Kedimle Sohbetler

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
6 puan

Londrada yaşayan İspanyol asıllı Sara'nın hayatı bir anda altüst olmuşken karşısına çıkan Habeş kedisi Sibila Sara'ya bir yol gösterici ve bir dost olur. Sibila Sara'ya yol gösterirken aslında günümüzde büyük şehirlerde yaşayan ve çalışan insanların pek çok sorununa ışık tutmaktadır. Hayatı nasıl öylesine yaşadığımızı ve gerçek anlamda hissetmediğimizi, anlamadığımızı ,tadına varamadığımızı hoş bir dille anlatmaktadır.

9 puan

beni son zamanlarda en çok etkileyen kitaplardan biri oldu....tespitleri hayata dair söyledikleri sonuna kadar doğru...bir kediyle beraber yaşamak muhteşem bir duygu bunu okurken bir kez daha anladım ve bu hazza varamayanlar çok şey kaçırıyorlar....belki Sibila gibi gelip sohbet etmiyorlar ama varlıkları hayata dair bir şükür sebebi bunu her zaman söyledim yine söylüyorum....Sara'nın yaşadıklarının benzerini yaşadıktan sonra kendi kızımın eşsiz mırıltıları, gözyaşlarımı yalaması, yaptığı oyunlarla ağlarken güldürmesiyle daha çabuk toparlandım....kedi severlerin kesin okuması gerekiyor da kedilere uzak olanlar da eğer okursa bir gün bir kedinin kendilerini seçmesini istemeye başlayabilirler diye düşünüyorum...

10 puan

İşin içine kediler girince akan sular durur benim için. Mutlaka o kedili kitabı alır ve okurum.
''Kedimle Sohbetler'' kişisel gelişim tarzında bir kitap. Hayata karşı olumlu duygularını kaybetmiş Sara'nın stres dolu günlerinde karşına bilge kedi Sibila çıkıyor. Kedi, Sara ile konuşmaya başlıyor. Sara'ya yeni bir hayata başlaması için yol gösteriyor. Sara'nın hayata bakışını değiştiriyor.
Aslında yazar kedinin aracılığı ile bizleri sorguluyor. Bunu kedinin tüm insanlığa verdiği öğütlerden anlıyoruz. "siz insanlar" diyerek birçok kez bizi, yaşamımızı, değerlerimizi sorguluyor. Teknoloji içinde boğulmuş yaşamımızı, ev ile iş arasında koştururken görmezden geldiğimiz ve fark etmediğimiz etrafımızdaki güzellikleri anlatıyor. Hayatımızdaki her anı, yediğiniz yemeğin her lokmasının tadını çıkarın, çevrenizdeki güzellikleri görün, kuşların sesini dinleyin, çiçeklerin kokusunu içinize çekin,yürümek istediğiniz de sadece yürüyün diyor.
Kedim Alex beni seçtiği için çok şanslıyım aynı dili konuşmasak da konuşuyorum onunla birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Kitabı okumanızı tavsiye ederim. Belki kedilere uzak olanlar bile bir kedinin kendilerini seçmesini isteyebilir


Baskı Bilgileri

317 sayfa
Altın Kitaplar tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

neşekutlu thebookthief nemsi oyakayla ozgevedugme
7 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski