Kitap Hırsızı

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Kitabın tamamiyle Zusak'ın hayalgücüne değil, kısmen de (ya da fazlasıyla) hayatı boyunca ailesinden dinlediği anılara dayanması, yazının gerçekçiliğini ve etkisini bir kat daha arttırıyor. Bir de Nazi Almanyası'nı ve 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'yı çok yakından tanıyan bir anlatıcımız var: Ölüm Meleği.

Zusak, çılgınca kötülük, sefalet, ırkçılık, keder ve çaresizlik katmanının altındaki saf sevgiyi ve en değerli mutluluğu, okyanusun dibindeki bir hazine gibi çıkartmış kitabında, öylesine ki kimi zaman mutluluklarına imrenirken buldum kendimi. Harika kitaplarıyla Max, haşarı, romantik ve hayat dolu Rudy Steiner, ve bir nevi ikinci Jean Valjean olan baba Hans Hubermann, en sevdiğim karakterler oldular.

Nazi Almanyası ve Yahudiler konusunda sinema endüstrisine son bir şans verecek olsam, ki daha fazla vermeyi düşünmüyorum, senaryo kuşkusuz "Kitap Hırsızı" olurdu.

10 puan

Harikaydi tek kelimeyle. Simdiye kadar okuduğum en güzel ikinci. dünya savaşı anti nazist öykülerinden biri olmasının yanında,icerdigi seyler sadece bu degildi tabiki, kitap sevgisi,dostluk,hosgöru,sevginin en masumunu anlatan kitabi okurken yer yer tebessüm ettireni pekçok an'a sahip olup, son derece de dokunaklı olunca da etkisi kaçinilmaz büyüyen kitabin hic bitmesini istemiyorsunuz. öyle güzel ki, bir siir gibi bir tablo gibi...
Hayatim boyunca cok kitap okudum bir cogunun etkisinde kalacak kadar begendim, ama bu kitap bambaska bir sey.

10 puan

liesel'ın sevdiklerine daha kaç kez veda etmesi gerekiyordu? bu dünyaya gerçekten Hans gibileri gerekiyor. bizimle konuşan kişi ise kendini çok güzel tarif etmiş: beni çok kişi merak ediyor. beni görmek isterseniz aynaya bakın. insanlarla ilgili çok güzel bir sorusunu paylaşmış bizlerle: hem güzellik hem kötülük aynı yaratıkta nasıl olur hep merak ederim gerçek bir kitap okuduğumu düşünüyorum. daha fazla anlatılacak şeyler var amakitabı anlatıp heyecanınızı alıp, sizi böyle bir kitaptan mahrum etmek istemem.

10 yıl, 8 ay
9 puan

Bu kadar genç bir erkek yazarın, böyle yüreğe dokunacak üslubu, bu kadar akıcı anlatıma sahip olması, gerçek bir yetenek. Markus yapabileceği en iyi mesleği seçmiş.

9 puan

Bu kitap sözcüklere adanmış, onların öldürücü ve iyileştirici gücüne. Kısa cümlelerle de etkileyici bir dil kurulabileceğini gösteriyor bu harika kitap. Hızla gidiyor, akıyor; ama zihinde kalıcı bir yer ediniyor, çünkü renkleri, kokuları ve sesleri zihninize yerleştiriyor. Kitap kişileri yanıbaşınızda beliriyor. Yazın ve sinema dünyasında sıkça tüketilen Nazi Almanyası zamanını bambaşka bir bakışla sunuyor, etkiliyor. Çevirisi de güzel. Selim Yeniçeri, ne aşan ne de eksilten bir üslupla çevirmiş, tam kararında.

Tabi bazı yerlerde sorun yok değil:
"Bodrumdan Gelen Sayfalar" adlı bölümde "Standover" sözcüğü "Haraççı" olarak çevrilmiş, düz anlam olarak doğru ama hikayede "başımda dikilen" anlamında kullanılmış sözcük:

"All my life I've been scared of men standing over me.
I suppose my first standover man was my father, but he vanished."

Kitaba dair tek olumsuz şey Martı Yayınları'nın kapak seçimi olabilir. Eserin naifliğinden fersah fersah uzak ve kaba bir kapak. Encore Yayınları'nın tercih ettiği kapak çok daha güzel.

6 puan

Kitap çok methedilmiş ama beni o kadar da etkilemedi. Anlatıcının Azrail olması elbette ilginç, İkinci Dünya Savaşı da acıklı kitaplar yazmak isteyenler için iyi bir konu. Ama bu kadar. Kitap Hırsızı benim yüreğimi sızlatmadı.

10 puan

2.dünya savaşı yılları almanya, küçük bir kızın aile hayatı çaldığı kitaplar ve arkadaşlıkları oldukça akıcı bir biçimde işlenmiş, kitap kalın olmasına rağmen insanı yormuyor okuması kolay ve zevkli, konusu ilginç ve ölüm meleğinin ağzından anlatılması ilgi çekici, tavsiye edilir...

Profil Resmi
8 puan

ÇOK ÇOK GÜZEL BİR KİTAP

10 puan

İtiraf ediyorum, kitabın sonunda yanağımda ıslaklık vardı..

Profil Resmi
10 puan

çok çok çok güzel bi kitap.nazi almanyasında hitler döneminde küçük bi kızın yaşadığı duygular çok güzel aktarılmış.liesel memingler küçük kız mahvettin beni.kesinlikle okuyun derim


Baskı Bilgileri

574 sayfa
Martı tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Etiketler: çağdaş roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

yasemin altuğ gonca_p
2 kişi

Okumuşlar

aysesuleyurtsever ftmglr gokceeek Scully missred
9 kişi

Okumak İsteyenler

Trueblue Unbroken
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski