Kan ve Yıldız Işığı Günleri (Duman ve Kemiğin Kızı, #2)


Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine âşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin…

"Elinizde bırakmak istemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Kader, umut ve kendini arayışa dair nefes kesici, romantik bir fantezi."
-The New York Times-

"Bir seri nadiren bu kadar nefis başlar."
-Kirkus Review-

"Ustaca yazılmış ve temposu güzel kurgulanmış."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)


Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine âşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin…

"Elinizde bırakmak istemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Kader, umut ve kendini arayışa dair nefes kesici, romantik bir fantezi."
-The New York Times-

"Bir seri nadiren bu kadar nefis başlar."
-Kirkus Review-

"Ustaca yazılmış ve temposu güzel kurgulanmış."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

İlk kitaba harika derken ikinci kitap sanki mümkünmüş gibi ilkini de solladı. Kitabın konusunu anlatarak zaman kaybetmek istemiyorum. Konuyu anlatsam hiçte yeterli olmayan karmaşık bir şeyler ortaya dökülecek bundan eminim. İki âşık düşünün ama şu zamana kadar hiçbir kitapta rastlamadığınız türden. Onlar gelecek. Karou umut, Akiva Işık.

Ne desem bilemiyorum ilk kitapta bu kadar sarsılmamıştım ama şimdi olayların ilerleyişi ve anlatım beni benden aldı. Yazarın garip ama çok hoş bir dili var. Savaşı öyle şiirsel bir dille anlatmış ki ya da masalsı mı demeliyim bilemedim. Harikaydı. İlk başlar da kişilerin çok olmasında dolayı kafam karıştı, isimler birbirine girdi. Ama sonra her biriyle ayrı ayrı bağ kurdum. Savaşta iki tarafında masumları olduğunu, barış için çabalayanların feda ettiklerini okurken garip bir havaya girdim. Ve kitabı okurken büyük şaşkınlıklar yaşamaya hazır olun. Resmen yazar ters köşe yapmaya bayılıyor bunu anladım. Şimdi 3.kitabı kim bilir kaç yılında çıkartırlar. (Sevgili Artemis Yayınları bir kere de şaşırt bizi. Lütfen!)
Bu seriyi kaçırmayın. Akiva ve Karou ile tanışın. Başkada bir şey demiyorum 


'Dünyaları dolduran hayatın kendisidir. Seni ya hayat yönetir, ya ölüm.'



'Aşk bir elementtir.'



Ve duyduğum en mutlu haber Film olacakmış!

9 puan

Çok güzel ama depresif bir kitap lakin Laini Taylor bizi o kadar ters köşelere yatırıyor ki katlanıyor insan .Kitap içindeki kısa öykülerde çok güzel .Ayrıca çevirmene de tam not

10 puan

Ilk kitap yani #DumanVeKemiginKizi oyle bir yerde bitmistiki 2 kitaba baslayana dek sanki butun nefesimi tutmus gibi derin ama depderin bir nefes aldim icime. Sevgili kitap #blogger'leri bu kitabi okadar knermisleriki okumadan edememistim ve bahsettiklerinde harika olan bu serinin 2kitabi hemencecik bitti. 3kitabu sevgili @artemisyayinlari nezaman cikartir hic bir fikrim yok.

Ben melek hastasi olan biri olarak bu kitapta bambaska melekler gordum. Yazarin hayal.dunyasina bayildim.
Akiva ve Karou'ya bayildim.
Bu dunyaya bayildim

" Eger bir ekmek olsaydim, amcak bir askerin olmemek icin zorla kemirdigi bayat somun olurdum."

" Insanlardan sonsuz nefret ediyorum.Nefretten icim yaniyor, cigerim kuruyor."

" Ask bir elementtir."

Ah ilk kitabin bittigi bir sahne vardi okuyanlar bilir. 2kitap oyle biryersen basliyor ki siz tum kitap boyunca o sahnede kaliyorsunuz nasil nerde ne zaman ne oldu ????

Allahim yazarin karakterleri canladirmasi okadar guzelki yazdikca sacmaliyorum.
Okumayan arkadaslarim okuyun okutturun ki 3.kitap carcabuk ciksin. Eminim sizlerde cok seviceksiniz.

Her zaman bildigimiz bekledigimiz o melek seytan hikayesini unutun. Burda hayat baska burda hersey baska bu dunya bildiginiz o dunya degil !
...
" Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine aşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin ..."

7 puan

Bir varmış bir yokmuş, bir melekle bir şeytan birbirlerine aşık olmuş ve yeni bir dünya hayal etmiş. Katliamların olmadığı, boğazların parçalanmadığı, ölenlerin şenlik ateşlerinde yakılmadığı, dirilenlerin piç ordularıyla savaşmadığı, çocukların öldürmek ve ölmek için annelerin kollarından koparılmadığı bir dünya.
Aşıklar, ayın gizli tapınağında sarmaş dolaş yatarken, mücevhersiz bir mücevher kutusu hayal etmiş. Kendilerinin keşfedeceği ve içini mutluluklarıyla dolduracakları bir cennet.
Ama bu, o dünya değildi.

http://gamzeninkitapdunyasi.blogspot.com.tr/2015/02/kan-ve-yldz-isg-gunleri-laini-taylor.html#more

10 puan

Diğer kitabına da 10 vermiştim, 10'dan daha fazlası olmadığı için üzgünüm Laini Taylor.

Kitap muazzamdı. Yürek burkucu ve muazzam. Bu ikisi bir araya gelince çok güzel şeyler çıkıyor ortaya zaten. Acilen son kitabı okumak istiyorum, diğerlerine göre daha kalın olmasına rağmen sanki bu seriye veda ederken çok üzülecekmişim gibi bir his var içimde. O yüzden ''sakin ol, yavaş yavaş oku, biraz kendine zaman tadı'' desem de hemen üçüncü kitaba başlamak istiyorum. Yazarın dili, kurduğu fantastik dünya tek kelime ile inanılmaz. Yavaş tempodan hızlıya geçiyor kitap ve çevirmen, bu kitabın güzel olmasını sağlayan diğer kişi de sensin. Harika çeviri için teşekkür etmek istiyorum.

Thiago ve Jael, sizi gidi zeki aptallar. Nefret ettim.
Zuzana ve Mik, size bayıldım. Harika bir çift yaratmış yazar. Okumaya doyamadım ikisini.
Ve Ziri, onun mutlu olmasını dileyen bir ben değilim biliyorum.
Hazael, seni sevmiştim.
Liraz, bu karakter sandığımdan daha etkili olacak herhalde ve ne kadar kendi duvarları olsa da, onu da sevdim.

Ve Karou ile Akiva. ''Biz başlangıcız.''

Profil Resmi
10 puan

İlk kitabı gibi müthişti

9 puan

Aslında ne diyeceğimi bilmiyorum. Yazarın dilini seviyorum. Bir puan kırdım çünkü ya dilinde ya da çeviride bir problem vardı. Anlam karmaşası yaşadım bazı yerlerde. Ama şiddetle tavsiye ettiğim serilerden biridir.

10 puan

Hayatımda okuduğum, en kurgusu sağlam, en akıcı Fantastik seri diyebilirim. 3.Kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Savaşı; hem dışında kalarak hem de içerisindeymişçesine işleyen bu usta kalemi takdir etmemek elde değil. İlk sayfadan, son sayfaya hiç sıkılmadım, bilakis nasıl sayfalar uçuştu onu anlamadım. Bir yandan keşke bitmese... diyerek, keyifle okudum. Sıradaki kitaba konsantre olmak zor. Araba kullanırken dahi hala romanı ve kahramanlarını düşünüyordum :) Muhakkak filmi çıkacaktır. Twilight - Harry Potter ile yarışacak bir kurguya sahip.

7 puan

Evet cidden ters koseli kitapmis. Kaoru'ya kitap boyunca soylendim hersey benim yuzumden oldu bik bik bik gibi konusmalarindan fenalik gelmisti ki tam zamaninda yetisti yazar. Yoksa bu soylevden bayilmak uzereydim. Akira ve Hazael bu kitapta en sevdigim karakterlerdi. Zuzana ve Mik 'in cilginliklari renk katmisti. Neyseki bunlar vardi da Kaoru'yu bogmak zorunda kalmadim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 490 sayfa
2014 tarihinde, Artemis tarafından yayınlandı


ISBN
6051425474
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, fantastik roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

zuhalozkayaa
1 kişi

Okumuşlar

eliftoptas öylesinebiri BetülK hennamey selenabali
36 kişi

Okumak İsteyenler

Joseph Duygum bayanelit zehra ekhobiaS
20 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski