Kılıçsız Samuray

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Kılıçsız Samuray:
Japonya’nın kargaşalı Savaş Klanları Çağında bir köylü olarak doğan Hideyoshi isimli bir insanın İmparatorluğa yükselişinin sırlarını açıklayan bir kitap. Kitapta sırları açıklayan kişi aynı kişi. Yaşadığı başarıları da anlattığı gibi hatalarını da yazmış. Kitabın son sayfalarında verilen kronoloji ile bilgece sözler okuyan için bir özet niteliğine dönüştürmüş. Bence gerçek bir hayattan alınan hatalarıyla güzellikleriyle sunulan güzel bir anlatı kitabı. Ders alınacak çok güzel deneyimler sunumu.
1. Minnettarlık: Size yapılan iyilikleri asla unutmayın ve bir gün bu minnettarlığı ödemeye çalışın.
2. Sıkı ve iyi çalışma: Bütün sırların en önemli kademesi çalışmaktır. Karşılığını mutlaka göreceğiniz ve size nankörlük etmeyecek olan şey iyi ve sıkı çalışmadır.
3. Cesur girişimcilik: Karar aldığınız vizyonunuzda amacınıza ulaşmak için her şeyinizi ortaya koyarak cesur kararlar almanız gerekir.
4. Vizyon sahibi iyi olan bir lider seçin.
5. Bağlılık: Seçtiğiniz lidere tam olarak bağlanın.
6. Kendinizi diğerlerinden farklı kıldırmak için yeteneklerinizi geliştirin ve yenilerini ekleyin.
7. İmkansızı başarmak için sarsılmaz bir kararlılıkta olun. Bu iş için yaratıldığınızı düşünün: Sarsılmaz bir kararlılıkta hedefinize kilitlenin. Hedefinize engel teşkil eden bütün dalları teker teker budayın. Bu şekilde ilerlerseniz hedefiniz imkansızlıktan çıkarak ulaşılabilir hale gelecektir. Bazıları hedefi gözlerinde büyüterek nasıl yapılamayacağına odaklanırlar. Bu olumsuzluklar hedefi imkansız hale sokar. Oysa nasıl yapılamayacağını değil nasıl yapılacağına odaklanmak imkansızı imkanlı hale getirecektir.
8. Lider olun, üst değil. Lider, diğerlerini küçümsemez onlara yol gösterir. Birlikte bir işin ucundan tutar. Onlara yaptıklarının önemini kendisine eşitmiş gibi önemseyerek anlatır.
9. İlk bağışlayan siz olun.
10. Küçük başarısızlıkları bağışlayın.
11. Başarılı olanları övün ve cömertçe ödüllendirin.
12. Güvendiğiniz kişilerden ve aynı fikirde olmayanlardan fikir ve tavsiyeler alın. Rakiplerinizin fikirlerini küçümsemeyin.
13. Kendi becerilerinizden üstün olanlar ile çalışın.
14. Personel alırken başkalarından istemek yerine siz çevrenizi gözetleyerek yetenekli insanları alın. Eğitmek yerine çalıştırın. İşlerini yer değiştirerek en faydalı olacak şekilde ve yeteneklerine göre işlerini düzenleyin.

Profil Resmi
5 puan

Adına kanıp tarihi bir kitap sanmıştım, halbuki alelade bir kişisel gelişim kitabıymış. Tabi yine de bir şeyler öğrenilebilir.


Baskı Bilgileri

168 sayfa
butik yayıncılık tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

nemsi MechulMalumat freebird55 UçanPenguen rutsama
11 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski