İçimizdeki Şeytan

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

''İçimizdeki şeytan yok, içimizdeki aciz var, tembellik var, iradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var.''

8 puan

İnsanın kendini, erdemli olduğuna ikna etme çabasını gözünün yaşına bakmadan boşa çıkarıyor bu kitap.

Kitapta anlatılanlar, tüm sayfalara ustalıkla yedirilmiş o yoğun öz kadar bağlıyor insanı kendine. Her karakterde başka bir açığımla karşılaşmak ağır geldi bana. Okuması kolay, kaldırması zor bir kitap.

Bir yanda unutamadıkları günahlarıyla burkulan kalpler, diğer yanda olmayan iyiliklerinin propogandasıyla meşgul et ve kemik yığın yığınları. Kitabı okumadan evvel içinde bulunduğunu umduğu kısımda bulamayınca insan kendini kolay olmuyor bitirmek.

Çok beğendim, ama benim gibi günahlarına göz kapamayı seçmiş olanlara tavsiye etmem. Kimse rahatından olmasın durduk yere.

9 puan

Bir arkadaşla dertleşir gibi okuyabileceğiniz bir Sabahattin Ali eseri, çok beğendim.

8 puan

Eğer içimizde bir şeytan olduğuna inanırsak, aslında var olmayan o yaratığa can vermiş oluruz.

Profil Resmi
9 puan

Ömer-Macide ilişkisinde Ömer, Macide’yi çok sevmesine rağmen güçsüz, iradesiz, bugün aldığı kararı yarın uygulamaya koyamayan bir yapıya sahiptir. Çocuksu yanları ağır basar. Her ne kadar Macide’yi sevse de bir aile kurabilecek ve ev geçindirebilecek iradesi yoktur. Macide bunu anladığında bile onu sevmekten vazgeçmez.Ömer, kabul görmeyecek öyle yanlışlar yapar ki, Macide onunla başa çıkmakta zorlanır ve en sonunda araları açılmaya başlar.Ömer, Macide’yi ihmal etmeye başlar. Bu arada Bedri ile Macide arasında yeniden bir yakınlık doğar. Macide Ömer’i terk etmeye karar verdiği sırada Ömer, Macide’yi terk ederek aradan çekilir.

9 puan

İnsanın suratına sağlı sollu vuruyor.. Diyaloglar, iç sesler, karakter analizleri o kadar gerçekçi ki, yazara hayran olmamak mümkün değil.. Türk edebiyatının en iyilerinden diyebilirim. Kesinlikle okunmalı.

9 puan

Sabahattin Ali okumak ciddi manada çok keyifli, farklı bir tat. İnsan bitmesin istiyor hikaye, cümleler. Karakterleri, o zamanı yaşatıyor resmen. Her şeyiyle okunmayı hakeden bir kitap daha.

7 puan

Aslında 10 yıldız verme motivasyonuyla okumuş, hikayenin sosyal düzenden çok kişisel bir takın duygu ve düşüncelere sıkışmış kalması beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Yalnız Ali'nin öyle güzel bir dili var ki... ne atlatsa okuyabilirim, durmadan, sayfalarca...

10 puan

K.M.Madonna kadar etkileyici, okunması gereken S.Ali romanı.

9 puan

bir ömer olmamak için yoldayız belki de..

10 yıl, 11 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 268 sayfa
Yapı Kredi tarafından yayınlandı


ISBN
9789753638036
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

kitapcikolatakahve yume oktay34 meryemse vonlanthen
21 kişi

Okumak İsteyenler

Ebru ALP nurtenpkr umudunrengikitap Gamlı Baykuş yaseminsazak
9 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski