İntikamla Gelen

Kayla FiltzWalter'ın en uçuk hayalleri arasında bile bir Dük ile evlenmek yer almamıştı. Fakat babasından kendisiyle evlenmek için izin isteyen Sutherland Dükü sayesinde ayağına gelen kısmeti de geri tepecek değildi.

Hatta lanet olasıca Dük düğünde hemen sonra kayıplara karışmasaydı ona âşık bile olabilirdi.


Sutherland Dükü, Stafford Markisi Falcon Francis Egerton kapısına dayanıp karısı olduğunu iddia eden egzotik ve bir o kadar da çekici ama aynı oranda yalancı bir kadına pabuç bırakacak değildi. Bu tür oyunları çok iyi bilirdi ve tuzağa düşmeye niyeti yoktu.

Kadının deli olduğuna yemin bile edebilirdi. Ta ki bu egzotik güzel kendisini kaçırıp da evlendiğini bilmediği karısı olduğunu kanıtlayana kadar...

Kayla FiltzWalter'ın en uçuk hayalleri arasında bile bir Dük ile evlenmek yer almamıştı. Fakat babasından kendisiyle evlenmek için izin isteyen Sutherland Dükü sayesinde ayağına gelen kısmeti de geri tepecek değildi.

Hatta lanet olasıca Dük düğünde hemen sonra kayıplara karışmasaydı ona âşık bile olabilirdi.


Sutherland Dükü, Stafford Markisi Falcon Francis Egerton kapısına dayanıp karısı olduğunu iddia eden egzotik ve bir o kadar da çekici ama aynı oranda yalancı bir kadına pabuç bırakacak değildi. Bu tür oyunları çok iyi bilirdi ve tuzağa düşmeye niyeti yoktu.

Kadının deli olduğuna yemin bile edebilirdi. Ta ki bu egzotik güzel kendisini kaçırıp da evlendiğini bilmediği karısı olduğunu kanıtlayana kadar...


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

ben çok beğendim kitabı falcon ve kayla ikilisini çok sevdim.

8 puan

İntikamla Gelen, tam da beklediğim tatları içinde barındıran bir kitaptı. Okumak üzere aldığımda farkında olamadan ilk yüz sayfayı okudum. Daha ilk sayfalardan yazar beni kitaba çekmeyi başardı. Bir ara ufacık bir can sıkılması ile birlikte kitaba birkaç gün ara vermeme neden oldu ama tekrar aldığımda bitirmeden bırakamadım. Karakterlerin gereğinden fazla kibirli ve aptal oluşu beni kitaptan soğutuyor ama yazar başarılı bir şekilde konuyu o aptallığın etrafından dolaştırarak uzaklaştırdı ve başka konulara odak noktası haline getirerek kitabı okutmayı başardı.
Gerçekten çok egzotik ve ilginç bir kitaptı. Kayla çingene soyundan gelen bir kızdı ve tüm o çingene adet ve yaşantıları oldukça ilgimi çekti ve yazarın daha çok o yaşantıdan bahsetmesini istememe neden oldu. Hikayenin içindeki yan karakterlerle ilgili farklı bir kitap yazmış olabilme umuduna sığınarak bu isteğimi gerçekleştirdiğini veya gerçekleştireceğini umarım.
Kitap akıcı ve sade bir dille yazıldı. Bu tarz kitap okumayı sevenler için favori olabileceğini bile düşünüyorum. Karakterler arasındaki iletişim tatlı ve komikti. Yer yer biraz fazla kişilik çatışmasının yaşanmasından ötürü fazla geldiğini düşündüğüm tartışmalar da olsa genel anlamda okuyanı eğlendiren diyalogları sevdim. Tavsiye ederim.

8 puan

Bir Gözlerinin Esareti kadar olmasada güzeldi sıkılmadan keyifle okudum

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2018/01/jennifer-royce-intikamla-gelen.html

~~~*~~~
"Sana inandığım gün dünya alevler içinde kalsın ve ben o ateşte yanayım."
"Yanıma gelirsen eğer dünyanın sonunu getirmeden de seni ateşler içinde bırakabilirim."
~~~*~~~

Ahhh şu çingeneler... :D İtiraf ediyorum bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Ne bu kadar asi, ele avuca sığmayan bir kadın karakter ne de bu kadar... Falcon'u tanımlayacak kelime bulamadım ama Kayla'nın sıttı bir erkek karekter beklemiyordum.

Jennifer Royce... kadın senin kalemine bayılıyorum ben ama yaa... mutlaka yaz hiç durma, ara verme... sen kitapları basılmaya layık yazarlardan birisin. Özgün, akıcı ve sıkmayan kaleminle okuru tatmin eden kurgularınla kitapların süperin ötesinde.

Jennifer Royce'un 3 kitabını okudum ve her okuduğum kitap bir öncekinden daha güzeldi, daha farklıydı. Kesinlikle kendini tekrar etmeyen bir yazar ve onun bu huyunu ve kaleminin gücünü seviyorum.

Yazarın kitaplarında sevdiğim bir diğer özellik de... kesinlikle zayıf ve erkeğin korumasına ihtiyaç duymayan kadın karakterler olması. Güçlü kadın karakterleri severim ve Jennifer Royce'un kitaplarında bunu görmek çok hoşuma gidiyor.

Neyse yazarı çok övdüm ama valla çok sevdiğimden övdüm sevmesem bu kadar şey demezdim.

Kitabın kısaca konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince konuyu açıklamış bence daha fazlası spoiler olur diye korkuyorum o yüzden içeriğe girmeyen bir yorum yapacağımdan susuyorum. Ama bu demek değil ki beğendiğim hatta bayıldığım noktaları es geçeceğim :) tabi ki değineceğim :D

Öncelikle Kayla'ya bayıldım. Cidden ele avuca sığmaz ve her şeyiyle kendi başına hareket etmeye alışmış birini Londra sosyetesinde olması... eğlenceliydi.

Falcon'a da... bilemedim acıdım valla adam acıdım çünkü Allah'tan belasını kelimenin tam anlamıyla buldu. Kayla'dan daha büyük bela ne olabilirdi ki... ama onun gibi bir belaya eminim her erkek razı olur hele bir de aşıksa...

Kayla'nın çingene kampındaki tavırları süperdi ama en süperi de Falcon'un evindeki halleriydi. En doğal haliyle kendini herkese sevdirmesi ve bütün herkesi arkasına alması... özellikle de yaşlı Dük'ü... benim bile gönlümü fethetti.

Falcon'la Kayla'nın atışmalarına çok güldüm. Cidden eğlenceliydi ve bence bu kitabın en vazgeçilmez detaylarıydı.

Ahh bir de... Kayla'nın ailesinin yanına geri dönüp de Falcon'un onu aşkına ikna etme çabalarının sonundaki o nikah... süperdi hahah... Jael kesinlikle kuzenini iyi tanıyor ve Falcon'da fırsatları asla kaçırmıyor.

Bir de kitabın sonunda yine çingene kampında... o dans... o Falcon... ve yine baş belası Kayla... :) Ahhh hiçbir detayı atlamadan nasıl da mükemmelleştirmişsin kadın sen bu kitabı :)

Trisha ve Jael kitapta en merak ettiğim çiftlerdendi. Bence onların ayrı bir kitabı olmalı... doyasıya okumalıyız bence. Hikayeleri çok güzel olacaktır kesin...

Ayy kitaba dair bahsetmek istediğim kadar çok satır var ki ama spoiler olacak diye susuyorum ve kendimi kasarak yazıyorum şuanda bu yorumu. Ancak... şunu demeliyim ki okumayarak çok şey kaybediyorsunuz.

Kelimenin tam anlamıyla müthiş bir hikayeydi. Bayıldım. Jennifer Royce'un yeni kitaplarını dört gözle bekliyorum ve dilerim asla yazmayı ve bizi kitaplarından mahrum bırakmaz.

Eğer bir historical romans severseniz mutlaka okumalısınız. Eğer bir romans severseniz kesinlikle el atmalısınız.

Daha önce hiç bu türde okumadıysanız da.. .bence başlamak için müthiş bir kitap. :)

Ve bence can alıcı bir alıntı ile başladık ve can alıcı bir alıntı ile bitiriyorum yorumumu...

10 puan

Yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2018/01/jennifer-royce-intikamla-gelen.html

~~~*~~~
"Aşk, bazen tuzak, nefret veya intikamla gelebiliyor. Sen de benim intikamla gelenimsin."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Sorumluluğum sizin üzerinizde değil. Rahat olabilirsiniz. Kısa zaman sonra da benden kurtulacaksınız nasıl olsa!"
"İçimden bir ses ömür boyu senden kurtulamayacağımı söylüyor."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Sen, içime çektiğim hava gibisin. Ne zaman derin nefes almaya kalksam daha fazlasını istiyorum. Bütün bedenimi doldursan da asla yeterli gelmiyor. Sana baktığımda sensizlikten boğulduğumu fark edip daha hızlı nefes almaya başlıyorum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Sana sahip olduğum sürece hepsine göğüs gerebilirim. Senin de sadece göğsüme sığınman yeterli. "
"Beni bri süre sonra göğsünden itebileceğini bile bile sana sığınamam."
~~~*~~~

7 puan

Kayla FiltzWalter’in annesi çingene babası barondur. Başına buruk, dik başlı, asi, patavatsız nerede nasıl davranacağını bilmeyen biridir. Babası bir leydi gibi yetişmesini istemiştir. Fakat çingene kanı kısıtlayıcı, kurallarla dolu hayata hep isyan etmiştir. Kabilesindeki kiracılar ödenmeyen borçları yüzünden topraklarını kaybetmek üzeredir. Kabilesinin her yıl gelip konakladığı arazide bu borçlarla gidecektir. Acil çözüm ararken kasabada mola veren Sutherand dükü Falcon hayatına girip kur yapmaya başlamıştır. Aşkın sadece kitaplarda olduğunu ya da çok zor bulunduğunu düşünür. Kendisini olduğu gibi isteyecek, kısıtlamayacak, özgürlüğünü elinden almayacak bir adamla evlenmek isterken bir anda kendisini dükün teklifini kabul etmiş halde bulmuştur. Dükün kendisinde ne bulduğunu anlayamadığından evlenmek için endişeleri vardır. Dük söz verip topraklarını geri alacakları anlaşmayı imzalamıştır. Ailesi için yapmak zorunda olduğunu düşünerek evlenmiştir. Düğünden hemen sonra dük anlaşma kağırtlarını alarak gitmek zorunda kalmıştır. Bir ay sonra Kayla ortadan kaybolan kocasını bulmaya kararlıdır. İstenmemek zaten zorken arazilerini ister. Bunun hesabını düke sorup kendisinden çalınanı alacaktır. Bu yüzden dükün kapısına dayanır.

Sutherland dükü Falcon'dan erkekler korkar kadınlar ise dizlerine kapanır. Çalışanları, düşmanları adını duyanlar titreyerek çekinir ondan. Hayatı yolundayken karısının kendisini ziyarete geldiği haberini alır. Evlenmediğinden emin olduğundan kapısına gelen kadını evine almaz.
Kayla kocasının evine giremeyince başka çaresi kalmadığından kuzeni ile dükü gittiği davetten kaçırır.
Falcon kendisini bir yatakta çıplak, bağlanmış halde bulur. Karşısındaki büyüleyici kadın karısı olduğunu söyler. Önce bir çetenin kendisini dolandırmaya çalıştığını düşünür. Kayla'nın istediği kağırtları imzalamayınca Kayla kuzeni ile Falcon'u bayıltıp yüzüğünden mührü alarak gider. Evliliğini iptal edip gidecektir. Kim olduğunu bilmeyen kocasının kendisini bulamayacağından emindir.
Evlilikleri yasal olarak kayda geçince düzinelerce kadından kurtulmayı başaran Falcon sonunda bir eş sahibi olmuş olur. Ödeşmek istediği için Kayla'nın karşısına çıkar ve evliliği iptal edebilmeleri için yanında olması gerektiğini söyleyerek Kayla ile Londra'ya döner. Böylece ikili bir araya gelmiş olur.

Falcon'u evliliğe ikna edebilmek için çok sayıda kadın uğraşırken Kayla evliliği istemez. Kimsenin kendisiyle konuşmaya cüret edemediği şekilde konuşur. Falcon aşka inanmaz. Aşık olma yeteneğinin olmadığını düşünürken evliliği sürdürmek, gerçek hale dönüştürmek ister. Kayla'nın çenesinden, asiliğinden, öfkesinden hoşlanmadığı halde ondan vazgeçemez. Onu ister bu intikam isteğinin önüne bile geçer. Kayla içinde durum aynıdır.

Kayla çok inatçı inadı bıktıran cinsten. İnatçı, kendi bildiğini okuyan, güçlü bir karakter yaratılmaya çalışılırken bıktıran kitaptan soğutan bir karakter olmuş.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 504 sayfa
11Kasım2016 tarihinde, MORTENA YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
6058353954
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci charmed maggie ranayıldız mucdem
17 kişi

Okumak İsteyenler

firat persephone. deniztaylan aysel aysel
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski