Mirasyedi (Windham, #1)

...BAŞTAN ÇIKARILAMAYAN BİR KONT…
Westhaven Kontu Gayle Windham, Moreland Dükü’nün ilk meşru oğlu ve vârisi. Evlenmesi için babasının yaptığı inanılmaz baskıdan kaçmak için yazı, Londra’daki evinde geçirmeye karar verir. Orada onu gizemlerle dolu güzeller güzeli kahyası beklemektedir…

...SAVUNMASIZ BİR KADIN…
Güzel, yetenekli ve eğitimli bir kadın, Anna Seaton. İşte bu yüzden, Gayle Windham onun kahya olarak çalışmasını anlayamıyor.

Bu ikili yakınlaşıp, birbirlerinin kalplerini çalarlarken, Anna’nın sırları, kontun düzenli hayatını mahvetmek üzeredir. Ah bir de kont kadını nelerden koruyacağını bilse…

“Tutku, romantizm ve zekayla dolu büyüleyici bir başlangıç.”
Sophia Nash

“Parlak ve zarif bir roman… Okuyanları son sayfaya kadar merak içinde bırakıyor.”
Publishers Weekly

“Burrowes’in bu ilk romanı son derece duygusal ve zekice yazılmış. Zamanın gerçeklerini yansıtan, karmaşık karakterlerle dolu, okuyucuları şaşırtacak, romantik bir eser.”
Booklist

...BAŞTAN ÇIKARILAMAYAN BİR KONT…
Westhaven Kontu Gayle Windham, Moreland Dükü’nün ilk meşru oğlu ve vârisi. Evlenmesi için babasının yaptığı inanılmaz baskıdan kaçmak için yazı, Londra’daki evinde geçirmeye karar verir. Orada onu gizemlerle dolu güzeller güzeli kahyası beklemektedir…

...SAVUNMASIZ BİR KADIN…
Güzel, yetenekli ve eğitimli bir kadın, Anna Seaton. İşte bu yüzden, Gayle Windham onun kahya olarak çalışmasını anlayamıyor.

Bu ikili yakınlaşıp, birbirlerinin kalplerini çalarlarken, Anna’nın sırları, kontun düzenli hayatını mahvetmek üzeredir. Ah bir de kont kadını nelerden koruyacağını bilse…

“Tutku, romantizm ve zekayla dolu büyüleyici bir başlangıç.”
Sophia Nash

“Parlak ve zarif bir roman… Okuyanları son sayfaya kadar merak içinde bırakıyor.”
Publishers Weekly

“Burrowes’in bu ilk romanı son derece duygusal ve zekice yazılmış. Zamanın gerçeklerini yansıtan, karmaşık karakterlerle dolu, okuyucuları şaşırtacak, romantik bir eser.”
Booklist


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Ne puan vereceğimi bilemedim açıkcası, ne okuduğumdan emin bile değilim tuhaftı :D :D :D çok önerdiğim söylenemez.

1 puan

kötüydü sürekli fantazi gereksiz ve abartı üstelik

11 yıl, 10 ay
4 puan

Koridor ilk defa beni hayal kırıklığına uğrattı.Bir kere kitabın ismi ile içeriğin alakası yok.İkincisi Bu nasıl bir çeviridir böyle ya.Ben hala kim kim anlamış değilim.O kadar abuk sabuk cümleler vardı ki anlatamam.Gayle'nin abisi olduğundan bahsediliyor bir yerde e abisi varsa bu adam nasıl varis oluyor.Sonra Gayle ye babası yaşadığı halde dük denmiş saçma sapan daha bir sürü hata.Çevirinden mi kaynaklı yoksa orijinal metinde de böyle mi bilemeyeceğim ama ben beğenmedim.Konu güzel.Daha farklı bir yazar tarafından yazılsaydı beğenebilirdim ama Grace Burrowes sınıfta kaldı

Kitabın içeriğine gelirsek.Kontumuz Gayle babasının evlen baskılarından kaçmak için kendi evlerinden birine gidiyor.Birgün hizmetçi şömine ile uğraşırken düğmeleri şöminenin bir yerine takılıyor ve kont yardım ediyor.Bunu gören anna kızı taciz ediyor diye şömine demiri ile kontun kafasına vuruyor.Sonradan durum anlaşılınca anna gaylenin bakımını üsteniyor.Bu kısımlar komikti.Kont annaya yapmadığını bırakmadı

Macera böyle başlar.Çiftler gün geçtikçe birbirlerine aşık olurlar ama ortada birde sır vardır.Anna'nın herkesten sakladığı sırrı

Sır konusuna hiç girmeyeyim ben birini öldürdü falan sandım.O kadar eften püften bişey çıktı ki şok oldum walla

Kitabın tek ilginç noktası normalde anne ve babalar oğullarını evlendirmek içn saygın kızları seçerken burada Gayle'nin anne ve babası metresiyle evlendirmeye çalışıyorBu arada Gayle'nin babasının 3 farklı kadından toplam 10 çocuğu varBirde annesi bu ihanetleri affetmiş.Allahım gelde delirme.Çocuk mevzusunda da tamam 10 çocuk var ikisi ölmüş iki kız var Val ve Dev var Gayle ile 7 etti iki taneside uzaktaymış sanırım pek hoşlanmıyorlarmış birbirlerinden en azından ben öyle anladım etti 9.Eee bi tanesi nerde:conf used:

Gayle'nin iki erkek kardeşi meşru olan Val ve Gayrimeşru olan Dev'e bayıldım.Serinin ikinci kitabı Dev'in üçüncü kitapta Val'in hikayesi.Onlarıda okurumVal'in cinsel tercihi ne ben hala anlamadım.

Birde torun Rose var ki ben o kısmı hiç anlamadım zatenŞimdi Rose'un annesi ve Gayle eskiden nişanlılarmış ama sonra kız başkasıyla evlenmiş.Eee üvey baba muhabbetleri geçti.Demekki evlendiği kişi üvey babası ee o zaman Rose'un gerçek babası kimNasıl torun oluyor.Ölen kardeşlerden birinin mi acep.hadi öyle olsa abisinin karısıyla mı evlendirmek istemişler Gayle'yi.



Cinsellik mevzuna hiç girmiyorum.Afedersiniz ama resmen prnoydu.+25 falan yani.Tamam diğerleri de anlatıyor ama kadın o kadar kaba ve duygusuz bir tabirle anlatmış ki bu kadar olur yani.Bir erkek bile bu kadar duygusuz yazamaz.


Anna hamileliğini doğma falan girerken farkeder diyordum ama allahtan dük işe el attı

Birde kitap 2010 da en iyi aşk romanı seçilmişDuyda inanma


Kısaca

Kafam çok karışık.Neyin ne olduğunu anlayan biri buraya yazabilirse sevinirim.

12 yıl, 8 ay
3 puan

Kitap hiç umduğum gibi çıkmadı malesef. İlk defa Koridor Yayınlarından çıkan bir kitabı beğenmedim.

Kitapta anlamadığım birçok yer var. Özellikle de torun Rose kimin çocuğu bir bulamadım.

Kont ve Anna ne ara aşık oldular onu da hiç anlamadım. İlk 50-60 sayfa ortada hiç bir şey yokken ve normal konuşurken bir baktım ki Kont ve Anna arasında birşeyler pat diye oluverdi. Ayrıca aralarındaki ilişkide hiç duygu yoktu.

Anlamadığım ve boşa zaman geçirdiğimi düşündüğüm bir kitaptı...

Keyifli okumalar...

5 puan

Rating 2.5/5

Mirasyedi ismiyle münhasır olmayan bir kitap aslında. Ben kitapta miras yiyen bir baş karakter görmedim ama bu mirasyediden kasıt kızımızın aç gözlü ağabeyi ise onun için doğru bir tanım diye düşünüyorum.

Kitabımızın isminden kapağa geçersek gayet güzel bir kapak. Kırmızı cidden kapakta hoş duran bir renk. Ama orjinal kapak olduğu halde amerikada yayıncılardan daha iyi bir kapak beklerdim. Sonuçta dönemi yansıtmıyor. Bizimkilere kızarken onlara ne olduysa böyle? Orjinal kapakta oğlanımız kitapta bolca bahsedilen "kaslarını" göstersede bizde sansürlenerek döneme uygun bir şekilde giydirilmesi de bence hoş olmuş.

Kitaba gelirsek beni heyecanlandırmaktan çok sanki bu kitabı okumaya katlanıyormuşum izlenimi veren bir okuma süreci geçirdim. Ara ara hoş cümleler ile bu süreç az da olsa katlanılır olsa da kızımızın sonlara doğru saçma derecelere varan kuru itirazları bende ne sabır bıraktı ne de bir şey.

Oğlanımıza gelirsek bu kitaptan sonra bir daha yumuşak başlı bir karakter okuyabileceğimi sanmıyorum. Bana okuduğum o kadar sert yapılı karakterden sonra çok tuhaf geldi. Oturup ağlasa şaşmazdım sanki. Sevdiği uğruna gururunu çiğnemesi filan güzeldi ama ne bileyim benim standartlarıma göre yeterli değildi.

Birazdan konumuzdan bahsedeyim. Oğlumuz olan Westhaven Kontu Gayle Windham babasının sonraki varisi ve evlendirmeye kafayı taktığı tek kişidir. Öyle sık boğaz edilmiştir ki adam canını o evden kaçarak kurtarmış ama babasının özel hayatına karışmaları ise malesef orada son bulamamıştır. En son metresinin komplosu yüzünden Westhaven babasını teesüfle kınamıştır. Bu arada dikkatini ise güzel hizmetçisi Bayan Anna Seaton çekmektedir. Kadın evini gerçek bir ev haline getirmiş, kendisine de oldukça iyi bakmıştır. Aralarında ki çekim güçlendikçe Westhaven'ın aklında bu kadının düşesi olması konusunda fikirler dolaşmaktadır. Ama Bayan Seaton'ın sırları ise bu hayallere bir kabus gibi çökmüştür.

6 puan

Westhaven Kontu Gayle Windham dük olan babasının ilk meşru oğludur. Meşru olamayan birçok çocuğu vardır ama varisi Gayle olduğundan onu evlendirmek çocuğunun olduğunu görmek tek amacıdır. Bu yüzden elinden gelen her şeyi yapar. Casusları vardır.Sevgilisine hamile kalırsa onları evlendireceğini bile söylemiştir. Gayle'nin başından bir nişan geçmiştir. Bir kere bile ona fazla gelmiştir. Kimse onu yapmacık bir kız ile evlenmeye zorlayamaz. Onu en mutlu eden şey ıssız bir yer,sessizlik ve huzurdur. Varis olduğu için kendisini sömüren anneler ve genç kızlardan bıkmıştır. Her yerde istenir,birçok yerde olması gerekir ama bıkmıştır.Ev partileri,geziler,sosyal toplantılar ona göre değildir. Babasının baskılarından da sıkılınca sıcağa rağmen herkesten uzak evine çekilir.Bir hizmetçinin elbiselerinin düğmesi şömineye takılınca ona yardıma girişir ama karşılığında demirle kendisine vurulur. Kahyası hizmetçiyi taciz ettiğini sanınca böyle bir şey yapmıştır. Böylece Gayle kahyası ile tanışmış olur.

Anna Seaton Gayle'nin kahyası. Normalde bir asilzade olmasına rağmen yaşadıklarından dolayı peşindekilerden kaçıp kimliğini herkesten gizlemiştir.
Evin kahyası ama evde ki tüm işler ile ilgilenir. Eve getirdiği huzur,düzen Gayle'nin gözünden kaçmaz. Gayle'nin durumunun sorumlusu Anna olduğundan bakımını üstlenir işlerini yapmasına yardımcı olur.
Gayle kahyasından hoşlanınca sürekli birlikte vakit geçirmeye başlarlar ve doğal olarak yakınlaşırlar. Anna'nın sırları ilişkilerini zorlaştırsa da bunun üstesinden tabi ki gelirler.

İsmine bakarak farklı bir kitap beklemiştim ama alakasız çıktı. Anna'ı sevemedim bir türlü. Beklediğim gibi bir kitap değildi. Güzel bir konu vardı ama yazar işleyememiş. O kadar karışık ,gereksiz, saçma yerler vardı ki kitap ziyan olmuş resmen.

6 puan

Limonata limonata ve tekrar limonata 🤔🤔😖

5 puan

Okuduğum olumsuz yorumlardan sonra kitaptan bir beklentim yoktu.Romanda Yer yer yapmacık diyaloglar vardı.Mutlu son ise kadın karakterin inadı yüzünden son sayfalara kaldı.Elinizin altında yoksa okumasınız da olur diyebileceğim kitaplardan biriydi.

9 puan

Baştan sona kadar beğenerek okudum..Diyalogları harikaydı doğrusu..Yanlızca kitabın isminin kitap ile hiç mi hiç alakası yok..
Kitap çok sıradışı bir şekilde başlıyor..Westhaven Kontu Gayle Windham'ı evinde çalışan dilsiz hizmetçi Morgana sarkıtılık yaptığını zannedip onu ağır yaralayan Sara Seaton yani kontumuzun kahyası..Romanımızın baş karakterleri:))
Anna Seton ise aslında bir asilzadedir ama bir takım olaylar yüzünden evinden kaçmış ve kimliğini gizlemiştir...Westhaven ise Dük olan babasının varisidir..devamlı şekilde babası tarafından evlenip çoluk çocuğa karışması için baskı yapılmakta hatta yerleştirdiği casuslar tarafından izlenmektedir..
Kahyasının güzelliği,evine getirdiği huzur ile evindeki farklılık hoşuna giden Westhaven; zamanla kahyasının sıra dışı arkadaşlığından hoşlanmaya hatta ona ihtiyaç duymaya başlar..Anna için de durum aynıdır..Ama Annanın geçmişindeki kişiler onu aramaktadırlar bu durumun da ne kadar süreceüği belli değildir..Çünkü Anna'nın iki yıldır Evinden kaçarak hizmet ettiği evlerin üçüncüsü olup buradan da her an gitmek zorunda olduğunu biliyordur..

Baştan sona kadar akıcı bir kitaptı erotik sahneleri de kararındaydı ama bazı yerleri sizi rahatsız edebilir bir şey diyemem salında normal olarak bakarsak yazarın bu yazdıklarında ben bunu doğallık olarak algılıyorum..Bana normal gelirken başkasına gelmyebilir..Ama yazarın uslubunu sevdim doğrusu..Diyaloglar mükemmel,mizahi yönü harika ..

9 puan

çok güzeldi... 2010 yılının EN İYİ AŞK ROMANI ödülünü almış bir kitap ve sonuna kadar bu ödülü hak ediyor...

12 yıl, 1 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 360 sayfa
Ağustos2011 tarihinde, Koridor Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786054188826
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

carmina hulyami incapita hayriye Sevgi06
89 kişi

Okumak İsteyenler

Canan İremİvgin. feyza nur sydney firat
11 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski