Katiller Çetesi Kara Kurt #5

Kara Kurt - Katiller Çetesi

"Redmerski yine aklınızı başınızdan alacak!" - USA Today "Kara Kurt okurlara yine karanlık ve tutkulu dolu bir macera vadediyor." -NY Times "Redmerski, Katiller Çetesi'nde çıtayı hep çok daha yükseğe koyuyor." - Publishers Weekly Katiller Çetesi'nde heyecan Kara Kurt'la devam ediyor... Nora'nın ortaya çıkardığı sırların ardından, Niklas ve Victor arasındaki iş arkadaşlığı da kardeşlik de derinden sarsılmıştır. Fakat Niklas her şeye rağmen yalnızca kendisinin başarıyla yerine getirebileceği düşünülen bir görev için İtalya'ya gitmeyi kabul eder. Çünkü bunu kardeşinin ihanetine karşı bir merhamet ya da bir intikam fırsatı olarak görmektedir. Öte yandan Niklas'a İtalya'da Izabel ve çetenin yeni üyesi Nora da eşlik edecektir. Gelgelelim İtalya'da Birlik'in düşündüğünden çok daha zorlu bir süreç yaşanacak ve çete üyeleri hiç beklenmedik olaylarla yüzleşip zor kararlar vermeye mahkûm edileceklerdir.

Kara Kurt - Katiller Çetesi

"Redmerski yine aklınızı başınızdan alacak!" - USA Today "Kara Kurt okurlara yine karanlık ve tutkulu dolu bir macera vadediyor." -NY Times "Redmerski, Katiller Çetesi'nde çıtayı hep çok daha yükseğe koyuyor." - Publishers Weekly Katiller Çetesi'nde heyecan Kara Kurt'la devam ediyor... Nora'nın ortaya çıkardığı sırların ardından, Niklas ve Victor arasındaki iş arkadaşlığı da kardeşlik de derinden sarsılmıştır. Fakat Niklas her şeye rağmen yalnızca kendisinin başarıyla yerine getirebileceği düşünülen bir görev için İtalya'ya gitmeyi kabul eder. Çünkü bunu kardeşinin ihanetine karşı bir merhamet ya da bir intikam fırsatı olarak görmektedir. Öte yandan Niklas'a İtalya'da Izabel ve çetenin yeni üyesi Nora da eşlik edecektir. Gelgelelim İtalya'da Birlik'in düşündüğünden çok daha zorlu bir süreç yaşanacak ve çete üyeleri hiç beklenmedik olaylarla yüzleşip zor kararlar vermeye mahkûm edileceklerdir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/11/j-redmerski-kara-kurt-katiller-cetesi-5.html

Ve Katiller Çetesi'nin çıkmış 5 kitabı da bitti şimdi hevesle, heyecanla 6. kitabı bekleme devri başladı.

Bu seriyi cidden çok sevdim ve sizlere de ısrarlı bir şekilde okumalısınız tavsiye ediyorum. Aksiyon, gizem, hafif gerilim, biraz aşk ve fazlasıyla ilgi çekici bir grubun üyesi olmanın gerektirdiği güven... Kitap kelimenin tam anlamıyla her şeyden biraz bir şey barındıran ve su gibi akan bir baktığınızda arka kapağı kapattığınızı gördüğünüz bir kurguya sahip.

Yazarın okuduğum 7. kitabı ve şunu söyleyebilirim ki bu kadın cidden kurguları kaleme almayı biliyor. Havada kalan hiçbir şey yok. Her şey yerli yerinde ve fazla uzatmak adına olay döngüsünü batırmıyor olması gerektiği dozda bırakıyor. Bu yüzden J. A. Redmerski'nin kitaplarını seviyorum. Size de denemenizi tavsiye ediyorum.

Kısaca kitabın konusuna değinmek gerekirse, Victor bir önceki kitapta kaybettiği kardeş güvenine rağmen sevdiği kadını bir göreve gönderiyor üstelik kardeşi Niklas ile birlikte. Niklas, Victor'dan intikam almak için onun sevdiği kadını mı kullanacak yoksa onun ölümüne mi sebep olacak tedirginliği ile okurken bir de öyle bir görev çıkıyor bu iş... Aman Tanrım! diyesiniz tutuyor.

Niklas, Nora ve Izabel öyle bir göreve gidiyorlar ki... o görevdeki rollerini haklarıyla yerine getirmek çok zorken bir yandan da insanlıklarını sorgulamamıza neden oluyor. Hep Izabel'in insanlığına hayran olduklarını vurguluyorlardı ve şimdi bunun sebebini okumak... çok iyiydi.

Nora bir kez daha hayranlığımı kazandı, çünkü bu görevde en zor iş onunkiydi ve en başarılı da o davrandı. Neden mi ?Onun gibi bir karakteri bir adamın kölesi olduğunu düşünsenize... Her şeye rağmen onun arkasında köpek gibi dolanıp, otur dediğinde oturup soyun dediğinde soyunmak... Nora... bence Izabel ölsün Nora kalsın :)

Benim için her kapı Izabel ölsüne çıkıyor :)

Niklas'ı diğer kitaplarda sevmeye başlamıştım ama bu kitapta da sevmeye devam ettim. Çünkü adam çok tatlı... tabi öyle dediğimi duymasın ona en son tatlı diyene neler yaptığını kitabın son bölümünde okuduk.

Neden bilmiyorum ama Jackie'nin altından bir şey çıkacakmış gibi hissediyorum ve çıkarsa cidden çok fena şeyler olur gibi de geliyor. Ayrıca hala Nora'ya güvenmiyorum. Çünkü her an bir ihanet patlak verecekmiş gibi hissettiriyor.

Azıcık da olsa Fredrik kendini gösterdi ama bu sefer pek usluydu.

Seriyi cidden severek okuyorum ve kitabın kurgusu bana tatmin veriyor çünkü her şey olması gerektiği gibi oluyor ve ya şu olmasaydı ya da şöyle olsaydı diyebileceğim hiçbir nokta olmuyor bu seride.

Ben çok seviyorum ve size de tavsiye ederim. Tamam 7 kitaplık bir seri ve henüz 5 kitabı çıktı ama yine de bence okuyun!

Bu arada demezsem içimde kalır... Ephesus şimdiye kadar serinin orijinal kapaklarıyla yayınladı kitapları diğerlerinde de ufak tefek değişiklikler var mı hiç dikkatimi çekmedi ama bu kitapta kapaktaki adamın elinde sigara vardı ve o kısım sansürlenmiş resmen.. Kitap çoğunlukla Niklas üzerine dönüyor ve adamın bir simgesi, vazgeçilmezi bu sigara o kısmı keşke sansürlemeseydiniz. Sonuçta bu seriyi çocuklar değil yetişkinler okuyor...

9 puan

Kitaba başlarken ''ne oluyor?'' diye başladım, ortalarda ''ne oluyor yav?'' diye devam ettim ve sonlara doğru ''CİDDEN NE OLUYOR LAN?'' diyerek kitabı bitirdim.

Her okuduğum kitabı beni seriye daha da bağladı ve söylemeliyim ki ilerledikçe daha da akıcı olmaya devam ediyor.

(10 yıldızı hala en iyi kitaba saklıyorum çünkü gittikçe daha da iyi olacağını biliyorum.)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/kara-kurt-in-company-of-killers-5-ja.html

Sanırım bu kitabı okuduktan sonra Niklas'ı sevmeme olasılığım yok gibi bir şeydi.
Ekibin bir kısmı bu sefer CIA ile uğraşırken diğer bir tarafı, Nora ve Izabel'in, İtalya'daki görevlerini tamamlamaları gerekmektedir. Tabi bu iş için Niklas'a da ihtiyaçları olacaktır ama önceki kitapta olanlardan sonra kendisinin bu işe yanaşmaya pek niyeti yoktur.
Kitaba soluksuz başladım, aynı hızla bitirdim. Seriden çok ayrı kaldığımdan mıdır bilmiyorum ama Kara Kurt, karakterlerin bize lanse edilişi açısından bir tık daha üstte olmuş gibi geldi bana. Niklas'ı çok iyi tarif etmiş yazar. Onun duygu yoğunluğunu, kendine itiraf edemediği hislerini...O bocalarken siz de bocalıyorsunuz. Acın acımızdır Niklas.
Izabel ise gerçekten bir şeyleri başarmış gibiydi içinde. Bu sefer biraz arka plandaydı, ama onun olgunlaşmasını fark edebiliyorsunuz başka karakterlerin gözünden okurken de.
Nora ise serideki en favori üçüncü kişim oldu. İlk ikiyi tahmin ediyorsunuzdur. Kadının soğuk kanlılığı, umursamazlığı, alaycılığı, içinde gömülü bir şeyler olduğunu bilsem de okumaktan aşırı derece de zevk alıyorum.
Görevleri için büründükleri rol Niklas'ın efendi, Nora'nın köle, Izabel'in de gözde olmasıydı. Onların daha önceki yaşadıkları şeyleri ve karakterlerini de bildiğinizden eyvah kesin kendilerini bir yerde açık ederler diye düşünebilirsiniz, ben düşündüm, özellikle Izabel'ın bu işin altından kalkıp kalkamayacağını merak ediyordum.
Ve son olarak Victor'unda Victor olduğunu kanıtladığı bir sahne elbette ki bu kitapta da vardı.
Son bölümde bize verilen bir bilgi sonrası bu haberi alan karakterin ne yapacağını çok merak ediyorum. Öğrendiği anda kafasından aşağı inen soğuk suyu bende hissettim sanki.
Kitap, diğerlerine nazaran sanki fırtına öncesi sessizlikte gibiydi geldi bana. Nedense Victor'un bu kadar sakin kalması garip geliyor. Bombayı yakın zamanda, artık önümüzdeki kitapta mı yoksa diğerinde mi patlatır bilmiyorum ama içimde bir his var bakalım.

9 puan

Kuğu ve çakaldan sonraki favorim kesinlikle kara kurt o kadar ki ikisi arasında tam karar veremediğim için ikisinide birincilik koltuğuna oturtuyorum😅 😍 fredrik ve niklas kesinlikle serideki favorilerim 😍😍 nora ise ben almayayım dediklerimden😪

10 puan

Kara Kurt kitabı ile Izabel, Nora ve serinin Kara Kurt'u olan Niklas ile İtalya'da bir maceraya çıkıyoruz. Görünüşe göre Nora çok hızlı bir şekilde ekibe uyum sağladı... Niklas'ın Izabel konusunda korumacı tavrının 4. kitapta hissedilir olduğu ve 5. kitapta daha ayyuka çıktığını söylemem gerekir. Doğrusunu söylemek gerekirse ben bir romantik duygu sezinlendim hatta baya baya gördüm...

Victor/Izabel hayranları kızmasın ama Izabel/Niklas'ı daha çok yakıştırır oldum. :P

İtalya görevi bir hayli zorlu bir görev; müşterileri yıllar önce kaçırılan kızını bulmalarını ve onu kaçıran kişiyi ona getirmelerini talep etmektedir... Köle ticareti yapan oldukça gaddar, güçlü ve tehlikeli bir kadının başında olduğu bir aile örgütü var karşımızda... Izabel için eski yaralar hatırlanacak ve onun için oldukça önemli bir sınav olacak.

Victor'un Niklas'ın sevdiği kadını öldürmesinin ortaya çıkmasından sonra Niklas'un bu görevden istifade edip ağabeyinden intikam almak uğruna Izabel'i kullanabileceğini düşünmüştüm ama pek de öyle olmadı, aslında bu da Niklas'ın ailesine hala ne kadar bağlı ve sadık olduğunu gösteren bir durum. Ayrıca Izabel'e verdiği değerin de bir göstergesi... Yine de ağabeyinin 'kumdan kalesine' tekme atmadan geri durmayacak, sonuçta Niklas bu, uslu duracağını kim söyledi? :)

4. kitaptan sonra en sevdiğim 2. kitap. Yani ilk üç sıralamada; 4-5-1 var... :) 7. kitap ile bu sıralamada değişiklik olabilir... Siz bu yorumu okuduğunuzda 6. kitabın yorumu da hazır olacak. Açıkçası son 3 kitabı 3 gün içerisinde bitirdim ama yorumu yazmak biraz daha vakit aldı. :)


Baskı Bilgileri

400 sayfa
23Ekim2017 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

LadyMaria xtina peresstt inci Dilara Korkmaz
15 kişi

Okumak İsteyenler

Lulu Marley mobi00 tacar Kubra123
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski