İki Kız Kardeşin Masalı (Çevrilmemiş Kitap)

Yazarın hayranları tarafından yapılmış amatör bir çeviridir...

Yazarın hayranları tarafından yapılmış amatör bir çeviridir...


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Çevirisi çok acemice olsa da ben hikayeye bayıldım. Julia her zamanki gibi farkını ortaya koymuş. Ned ve Charlotte çok şekerdi.

8 puan

Hoşbir hikaye :) tavsiye ederim.

11 yıl, 5 ay
9 puan

Kısa ve öz bir kitaptı. Herkese tavsiye ediyorum

7 puan

Ned bir vikonttur. Hovarda olarak geçirdiği sezonlardan sonra arazi için evlenmeye karar verir. Bunun içinde komşusunun büyük kızı ile nişanlanır.

Nişanlısının kardeşi Charlote ile o ayağını burktuğu yardıma ihtiyacı olduğu bir halde iken karşılaşırlar. Daha önce neredeyse hiç konuşmamışlardır. Ablası nişanlısından hiç övgü ile bahsetmediği için Charlotte soğuk olduğunu düşündüğü Ned'in konuştukça aslında hiçte öyle olmadığını anlar. Ned ise kabul edilemez olduğunu düşünse de baldızından etkilenir.
Ned'in kız kardeşi bile ikiliyi birlikte görüne Charlotte gibi biri ile evlenmesini ister. Nişanlısının onun için doğru kişi olmadığını,aşık olduğu biri ile evlenmesi gerektiğini söyler. Kardeşinin hayatını mahvetmesini istemez.

Ned ise aşkın bu yaşına kadar başına gelmediyse daha olmayacağını düşünürken bir anda düğüne üç gün kala nişanı bozmanın bir yolu var mıdır diye düşünmeden edemez.Çocuklarının annesi olarak nişanlısının kardeşini düşünmeye başlar.

Charlotte'nin ablasının da aslında evlenmeye hiç niyeti yoktur. Sevdiği adam ile evlenmek için kaçmak ister. Bunun içinde kardeşinden yardım ister. Charlotte Ned'in bu haksızlığı hak etmediğini düşünür. Kilisede ablası gelmeyince yaşayacağı utançtan onu kurtarmaya karar vererek ablasına yardım eder. Fakat umdukları gibi olmaz ve düğünden önce ki gece ablası kaçacakken Ned'e yakalanırlar.

Ned istemediği evlilik için kendisini ikna etmeye çalışırken nişanlısını kaçarken yakalar. Charlotte'nin yardım ediyor olması ise daha kötü hissetmesini sağlar. Charlotte ablasının zamanında kilisede olmasını sağlayacağına dair söz verse de Ned istemez. Ablasını kovar ve yerine Charlotte'i ister.

Bu kısa macera sonunda Ned nişanlısı kaçtığı için fazlasıyla sevinir yanlış kardeşle evlenecekti yoksa. Kısa ama güzel bir hikayeydi.

5 puan

Amatör bir çeviri olduğunu biliyordum, ama fazlasıyla kötü bir çeviriydi...

7 puan

Kitap güzel ama çok kısaydı. Olaylar çok hızlı gelişmişti ve gerçekten amatör bir çeviriydi. Ama ne olursa olsun bu ikilinin aşkları saf ve masumdu.


Baskı Bilgileri

108 sayfa



Etiketler: roman (çeviri)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Emma Lady_Avy maggie ebrusner pl1
29 kişi

Okumak İsteyenler

GLY Canan ismimyokki glnlcr sydney
18 kişi

Takas Verenler

galataa
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski