Huysuz ve Ruhsuz

İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem'den yepyeni bir aşk hikâyesi, Huysuz ve Ruhsuz…Savaşamadıkları Tek Şey Tutkularıydı. Bir kadın erkeklere karşı huysuz, aşka karşı acemiyse ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o kadın hem çok güzel, hem de masumsa bu sorun adamın başına bela olabilir… "Ukala, ruhsuz, kasıntı adam. Sinir bozucu pislik. Bencil, kalın kafalı…" Kalın kafalıdan sonrasını duymayan Yağız sırıtarak mırıldandı."Ben de sana deli oluyorum Huysuz hatun…"Ve bir adam kadınlar konusunda uzman, aşkta ruhsuzsa ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o adam yakışıklı ve karşı konulmazsa bu sorun çok tehlikeli olabilir.

İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem'den yepyeni bir aşk hikâyesi, Huysuz ve Ruhsuz…Savaşamadıkları Tek Şey Tutkularıydı. Bir kadın erkeklere karşı huysuz, aşka karşı acemiyse ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o kadın hem çok güzel, hem de masumsa bu sorun adamın başına bela olabilir… "Ukala, ruhsuz, kasıntı adam. Sinir bozucu pislik. Bencil, kalın kafalı…" Kalın kafalıdan sonrasını duymayan Yağız sırıtarak mırıldandı."Ben de sana deli oluyorum Huysuz hatun…"Ve bir adam kadınlar konusunda uzman, aşkta ruhsuzsa ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o adam yakışıklı ve karşı konulmazsa bu sorun çok tehlikeli olabilir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

İlk lbaşlarda yüzümde hep bi gülümsemeyle okudum. Ortalara doğru Yagiza feci sinir oldum sonrasında da baya çekti gerci. Sonlara doğru ise resmen kahkaha atarak okudum özellikle o nikah sahnesi yok mu 😄😄😄 uzun zamandır beni bu kadar güldüren bir kitap okumamistim. Kitapta en sevmediğim şey hızlı hızlı zaman atlama olayı, hic sevmedim oyle olunca hikaye cok kopuk kopuk geliyor bana. Onun dışında genel olarak sevdiğim, keyifle okuduğum bi çırpıda biten eğlenceli bir kitap.

6 puan

Eğlenceli bir kitaptı fakat içinde çok fazla küfür vardı. Okurken çok rahatsız oldum.

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/09/nehir-erdem-huysuz-ve-ruhsuz.html

Bu kitap, kendi kendimi "neden şimdiye kadar Nehir Erdem okumadım" diye sorgulamama neden oldu. İnadına Aşk'tan birkaç bölüm izledikten sonra senaryoyu bu kadar eğlenceli yazan birinin kitabı da okuru tatmin edici olur diye düşünerek başladım kitaba. Tam olarak beklediğimi buldum!

Nehir Erdem'in ilk okuduğum kitabıydı ve diğer kitaplarını da alıp okuma isteği ile doldurdu beni!

Kitabın konusunu kısaca anlatmak gerekirse; Doğa mezun olduktan sonra iş görüşmesi için Korkut Kardeşler İnşaat A.Ş. (doğru yazdım sanırım :)) gidiyor ancak işler beklediği gibi gitmiyor. Tesadüfi olarak büyük patronun yani Yağız'ın kapısının önünden geçerken onun iş arkadaşı ile konuşmaları sırasında kendisi ile ilgili olduğunu anlayan Doğa hakkında söylenenleri yediremeyerek bir anlık sinirle içeri dalıyor. İşte o anda... BOM!
İlk çekim kıvılcımı ortada çakılmaya başlansa da Yağız karşısında ne bu kadar çekici bir kadın bulacağını umuyordu ne de bu kadar huysuz ve geveze... Neyse... tartışmalar, hakaretler falanlar filanlar ortada uçuştu falan derken bir şekilde Doğa o şirkette işe gitmeyi başarıyor. Yağız ve Doğa aralarındaki çekime karşı gelemedikleri gibi kalplerindeki sarsıntıya da karşı gelemeyip aşka kapılıp gidiyorlar.
Keşke bu kadar kolay olsa her şey... Ama ne yazık ki değil! Hele ki aşk gibi hassas bir duygu... Doğa, Yağız'a gözü kapalı güvenirken aynısını da Yağız'dan bekleyen Doğa'nın, genç adamın bir anlık tereddütte düşmesiyle kalbi kırılır ve çeker gider...aşkları çok büyük bir sınavdan geçerken, diğer yarılarının yokluğuyla yaşamaya çalışan iki genç aşığın hikayesini okuyoruz.

Eğlenceli sohbetler, kalbi pır pır ettiren bir aşk, yüzünüzde her daim gülümseme oluşturan bir kurgu! Daha ne olsun! Yeme de yanında yat yani... yatma kalk kitabı oku ;)

Yağız'ın her ne kadar odunlukları bazı okurlar için sinir bozucu olsa da ben çok eğlendim :) Doğa ise bambaşka olaydı ama kitapta hoşuma giden bir başka şey de... Yiğit ve Yeliz'di. Yağız'ın kardeşleri...

Hangi birinden, hangi olaydan bahsedeyim size bilemedim ki... Çok güzeldi bu kitap. Yazarın elimde Deli Divane kitabı var ona da kısa zamanda başlayacağım ama siz henüz Nehir Erdem kalemi ile tanışmadıysanız bu kitapla tanışın!

Ben beğendim... kitabı okurken gerçekten çok eğlendiğim yerler oldu. Ayrıca Doğa'nın güçlü karakterine de hayran oldum. Yağız'ın aşık kalbine de...

Tavsiye ederim okuyun!

8 puan

Kitabın kilit bölümleri, zorlama olmasaydı ve mantığıma ters düşmeseydi, tadından yenmezdi, ama yinede çok eğlenceli ve güzel bir kitaptı haksızlık etmeyeyim :))

Doğa kızımız bir iç mimar, aile işinde çalışmak yerine kendini göstereceğini düşündüğü ünlü Korkut Kardeşlerin şirketinde çalışmak istiyor, ilk gün Yağız Korkut ile olan tanışması ve akabinde yaşanan tatsızlık bana biraz zorlama gibi geldi, yani iş başvurusu yaptığın gün patronun odasını dinleyip, son hız içeri dalıp, adama ağzına geleni saydırıp, elini tehdit eder gibi göğsüne dürtüp, üstüne birde adamı kendine aşık etmek, zorlamaların ilkiydi :)

Yağız,aile şirketinde kardeşi ile birlikte çalışıyor, bir tatil köyü projesi var ve doğa'nın çizimleri tamda adamın hayalini kurduğu türden, ilk gün kızın deneyimsizliğinden dem vurup bir iki laf sokunca ki doğa o sırada kapıda kulak misafiri , aralarında yaşanan tatsızlık ve kızın ona haddini bildirmesinden sonra ne hikmetse ışık hızıyla kıza tutuluyor, ertesi gün kızın kapısında alıyor soluğu, tanıdık geldi mi bu sahne :)

Kitabın ilk yarısını okudukça inadına aşk dizisi canlandı gözümde, Doğa bildiğin Defne, kızın erkek kardeşlerini oludukca Çınar ve Toprak geliyor insanın gözlerinin önüne, bazı cümleler neredeyse aynı kullanılmış, zaten kapak fotoğrafı da aynı Yalın :)

Bu kısımda spoiler vereceğim ona göre : ))

Kitabın diğer zorlama kısımları ise , Doğa ve Yağız arasında başlayan aşkın, tamamen saçma sapan bir olay yüzünden bitmesi, hiçbir mantığı yok, sırf yazılmış olmak için yazılmış bir kötü kadın karakteri var ortada , akabinde kızın ortadan kaybolması, hamile olduğunu öğrenmesi ve kimseye haber vermeden doğurması ile üzerinden geçen üç koca yıl, yani kızın ailesi bildiğin taş fırın ailesi, bunca gizliliği nasıl başardın,böyle önemli bir olayı söylememek ne cesaret, bu arada Yağız her yerde kızı arıyor ve hala deliler gibi aşık...

Yukarıdaki saçma kısımları görmezden gelirsek, girişte söylediğim gibi güzel ve eğlenceli bir kitaptı :))

ikilinin birlikteyken geçirdiği zamanları sevdim, aralarındaki aşk güzeldi, Yağız'ın küfürbaz ağzı bile sorun teşkil etmedi, hatta kitabın en eğlenceli kısımlarıydı diyebilirim , aslında Yağız karakterini Doğa'dan daha çok sevdim, adam geçen üç yılın acısını biraz daha çıkarabilirdi bence, zira kız bunu fazlasıyla hak etti.

Bu arada kitabın en güzel taraflarından biride çok çabuk okunması, cümleler sizi boğmuyor :))

10 puan

Nehir Erdem'den yine harika bir kitap. Hiç sıkılmadan okudum. Yazarın kalemi bu kitapta daha da iyiydi. Bir sonraki kitabı ne olacak bilmiyorum ama büyük merakla bekliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim :)

10 puan

Nasıl anlatayım ki, hiç sıkılmadan okuduğum, bir çok yerinde kahkahalarla güldüğüm, kimi yerlerinde hüzünlendiğim, anne olmanın vermiş olduğu duygularımla beraber Arda' ya bayıldığım harika , okunası bir roman olmuş.. Yazarın 3. kitabı ve ben Sevgili Nehir Erdem lütfen daha çok yazsın beni benden alsın istiyorum.. Kalemine hayran kaldım diyebilirim.. Öyle edebi zenginlik arayanlar belki hoşlanmayabilir kitaptan ama kitap , gerek konusu gerek anlatımı olsun , o kadar güncel ve olağan bir kurguya sahip ki kitabı okurken romandaki karakterler akrabanız, arkadaşınız olup çıkıveriyor.. Hani boş vakitlerde kitap okumak için ele alınacak bir kitap değil yani sırf zevk ve istekle okumak için elinize alabileceğiniz bir roman..


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 436 sayfa
Temmuz2015 tarihinde, Müptela yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786059021364
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: romantik komedi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

GKG.K orange_rose powertwo Hilalakt eminezengin
42 kişi

Okumak İsteyenler

xtina ehlimana dolunayozlem Betisim
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski