Kalp Asla Unutmaz (Matchmakers #4)

AŞK BAZEN KÜLLERİNDEN DOĞAR

Leydi Francesca Haughston aşkı aramaktan vazgeçmiş, geçimini sağlamak üzere uygun çiftlerin arasını yapmayı kendine meslek edinmiştir. Bu nedenle uzun zaman önce nişan attığı Rochford Dükü Sinclairle bir iftira yüzünden ayrıldığını öğrenince hatasını telafi etmek için yeni yeteneklerini kullanmaya karar verir.
Francesca, Dükle aralarında ne varsa uzun yıllar önce bittiğinden ve bu durumun tek sorumlusunun da kendisi olduğundan emindir. Sinclairin bakışları ve onu kollarına alması ise sadece daha genç ve daha uygun bir eş için yaptığı hazırlıktan ibarettir. Ancak Francesca çok geçmeden bu aşk derslerinin ikisini de ateşe atabilecek bir tutkuya dönüşeceğini görecektir.
Camp bir kez daha ustalığını gösterip tarihî romans hayranları kadar, modern romans severleri de cezbedecek, ateşli bir aşk hikâyesi yaratmış.
Publishers Weekly

AŞK BAZEN KÜLLERİNDEN DOĞAR

Leydi Francesca Haughston aşkı aramaktan vazgeçmiş, geçimini sağlamak üzere uygun çiftlerin arasını yapmayı kendine meslek edinmiştir. Bu nedenle uzun zaman önce nişan attığı Rochford Dükü Sinclairle bir iftira yüzünden ayrıldığını öğrenince hatasını telafi etmek için yeni yeteneklerini kullanmaya karar verir.
Francesca, Dükle aralarında ne varsa uzun yıllar önce bittiğinden ve bu durumun tek sorumlusunun da kendisi olduğundan emindir. Sinclairin bakışları ve onu kollarına alması ise sadece daha genç ve daha uygun bir eş için yaptığı hazırlıktan ibarettir. Ancak Francesca çok geçmeden bu aşk derslerinin ikisini de ateşe atabilecek bir tutkuya dönüşeceğini görecektir.
Camp bir kez daha ustalığını gösterip tarihî romans hayranları kadar, modern romans severleri de cezbedecek, ateşli bir aşk hikâyesi yaratmış.
Publishers Weekly


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Üzülerek bir serinin daha sonuna geldim.Seri içerisinde hikayesini en merak ettiğim Francesca ve Sinclair'dı.Diğer 3 kitap beni hayal kırıklığına uğrattı.Diğer kitaplardaki baş karakterler hep bu ikilinin gölgesinde kaldı.Ama bu kitabı gerçekten sevdim.1 gün gibi kısa bir sürede bitrdim.Francesca'nın yaşadıklara üzüldüm ve Sinclair'ın aşkı okunmaya değerdi.Ben çok sevdim.Serinin diğer kitapları okumasanızda olur bence.En güzeli buydu .Şiddetle tavsiye ederim :)

10 puan


Orjinal Adı: The Courtship Dance
Edisyon Adı : Kalp Asla Unutmaz
Yazar : Candace Camp
Goodreads Puanı : 5/4,02
Puanım : 5/5


Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz..Çöpçatan Serisi Kalp Asla Unutulmaz kitabı ile sona erdi.
Serinin en güzel kitabı idi. Tekrar mı okusam ne? Bayıldım,bayıldım..Pegasus Yayınlarına bu güzel seri için seriyi tamamladığı teşekkürlerimi sunarım...

Kusursuz dükümüz Rochford Dükü Sinclair ve Leydi Frencesca Haughston'un macerası okunmaya değerdi..
Serinin en başından beri bu ikilinin arasındaki gizemli ilişkiyi merak etmiştim.Keşke bu kadar çabuk bitmeseydi.Su gibi akıp gitti kitap..

Gerek çeviri,gerek kapağı ve hikayesi ile kusursuz bir kitap idi.Yayın evinden ricam bu yazara devam etmesi zira yazarın kalemini çok seviyorum..Bu hikayedeki iki kahramanı da çok sevdim. Tam da birbirlerini hak eden çok güzel sempatik,karizmatik bir çiftti.


Birde ilişkileri bundan tam on beş yıl öncesine dayanması çok ilginç idi..İkilinin birlikte gizledikleri bir sırları vardı on beş yıl önce Frencesca on sekiz yaşında iken gizlice nişanlanmışlardı. Kızkardeşi Calandra ile yeni evlenmiş Bromwell'in ablası Daphne'nin oyunu ile Frencesca nişanı bozar. Toyluğunun,tecrübesizliğinin etkisi ile acele olarak başka bir erkekle evlenir..Lord Andrew Haughston ile evlenmenin çok büyük bir hata olduğunu evlendikleri gece anlar.

Fakat geri dönüş yoktur,derken kocası ona büyük bir borç bırakarak ölür.Francesca bu kadar borca rağmen kocasının ölümünden sonra oldukça rahatlamıştır.Onun ile ilgili üzülmeyi yıllar önce bırakmıştır. Borçlarını ödeyebilmek için mücevherlerini eşyalarını satar ve Rochford ile bir iddia ile girdiği çöpçatanlık işine devam eder..
Evlendirdiği kızların ailelerinden gelen hediyeleri satarak geçimini sağlamaya çalışır. Elbiselerini defalarca tamir edip yeni modeller vererek kimsenin haberi olmadığı fakirliğini gizlemeye çalışır.Ama bir kişiden bu gerçeği hiç gizleyemez..


Bu arada Daphne itirafı ile gerçeği öğrenen Frencesca karmakarışık duygular içindedir. Sinclair'in kendisi yüzünden evlenmediğini düşünerek onu evlendirmeyi kafasına koyar ve kolları sıvar.Fakat kocasının eski kumarbaz arkadaşlarından Galen Pekins tarafından rahatsız edilmeye başlar. Merhum kocasının ona borcu olduğunu iddia ederken bu borcu ödemesini talep etmektedir.

Çok çok severek okuduğum bir kitap oldu. Çok romantik sahneler vardı. Kusursuz Dükümüzün sevgisinin derinliği onu ayrı kaldığı süre içinde koruyup gözetmesi çok özeldi..
Okuduğum romanlar içinde en beğendiğim erkek karakterler arasında yerini aldı..Bence historical severler bu seriyi kaçırmasın.Özellikle serinin son kitabını..Tavsiye ederim...


Matchmakers (Çöpçatan Serisi)
1. The Marriage Wager (2007) Aşk Engel Tanımaz
2. The Bridal Quest (2008) Söz Dinlemez Kalbim
aka The Bridal Conquest
3. The Wedding Challenge (2008) Aşk Hiç Bitmez
4. The Courtship Dance (2009)Kalp Asla Umutmaz


http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/05/kalp-asla-unutmaz-candace-camp.html

5 puan

Rochford Dükü Sinclair ve Leydi Frencesca Haughston arasında çok daha farklı bir ilişki ümit etmiştim. Biraz hayal kırtıklığına uğradım. çöpçatan serisinin diğer kitapları bende daha fazla beklenti yaratmıştı bu kitap için. Neyse okunması kolay bir kitaptı. Başka kitapların arasına katık oldu. ;))

7 puan

Yazarın kitaplarını okumaya başladığım günden beri Francesca ve Sinclair'in geçmiş ve geleceklerini merak ediyordum. Çok bekledim ama en sonunda okumus olmanın ve bir seriyi daha noktalamanın mutluluğunu yaşıyorum :)

Kitap güzeldi , merakla beklediğim için bir sonr ki sayfaya bir an önce geçmek istedim. Kitapta benim adıma en büyük kusur Dük'ün iç sesleri neredeyse yok denecek kadar az yer aliyor. Gerçi yazarın hemen hemen her kitabi böyle. Nedense erkek karakterlerin duygu ve düşüncelerini es geçiyor. Yine de ben kitabı severek okudum :)

7 puan

Nihayet tüm seride önemli bir yere sahip olan, sık sık geçen ve her kitapta hayatı bir kez daha anlatılan meşhur çöpçatan Frencesca'a sıra geldi.

Frencesca ile Rochford Dükü Sinclair on beş yıl önce aşık olduklarından aralarında gizli bir nişan yapmıştır. Bir önce ki kitabın kahramanı Bromwell'in ablası Daphne Frencesca'a dük ile sevgili olduklarını söylemiştir. Frencesca da bir baloda eline geçen not ile kış bahçesine gidince orada ikiliyi birlikte görmüştür. Aldatıldığını düşündüğünden Sinclair'i dinlememiş ve kısa bir süre sonra evlenmiştir. Bunların Daphne'nin oyunu olduğunu Callie ile Bromwell'in düğününde öğrenmiştir. Sinclair'in kendisi yüzünden kadınlara karşı güvensiz olmasına neden olduğundan ona bir eş bulmaya karar vermiştir. Böylece yaptığı yanlışı telefi edecektir.

Frencesca başka bir adam ile evlenmiştir fakat daha ilk geceden yanlış bir karar verdiğini anlamıştır. Evlilikleri boyunca kocası ayık olduğundan çok sarhoş olmuş, birlikte iken hep canını yakmıştır. Buz gibi olduğunu söyleyerek acı çekmesini sağlamıştır. Bebeğini düşürüp bir daha hamile kalamaması ihtimaline neden olmuştur. Beş yıl önce kocası ölünce mutsuz evliliği bitmiştir fakat bu kez de maddi sıkıntılar yaşamıştır. Sosyetede ki kızları evlendirmek için yaptığı çöpçatanlık işinden gelir elde etmesi ile azda olsa rahatlamıştır. Yeni işi ise Sinclair'i evlendirmek. Sinclair önce bulduğu kızlar ile görüştürmesine kızsa da daha sonra bunu kabul eder. Böylece ikili sık sık bir araya gelmeye başlar.
İkilinin yeniden değişen duyguları ile mücadelesi başlarken bir yandan da Frencesca yeni bir sorun ile karşı karşıya kalır. Eşi ölmeden önce kumar yüzünden evini kaybetmiştir. Evi kazanan adam ya evi ya da parasını isteyince üstelik başka sıkıntılara da sebep olunca Frencesca'ı zor günler bekler.

Tüm seri boyunca bu ikiliyi bekledim ama beni en çok hüsrana uğratan kitap bu oldu. Bu muydu yani bu ikilinin hikayesi hiç ama hiç yakışmadı bu ikiliye.
Sadece sonu ve tüm kahramanların bir araya gelmesi güzeldi.
Irene Gideon, Callie Brom ikilisi sık sık yer aldı ama ilk kitabın kahramanları dış kapı gibi oldu sahi onlara ne oldu diye düşünürken mutlu son da ortaya çıktılar. Costance yeniden hamile ve bir kızları var. Diğerlerinin ise oğlu var. Erkek karakterin düşüncelerine bu kitapta diğerlerine göre daha çok yer verilse de çok çok az. Kitap ile ilgili en çok beğendiğim durum kapaktı bunun dışında bende bir hayal kırıklığı oldu.

9 puan

Serinin en merak ettiğim kitabıydı. İkinci ve üçüncü kitapta tam olarak neler oldu bilmiyorum ama serinin ilk kitabını beğenipte sonra bu kitabı sahafçıda görünce dayanamayıp aldım. İlk kitapta çok meraklandırıcı ve gizemli bir imaj çizmişlerdi gözümde. Ama bu kitapta daha farklı şeyler olmasını beklemiyordum desem yalan olur. Kitap çok güzeldi ama ne bileyim sanki eksik bir şey vardı gibi. Evet akıcıydı ama aralarındaki ilişkiyi farklı bir şekilde bekliyordum belki bu yüzden pek tatmin olamadım. Mesela Harriet adlı bir karakter vardı ona ne oldu değinebilinirdi. Birde dükümüzün duygularını biraz daha açık bir şekilde belli etmesini isterdim. 15 yıllık geçmişten sonra biraz daha yakın olabilirdi. Farklı davranabilirdi. Evet Francesca'yı seviyordu ve bu sevgiyi biraz belli etseydi çok farklı şeyler olabilirdi ama biz onu bu şekilde kabullendik vesselam.

10 puan

Serinin diğer kitapları yanında biraz bayat kaldığını söylemeliyim ben de Francesca ve Rochford Düküyle aralarında daha farklı daha değişik şeyler geçmesini düşünenlerdenim. Sinclair yani Rochford Dükü'nün insanı çeken, serinkanlı, sakin, dokunduğunu becerebilen kişiliği çok basite indirilmiş o anlamda ikisi arasında bu kadar basit olaylar olmamalıydı ama elbette bu kitabı 5 saat içinde okumamı etkilemedi bir nefeste okudum anlayacağınız :) Eleştirmek istediğim kitabın bir tarafı da aşırı sizli-bizli konuşmalardı. Francesca ve Sör Lucien Talbot arasında olan konuşmalar hep senli-benliydi aynı şekilde Rochford Dükü Sinclair ile Francesca arasında olan konuşmalar gibi ama bu kadar siz-biz yoktu onların arasındaki samimiyetin okuyucuları daha da bağladığını düşünüyordum ve bence bu senli-benli konuşmalar kitabı daha da etkin kılıyordu.Sonu çok mutlu bitti , serinin diğer kahramanlarıyla beraber mükemmel bir son oldu. Aylardır hatta yıllardır beklediğim bir kitaptı, istediğim kadar olmasa da beni tatmin etti . Okumanızı tavsiye ederim :)


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 336 sayfa
Mayıs2014 tarihinde, Pegasus Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
6053433071
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

burçak. yengec18 ranayıldız hulyami Elif **
32 kişi

Okumak İsteyenler

shinbi Lulu Marley persephone. tarçınportakal
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski