Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar

Dikkat dikkat!!!

Bu kitap, büyük hayallerle evlendiği yaşlı ve zengin kocası tarafından terk edilmiş, beş parasız bir şekilde ortada bırakılmış bir kadının ağır dramını içermektedir.

O para ve lüks dolu günlerinden geriye sadece çok sevdiği son model arabası kalmıştır. Ancak onun da benzine ihtiyacı vardır.

Bir gün başka bir adam çıkar gelir. Borcu tam olarak ödenmedi diye o arabaya el koyar. Artık elinde hiçbir şeyi kalmamıştır kadının. Tam bu noktada bir karar vermesi gerekir. Küllerinden yeniden doğacaktır elbette... Ancak bunu yaparken kullanacağı yol biraz çetrefillidir. Tabii bir o kadar da eğlenceli... Ve heyecanlı...Ve aşk dolu, biraz da şans...

Dikkat dikkat!!!

Bu kitap, büyük hayallerle evlendiği yaşlı ve zengin kocası tarafından terk edilmiş, beş parasız bir şekilde ortada bırakılmış bir kadının ağır dramını içermektedir.

O para ve lüks dolu günlerinden geriye sadece çok sevdiği son model arabası kalmıştır. Ancak onun da benzine ihtiyacı vardır.

Bir gün başka bir adam çıkar gelir. Borcu tam olarak ödenmedi diye o arabaya el koyar. Artık elinde hiçbir şeyi kalmamıştır kadının. Tam bu noktada bir karar vermesi gerekir. Küllerinden yeniden doğacaktır elbette... Ancak bunu yaparken kullanacağı yol biraz çetrefillidir. Tabii bir o kadar da eğlenceli... Ve heyecanlı...Ve aşk dolu, biraz da şans...


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Küçük Yalanlar,Yüksek Topuklar - Jane Graves
Orjinal adı Hot Wheels and High Heels Goodreads Puanı 5/3,71 benim puanım 5/3

Uzun zamandır beklediğim bir kitapdı..Beğenerek okudum ama sanki Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar daha iyi idi..Okurken zevkle okudum da beklediğim derinlik yoktu hikayede..Sanırım beklentimi çok yüksek tuttum...Yazarın daha acemi iken yazdığı belli oluyordu..Hikayenin genel kurgusu iyi idi...Sıkılmadan severek okudum..
Zengin bir erkekle evli olan Darcy McDaniel 14 senelik evli idi ..Kocası ile evlendiğinde büyük bir aştan ziyade lüks hayatın peşindeydi..Bunu elde etti..Ama tatilden döndüğü gün hayatı tepetaklak olur..Sahip olduğu tüm mal varlığını kredi kartlarını her şeyini bir anda kaybeder..Evine gittiğinde oraya taşınmış yabancı insanlar olduğunu eşyalarının yerlerinde yeller estiğini görür..

Vee kocası da kayıplara karışmıştır..Elinde kala kala bir tek araba kalmıştır..Ama durun onun da sırası geldi..İri yarı yakışıklı bir adam ona el koyar..Aralarındaki savaş tam komedi filmlerindeki gibi idi..
John Stark idi bu adam..Polislikten ayrılmak zorunda kalıp kendine haciz şirketi kurmuştu..Darcy'nin arabasının da ödenmemiş borçları vardı..Bu arabayı kocası ona geçen doğum günüde almıştı..Borcunun olduğunu bilmiyordu.Kanının son damlasına kadar John ile savaştı..
Bu savaşta birbirlerine çekildiklerini fark etmediler bile..Nefret aşkı doğurur derler ya...
Daha fazla ayrıntı vermiyorum..Keyifle okumanızı dilerim...

7 puan

Keyifli bir atıştırmalık :)

8 puan

bir arkadaşım tavsiye etmişti,eğlenceli nemesis te beni yanıltan kitaplar olmuştu ama buda sevdiklerimden oldu..tavsiye ediyorum...

7 puan

Diğer kitaba oranla bu kitap biraz cansız kalmış. Espiriler dozundaydı aslında ama bu kitapta bir şey eksik. Adını koyamıyorum. Diğer kitapta Tony ve Heather'in yaşadıkları ya da yazarın biraz daha ustalaşmış olmasından mıdır nedir , daha güzeldi. Bunu da sevdim fakat sürekli ilk kitap daha iyiydi izlenimi verdi. Bir de Darcy'nin orta yaş krizi var ki , hiç çekemedim. :D Sonra elindekiyle yetinmeyi de öğrenene kadar hem John'un hem benim ömrümü yedi.Yine de eğlenceli bir kitaptı.Önce bunu okuyup sonra Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar'ı okursanız kitap sizi tatmin eder.Fakat tam tersi okuyunca pek etki etmiyor. Hala aklımda diğer kitap daha ön planda

8 puan

14 yıllık evlilik yaşamı beklemediği bir anda alt üst olan,kocası tarafından hiç bir açıklama olmadan terk edilen evi satılan orta yaşa gelmiş bir kadın Darcy...Bütün yaşamı boyunca annesi tarafından en güzel, en dikkat çekici olmaya alıştırılmış bu sayede çalışmadan zengin biri ile yapılacak evliliğe itelenmiş,süslenmek ve gezmekten başka bir şey bilmeyen Darcy'nin yıkımı ve küllerinden yeniden doğuşunu okumak onun bu süreçte yaşadıkları az buz değildi...

Aslında bu süreç John'un da varlığı Darcy'nin baş eğmez kişiliği,sivri dili,sağlam duruşu sayesinde esprili geçiyor ama cidden büyük bir sınav o ikilemin arasında çıkmak çok çok zor!!

Bir tarafta eski kocasından da zengin Jeremy ( terk eden kocasının zimmetine para geçirdiği şirketin sahibi ) ve onun yakınlaşma çabaları, diğer tarafta eski polis John, şimdinin haciz bürosu sahibi...

John'un Darcy'i kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için sınırlarını zorlaması,Darcy'nin gayreti -aklının çelinmesi oldukça muhtemel- ile yeni oluştuğu insana dönüşümünü okurken takdir etmemek mümkün değil!

Sonlara yakın bir yerde Darcy'nin köpeğinin varlığını öğrenen ev sahibinin köpek için depozit istemesi ve bu para olmadığı için Darcy'nin John'dan borç istediğinde '' Bunun iyi fikir olduğunu sanmıyorum''demesi ve akabinde evinin bulunduğu yerde yangın sonucu evsiz kaldığında ''İşler sandığın kadar kötü değil.Durumu gözden geçirir ve yeniden ayaklarının üzerinde durmanı sağlayacak bir plan yaparız.Merak etme,her şey düzelir'' dediğinde tepem atmadı değil :/ Orada en azından ''ben sana bu süreçte destek olurum'' demesini bekledim...

Yazarı anlatım dilini seviyorum, çok daha önceden ''Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar'' 2009 'da çıktığında okumuş ve çok sevmiştim :) Aradan uzun süre geçmiş ilk okuduğum kitabı aslında bu serinin 2. kitabı olduğuna göre yeniden dönüp okumak keyif verecektir :)

7 puan

ben okurken çok eğlendim:))

10 yıl, 10 ay
7 puan

Yazarin diğer kitabinda o kadar eğlendim ki bu kitap biraz hayal kırıklığı yaratti bende. Zamaniniz varsa okuyun diyebileceğim bir kitap.

Profil Resmi
6 puan

romantik komedi tadındaki kitaplardan ama bence yazarın bir önceki kitabı daha iyiydi. hikaye biraz havada kalmış gibi geldi bana..

9 puan

Darcy McDaniel otuz dokuz yaşındadır. Elli yedi yaşındaki on dört yıllık zengin kocası onu arkadaşı ile tatile göndermiştir. Evine döndüğünde ise evinde yabancı bir aile bulur. Eşi onlara öldüğünü söylemiş ve evi satmıştır. Mücevherlerini götürmüş, eşyalarını ise evin yeni sahipleri ihtiyacı olanlara vermiştir. Tatile her şeyi olan biri olarak gitmişken hiçbir şeyi olmayan biri olarak dönmüştür. Evini, kocasını, kendine olan güvenini yitirmiş hayatı tepetaklak olmuştur. Tek kuruş parası kalmamıştır. Yaşadığı büyük şoktan sonra en başa döner ve gidebileceği tek yere ailesinin evine döner. Sadece arabası kalmıştır. Arabasını kimsenin kendisinden alamayacağını düşünürken ödemeleri yapılmadığı için kendisinin sandığı arabasına el koymaya gelirler.

John Stark eski polistir. Dizini kırdıktan sonra işten ayrılmıştır. Haciz şirketi vardır. Karşısına kalıcı bir ilişki kurabileceği biri çıkmamıştır. Bakımlı kadınların hayatı cehenneme çevirdiğini düşünür. Öyle birini görünce hep yolunu değiştirmiştir. Arabasına el koymaya gittiği Darcy'ninde öyle olduğunu düşünür. Darcy arabasını vermeme konusunda direnip ağlayınca ödeme yapana kadar süre tanır. Fakat araba ile vedalaşacağını söyleyen Darcy anahtarları alıp kaçar. Giriştikleri mücadelede arabayı alması çok sürmez ve eşyalarını almak için gelen Darcy'e arkadaşı sekreterleri olarak çalışmasını önerir.
Darcy kocasının zimmetine para geçirip ülkeyi terk ettiğini öğrenir. Rahat bir iş, maddi hayallerini gerçekleştirebilecek bir adam bulma hayalleri yıkılınca cehennem buz tutacağında kabul edeceği işi kabul eder ve John ile çalışmaya başlar.

Darcy yeni hayatına uyum sağlamakta zorlanır. Yeniden yukarı çıkmak ister. Şimdiye kadar parmağında oynatamadığı bir adamla hiç tanışmamıştır fakat John farklıdır. Hoşlandığı erkek tiplerinden değildir. Emir veren, otoriter adamlar kendisine göre değilken John'a karşı çekilir.
Darcy'nin yaptığı her şey John'u sinir ederken gözünü ondan alamaz ve Darcy'e kapılmaya başlar. Tüm kadınlar kendisini eninde sonunda sıkmıştır fakat Darcy farklıdır. Ona hissettiklerini hiçbir kadına hissetmemiştir. Aralarındaki çekime fazla karşı koyamazlar ve ilişkileri başlar. Birde Darcy'nin kocasının dolandırdığı şirketin sahibi Jeremy var. Darcy'i istediği hayata kavuşturmaya hazırdır fakat Darcy artık o hayata pek hevesli değildir.

Tony'nin hikayesini daha önce okudum ve onun kitabı kadar iyiydi. Yazarı sevdim güzel, sıkmayan, akıcı bir kitap.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 295 sayfa
Kasım2012 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
9786055395742
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: romantik komedi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Gaye Sever
1 kişi

Okumuşlar

Hayata devam Kayla_Oz DenizKızı GLY nill35
50 kişi

Okumak İsteyenler

freesia Only sydney Canan sLn
13 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski