Kusursuz Plan

Tüm ışıldayan güzelliğine rağmen, o da aldatılabilirdi! İncitilebilirdi! Kalbi kırılabilirdi! Ama gururu yüzünden asla altta kalamazdı! Sevdiği erkeği elde etmek için garip bir plan yaptı. Planı kusursuz olmalıydı. Öyle de oldu! Gerçek niyetini kimse anlayamadı. Amacına erişebilmek için parasını, dayanılmaz güzelliğini, şaşırtan zekâsını ve çekici vücudunu ortaya koydu.

Bundan daha iyi plan olur muydu? Bir de duygularını ve arzularını gizleyebilseydi! Hain planların bile eğlenceli olabileceği, nefes kesen tutkunun elle tutulabilir olduğu bir FMArsal romanı daha!
(Tanıtım Bülteninden)

Tüm ışıldayan güzelliğine rağmen, o da aldatılabilirdi! İncitilebilirdi! Kalbi kırılabilirdi! Ama gururu yüzünden asla altta kalamazdı! Sevdiği erkeği elde etmek için garip bir plan yaptı. Planı kusursuz olmalıydı. Öyle de oldu! Gerçek niyetini kimse anlayamadı. Amacına erişebilmek için parasını, dayanılmaz güzelliğini, şaşırtan zekâsını ve çekici vücudunu ortaya koydu.

Bundan daha iyi plan olur muydu? Bir de duygularını ve arzularını gizleyebilseydi! Hain planların bile eğlenceli olabileceği, nefes kesen tutkunun elle tutulabilir olduğu bir FMArsal romanı daha!
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Üzgünüm...Çok sevemedim. Belki Ebru karakteri yüzünden olabilir. Bana yirmi dört yaşında bir iş kadını portresi çizemedi. Saçını sıkı topuz yapmak, ciddi kıyafetler giyerek iş kadını olunmaz. Hele aklı başında bir kadın gecenin bir yarısı bir yabancıyı arabasına almaz. Hadi aldı diyelim,bir yabancının evinde kalmaz ,onunla denizde yüzmez. Bekaretini tanımadığı yabancıya vermez...Daha da sayabilirim ama saymayım çünkü benim yüzümden Ebru'dan nefret edebilirsiniz.


Ben FMA fanı olarak üzülerek söylüyorum, bu kitabı sevemedim. Fatih Hocanın satırların da yazdığı aşkı hissedemedim. Çok merak ettiğim Selimİn hikayesi havada kalmış gibi hissettim. Selim hakkında pek bir şey öğrenemedik,Kim dir? Nedir? Neler yapar? onun duygularını da hissedemedik.
Kısaca çok hevesle beklediğim bir kitap, benim için hayal kırıklığı oldu :((

8 puan

Fuar'da hocamı 15 dakika boyunca kucaklayan ,ağlayan hayranıyla ilgilenişini bekledikten sonra hayranının mektubunu nezaketle kabul edip sakinleştirmesinin üzerine, saygı ile eğilirim .... Fatih hocanın kitapları beyaz dizi gibidir konular sıradan, ama ruhsal durumunuza göre sürükler bir biçimdedir...Beklenti içinde değilseniz azıcık Türk havası haline gireyim sonu Mutlu olsun derseniz alın çekirdeğinizi çıtlatarak okuyun kitabınızı ... Ne varsa eski Türk filmlerinde var hala oturup aşkı, aileyi, dostluğu, dürüstlüğü bunlarda buluyoruz yeni diziler filmler o etkiyi sağlamıyor hehhhh işte FMA kitapları da aynı bu tarz da! Sevenlerine tavsiye ederim ama yabancı yazar sevenler uzak durun sizi bayabilir 😉

7 yıl, 11 ay
8 puan

bu adamın ktaplarını sevdim..

9 puan

Gerçekten de kusursuz bir plandı...Bir Fatih Murat Arsal klasiği daha okundu ve bitti, hem de merakla ve süper bir hız ile.Gerçi benim favori kitabım hala anlaşma isimli kitabı ama bu romanı da güzeldi. Söylemeliyim ki cinsellik bana göre biraz abartılıydı. Karakterler ise yine çokkk güzel ve çokkk yakışıklı, mükemmel tipler anlayacağınız. Yazarın diğer kitaplarından tanıdığımız karakterler de arada boy gösterdiler, aşk romanı okumayı seviyorsanız mutlaka okuyun.

8 puan

İlk kez, FMArsal'ın erkek karakterlerinden birini cidden beğendim. Onun haricinde ben Ebru'yu da sevdim. Gördüğüm en kararlı kadın karakteriydi, ne istediğini bilen ve bunu için ne gerekirse yapan biri. Sanırım Ebru'da biraz kendimi gördüm. Onun haricinde yazar beni ters köşe yapamadı çünkü daha en baştan anlamıştım planın Selim için olduğunu. Yine de okuduğum güzel hikayelerinden biriydi.

Profil Resmi
10 puan

çok çok iyi..sahiden de kusursuz plan...
ama sonları çok güzeldi çok güldüm..ebrunun sırrını öğrendim demesi,selim'in hangisi demesi :)...kızları dilara'nın tepkileri,konuşmaları...harikulade...ne diyim ellerine sağlık FMArsal...

10 yıl, 10 ay
8 puan

Çok hoş bir kitaptı. Karakterler çok şekerdi... Selim de unutmayacağım karakterler arasında artık. :')

6 puan

Başları klasik FMArsal romanı gibiydi. Ama sonunu hiç bu kadar iyi beklemiyordum, en azından bu yazara göre. Normalde Fatih Murat Arsal'ın romanları tutarsız, yabancı yazar taklitçiliği gibi ki zaten onu taklit etmeyi de beceremeyen bir tarz oluyor. Bu kitabın başı da aynen böyleydi. Ebru'nun ne kadar güzel ve zeki olduğundan bahsedip durdu fakat kadın kitabın başından beri Selim'in fakir olduğunu kendi kafasından uyduruyordu. Bu beni çok sinir etti. Madem bu kadar zekisin adam hiç ben fakirim dedi mi de sen onu hemen fakir yaptın!? Selim'in hem önemli biri olduğu hemde halinin gayet yerinde olduğu belli. Ama kızımız kitabın sonuna kadar anlamadı. Kayınvalidesi zengin olduğunu söylemeseydi sonunda daha nereye kadar devam ederdi bu durum bilemiyorum. Bİr diğer takıldığım nokta ise Ebru maşallah dünya güzeli yazarın dediğine göre. Ama eski erkek arkadaşı kitapta aldatıp durdu bu kızı. Anlayamadım açıkçası. Tamam buz kraliçesisin falan da bu kadar olur mu? Adamı aldattığı için terk ettin sonra affedip tekrar kollarına koşmak niyee? İşte kitaptaki tutarsızlıklar bunlar. Bunlara rağmen sonu beni şoka soktu resmen. Bu yazardan bu kadar normal bi son beklemiyordum. Belki de benim sevdiğim tarzda bitirdiği için bu kadar etkilenmişimdir. 6 sene sonrasında nasıl bir aile olmuşlar onu anlatmış bize yazar. Bu kadar olumsuzluktan sonra bu son çok güzel geldi gözüme. Merak edenler okuyabilirler. :)

7 puan

Hikaye tahmin ettiğimden daha farklı ilerliyor şaşırttığı noktalar var bu da sizi hikayeye bağlıyor. Geçmişle gelecek arasındaki geçiş de hikaye kopmadan çok güzel aktarılmış.
Tek kötü eleştirim; bazı bölümler gereksiz yere fazla uzatılmış ve çok fazla yer verilmiş. Bu da bazı noktalarda kitaptan uzaklaşmanıza neden oluyor.

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/03/fatih-murat-arsal-kusursuz-plan-zoraki.html

Selim Demirkan... Allah'ım sana geliyorum...
Kitap çıkmadan öncesinden beri ısrarla kitabın çıkışını beklediğimi ve ne zaman çıkacağını sorup durdum. Kitap çıktı... ben anca okudum... neden mi? Çünkü okuyup da Selim'i bitirmek istemiyordum... elime alıp aralarını okuyup okunmamış kitapların arasına koymaktan sana da sıra gelecek Selim demekten haz alıyordum. Ama artık dayanamadım ve başladım ki başladığım gibi de bitti kitap!

Ne yazık ki Selim'le vedalaştım onu sevdiği kadın Ebru ile mutlu çocuklu aşk dolu hayatına yolculadım. İtiraf ediyorum benim için zor oldu! Selim benim favori FMArsal boyslarımdan biri...

Artık hepiniz biliyorsunuzdur ki ben Fatih Murat Arsal kitaplarını seviyor ve okuyorum. Hatta takip bile ediyorum. Eeee yeni kitabı çıkınca da aldım okuyorum demekten de mutluluk duyuyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum :) dedikten sonra kitaba dair yorumuma gelelim :)

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse, Ebru sevgilisi Yakup ile tatil planı yapıp daha sonradan çıkan işleri dolayısıyla onunla Çeşme'ye gidemez. İşlerini yoluna koyup da akşamdan sevgilisine sürpriz yapmak için yanına gitmeye karar veren Ebru, Çeşme yolunda kaybolup Selimden yardım ister. Sevgilisi Yakup evine gittiklerinde ise, Ebru o gece sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrenir ve haftasonunu Selim'le geçirmeye karar verir. Dolu dolu bir haftasonu geçiren Selim ve Ebru aralarındaki çekimi hiçe sayarak - daha doğrusu Ebru sayıyor - yollarını ayırıyorlar. Aradan geçen zamana rağmen Ebru Selim'i aklından çıkaramayıp onu düşünmeye başlıyor. Arada karşılaşmalarından sonra numarasını öğrenen Ebru bu fırsatı lehine çevirip Selim'i elde etmeyi kafasına koyuyor.

Ebru'nun planını hazırlarken sakladığı onca sırra rağmen bilmediği şey ise... Selim'in de sırları olabildiği. Hep gizemli gördüğü adamın da aslında kimliği koca bir sırdır!

Eğlenceli sohbetler, tutkulu çekimleri ve aşk dolu havasıyla Kusursuz Plan zevkle okuduğum kitaplardandı.

Okurken FMArsal kalemini özlediğimi hissettim. Bir çırpıda su gibi akacak kaptırıp gideceğim FMArsal kalemini özlemişim :)

Ahh bir de kitapta bizim Yavuz'un karısı Merve'yi görmek süperdi :D Hani Anlaşma kitabındaki Merve :)

Keşke Fatih Hocam, Selim'in basket oynarken gelip Ebru'yu öpmesini detaylı anlatsaydınız... ya da Ebru'nun çalışanlarıyla kafeteryada yemek yemesini ve Selim'le olan ilişkisini... :) Böylece daha fazla Selim okuyabilirdik :)

Kitaba dair çok detaylı bir yorum yapıp da kitap içeriğine girmekten korktuğum için kısa kesiyorum. Ancak kitabın kapağına bayıldığımı söylemek istiyorum :) Kapaktaki adam nasılda Selim'e uymuş ama değil mi :D

Yeni kitabınızı hevesle ve heyecanla bekliyorum Fatih Hocam bizi fazla bekletmeyin diye de araya sıkıştırıyorum :)



Baskı Bilgileri

Ciltli, 496 sayfa
16Kasım2015 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6059232029
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

kardelenn61 esracoss
2 kişi

Okumuşlar

GamzeAydn Okuyan K. Şekerim Tatlım Sewimce ASLI DORUK
123 kişi

Okumak İsteyenler

cryptex1915 Berrak eve dallas Cevo HATİCE
35 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski