2016

Baskı: Monte Cristo Kontu

Yazılmış en iyi romanlardan birisi. Tek cilt olduğu için taşıması çok zor ama kesinlikle ithaki basımını tavsiye ederim. http://herkitapayribirdunyadir.blogspot.com.tr/2016/09/monte-cristo-kontu-alexandre-dumas_3.html

Değerlendirmeyi gör →
10/1009.05.2016

Baskı: Monte Cristo Kontu

Romantik dönemin önemli eserlerinden Monte Cristo Kontu. Kitap hakkında yorum yapmaya gerek görmüyorum sadece bir başyapıt olduğunu söylemeden geçmek istemem. Küçük bir eleştirim olucak yanlıca ... Kitaptaki notları keşke sayfa altında vermiş olsalardı 900 küsür sayfalık bir kitapta okuma esnasında arkada not aramak biraz yorucu oluyor :) Onun haricinde tam metni çeviri yaparak basan yayın evine de teşekkür etmemek de haksızlık olur.

Değerlendirmeyi gör →
10/1023.11.2015

Baskı: Monte Kristo Kontu

çok iyi bi kitap herkese tavsiye ederim

Değerlendirmeyi gör →
7/1012.07.2015

Baskı: Monte Cristo Kontu

bitirmek zor, yaklaşık 1000 sf.

Değerlendirmeyi gör →
9/1021.02.2015

Baskı: Monte Kristo Kontu

okumakta tereddüt ettiğim bitirince hayran kaldığım kitap

Değerlendirmeyi gör →
9/1028.01.2015

Baskı: Monte Kristo Kontu

okuduğum ilk roman

Değerlendirmeyi gör →
9/1024.01.2015

Baskı: Monte Kristo Kontu

çok güzel ve maceralı bir kitap

Değerlendirmeyi gör →
9/1026.09.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

çook güzel bir romandı. ama aldığım yayının çevirisi çok kötüydü

Değerlendirmeyi gör →
8/1019.08.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

Bu dünyada ne saadet ne de mutsuzluk vardır.Sadece en büyük ümitsizliği tadan insanlar en büyük saadeti hissedebilirler.Yaşamın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlayabilmek için ölümü arzulamıs olmak gerekir

Değerlendirmeyi gör →
10/1029.04.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

Tüm okuduğum kitaplar içinde ilk 10'a girer.

Değerlendirmeyi gör →
8/1005.02.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

Tüm zamanların en iyi intikam romanlarından biri. İddialı bir giriş oldu ama bunu çürütebilecek kadar intikam romanı okumuş birinin çıkacağını da sanmıyorum. Filmi de olduğundan hikayeyi az çok hepiniz biliyor olmalısınız. Genç denizcimiz Edmond Dantes' in tek hayali Mercedes ile evlenmektir. Bunun içinse önünde iki engel vardır. İlki tahmin ettiğiniz üzere para, ikincisi ise kitabı birazcık okuduktan sonra tahmin edebileceğiniz ama Edmond' un hayatı boyunca tahmin edemeyeceği bir şeydir; en yakın dostu Fernand Mondego. Mondego da güzeller güzeli Mercedes' e aşıktır. Ve birgün çıktıkları bir sefer sırasında Edmond, yumuşak yürekliliği yüzünden ufak bir belaya bulaşır. Daha doğrusu bir iyilik yapar ve bu iyilik başta Fernand Mondego olmak üzere birkaç kişi tarafından uygulanacak ve hepsine büyük çıkarlar sağlayacak müthiş bir planın başlamasına neden olur. Türlü entrika sonunda Edmond kendinş bir zindanda bulur ve ölene kadar da orada kalacaktır. Sonrasında yan hücredeki komşusu Abbé Faria ile tanışır ve asıl hikaye başlar. Edmond' un yaşamak için tek bir amacı vardır artık; intikam. Hiç suçu olmadığı halde suçlu ilan edilip değer verdiği her şey elinden alınan genç bir adamın, mucizevi şekilde geri dönüp, hayatını çalanlarla hesaplaşmasının destansı bir öyküsüdür Monte Kristo Kontu.

Değerlendirmeyi gör →
7/1021.01.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

sonlara doğru sıkıldım ama yine de güzel..

Değerlendirmeyi gör →
8/1005.01.2014

Baskı: Monte Kristo Kontu

1800'lü yılları gerçeklerinin tamamı geçiyor.

Değerlendirmeyi gör →
10/1018.12.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

Ben değerlendirme puanları biraz kıt bir okur olarak görüyorum kendimi.10 puan verdiğim nadir sayıdaki kitaba şöyle bir bakarsanız hepsinin ortak bir özelliği olduğunu görebilirsiniz.Zamanının ya da türlerinin kaliteli ilkleri olmaları.Peşleri sıra muhakkak tarzlarında kitaplar yazılmıştır belki ve muhtemelen onlardan da daha iyi olmuştur. Ama ilk olmak eğrisi ile doğrusu ile her daim ayrıcalıktır. Monte Kristo Kontu'na gelecek olursak...Edmond Dantes'in akıl almaz serüveni muhteşem bir kurgu ve dev kahraman kadrosu ile sizi peşinden sürükleyecek. 1840'lı yıllarda yazılmış olan romanın mantık dizgisine hala ulaşamamış dünya kadar kitap günümüzde zirveye oturup haftalarca en çok okunan listelerinden inmeyebiliyor.Benim için kriter olan ilk olgusu da işte bu noktada doğuyor. Güzel bir çevirisini alıp okuyun.Hatta klasiklerin hepsini isterseniz sadeleştirilmiş haliyle alıp okuyun.Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız inancındayım.

Değerlendirmeyi gör →
10/1020.11.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

Ablamın ve kuzenimin zorlamalarıyla okumaya başlamıştım ve sonra elimden bırakamadım. Bazen durup "noluyor yea" derdim gerçekten kafa yorucuydu. Ama değdi mi? Kesinlikle!

Değerlendirmeyi gör →
10/1018.11.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

okuduğum en güzel kitaplardan biri

Değerlendirmeyi gör →
10/1028.10.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

harika

Değerlendirmeyi gör →
10/1025.10.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

Suana kadar okuduğum en iyi 10 kitap arasında

Değerlendirmeyi gör →
4/1024.10.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

iyi diyelim iyi olsun

Değerlendirmeyi gör →
10/1009.09.2013

Baskı: Monte Kristo Kontu

Hani kelimelerin bile bir sınırı vardır... Belli bir yerde tükenir... Hah işte ben şu anda tam olarak da ordayım, sözün bittiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde. Neden daha önce okumadım ki diye pişman olduğum tek kitap. Bu kitabı okumadan ölmesin kimse..

Değerlendirmeyi gör →

Tüm yorumları eser sayfasında gör →

Benzer Kitaplar

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...