Kadın Beyni

Herkesin beyin yapısı tabi ki eşsiz ve birbirinden farklıdır. Bir beyindeki iletişim ve duygusal hafıza merkezinin daha kuvvetli olduğunu ya da altıncı hislerin o beyinde diğerlerine oranla çok daha fazla gelişmiş olduğunu düşünebiliyor musunuz? Böyle bir durumda herhalde insanlarla iletişimi, ilişkisi, hassasiyeti ve sorumlulukları üstlenme kapasitesi son derece gelişmiş bir varlık olurdu. Bu varlık, muhtemelen bu özelliklerini diğer beyinler üzerinde kullanır ve yukarıda saydığımız bu özelliklere sahip olmayan insanların bocalamasına neden olurdu. Ve siz, eğer bu ekstra özelliklerin hepsine sahipseniz kadın beynine sahip olan birisinizdir demektir. Aslında her beyin hayatına kadın beyniyle başlar. Ancak doğumundan sekiz hafta sonra testosteron, erkek beyninin iletişim merkezine yayılır ve erkekler bu özelliklerini yitirirler. Diğer taraftan bu hormon onların altıncı hislerini de köreltirken cinsellik merkezlerindeki aktivitelerini ikiye katlamasına neden olur. Erkekler günde 7.000 kelimeyle konuşurken kadınlar 20.000 kelime kullanırlar. Kadınlar, erkeklerin asla hatırlamadıkları kavgalarını asla unutmazlar. Genç bir kız görünüşüne ve telefon konuşmalarına hiçbir şeye olmadığı kadar takıntılıdır. Sex düşüncesi, bir kadın beynine gün aşırı uğrarken erkeklerin hemen hemen hiç aklından çıkmaz. Bir erkek karşısındaki insan ağlamadıkça ya da son derece üzgün olmadıkça onun neler hissettiğini anlayamazken bir kadın ufak bir bakıştan ya da mimikten bile karşısındakinin ruh halini çözebilir. Kadınlar erkeklere yüzde elli oranla daha fazla boşanma talebinde bulunurlar gibi. İnsan davranışlarıyla ilgili okudukça gözlerinize inanamayacağınız biyolojik bulgular; kesinlikle cinsiyet çalışmaları için rehber olabilecek bir kitap.

Herkesin beyin yapısı tabi ki eşsiz ve birbirinden farklıdır. Bir beyindeki iletişim ve duygusal hafıza merkezinin daha kuvvetli olduğunu ya da altıncı hislerin o beyinde diğerlerine oranla çok daha fazla gelişmiş olduğunu düşünebiliyor musunuz? Böyle bir durumda herhalde insanlarla iletişimi, ilişkisi, hassasiyeti ve sorumlulukları üstlenme kapasitesi son derece gelişmiş bir varlık olurdu. Bu varlık, muhtemelen bu özelliklerini diğer beyinler üzerinde kullanır ve yukarıda saydığımız bu özelliklere sahip olmayan insanların bocalamasına neden olurdu. Ve siz, eğer bu ekstra özelliklerin hepsine sahipseniz kadın beynine sahip olan birisinizdir demektir. Aslında her beyin hayatına kadın beyniyle başlar. Ancak doğumundan sekiz hafta sonra testosteron, erkek beyninin iletişim merkezine yayılır ve erkekler bu özelliklerini yitirirler. Diğer taraftan bu hormon onların altıncı hislerini de köreltirken cinsellik merkezlerindeki aktivitelerini ikiye katlamasına neden olur. Erkekler günde 7.000 kelimeyle konuşurken kadınlar 20.000 kelime kullanırlar. Kadınlar, erkeklerin asla hatırlamadıkları kavgalarını asla unutmazlar. Genç bir kız görünüşüne ve telefon konuşmalarına hiçbir şeye olmadığı kadar takıntılıdır. Sex düşüncesi, bir kadın beynine gün aşırı uğrarken erkeklerin hemen hemen hiç aklından çıkmaz. Bir erkek karşısındaki insan ağlamadıkça ya da son derece üzgün olmadıkça onun neler hissettiğini anlayamazken bir kadın ufak bir bakıştan ya da mimikten bile karşısındakinin ruh halini ç... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Bilim dünyası ve nöropsikiyatristi ile ilgilenenlere tavsiye ederim..İnsan beynini hormonların etkilediği ve yön verdiği, kadın ve erkek beyninin hem yapısı hemde hormonlar bakımından farklı olduğu, doğumdan 8 hafta sonra testosteron hormonunun erkek beyninin iletişim merkezine yayılıp erkeklerin kadın olma özelliklerini bu andan itibaren yitirirdiklerini anlatır..Kısacası beynimizi hormaonların yönettiği ve her iki cinsin bu yapılara göre davranışlarındaki farklılıkların nedenini açıklar..


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 295 sayfa
2007 tarihinde, Kelebek Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789754160000
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: kadın

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

arachnera fundat ortasekerli Mühür Gözlüm
4 kişi

Okumak İsteyenler

ehlimana erdikaradeniz gergin şeyma23
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski