Gizli Anların Yolcusu

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Dili çok akıcı ama konu çok aykırı. Ayşe Kulin in bu tarz bir kitap yazması beni şaşırttı açıkçası. Okunsa da olur okunmasa da olur bir kitap bana göre. Çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim...

4 puan

hayal kırıklığı. Sırf bir yerden sonra toplar diye sabırla okudum ancak, hayır.

9 puan

Ayşe Kulin bütün tanımlarla, tabularla, doğrularla, yanlışlarla oynamış bu kitabında. Kitap bittiğinde adını koyamadığınız bir huzursuzluk hissediyorsunuz.

Profil Resmi
10 puan

sen gidince
ne mi kalır geriye
bir tutam ayışığı uzanıp aldığım gözpınarlarından.

1 puan

Okumayın. Okutturmayın.

Bildiğiniz homofobiktir bu kitap !

Bir yazar olarak, bir sanatçı olarak, kişinin, toplumu bilgilendirme, geliştirme ve ilerlemeye sevketme yükümlülüğü vardır. Hele bizimki gibi bir ülkede...

Bizim ünlü yazarlarımızdan biri ise, iki gram araştırma yapmadan, günümüzde bile onbinlerce insanın tahmin bile edilemez ruhsal acılar çekerek büyümesine, intihar etmesine, darp edilmesine, dışlanmasına, hatta ve hatta idam edilmesine neden olan bir konuyu bu kadar hafife alıp, yanlış inanışları güçlendiren, eşcinsel insanları karikatürize eden böyle bir kitap yazıyor.

Bir gram araştırma yapmaz mı insan bir kitap yazarken, hele bilmediği, bilemeyeceği bir konuda ? Güya eşcinsel dostları varmış, onlara sormuş, onlarla konuşmuş. Şimdi ne düşünüyorlar merak ediyorum ?

Tecavüze uğrayıp, 'eşcinsel olmaktan' başka 'çaresi' kalmayan bir karakter düşünün. Bildiğiniz 'Bu yolun yolcusu oldum.' diyor karakter, sanki 'kötü yola' düşmüş gibi.

Pazarlama stratejisi olarak "Eşcinselliği işledi."diye bangır bangır reklamı yapılan, Kendisinin "Eşcinsel bir kitap yazmak istedim."diye tanımladığı şey.

Daha da güzeli var... Mesela, yazarın röportajlarda takındığı umursamaz, rahat tavır... Karakterler veya hikaye hakkındaki sorulara verdiği "Bilmem.."ana temalı cevaplar... Çünkü ne hikaye onun, ne de karakterler, nereden bilsin değil mi?

Ağlasak mı, gülsek mi bilemedik ?! Bu kitabından sonra yazdığı tek kelimeye gram saygımın kalmadığı yazar.

El insaf be!

Bu kitabı okuyacağınıza aşağıda yazılı üç şeyi okuyun, anlayın, daha hayırlıdır. En azından vicdan ve sağduyu sahibi bir insanın bildiği şeyleri bilirsiniz.

1-Eşcinsel olunmaz! Doğulur. Bazıları biseksüeldir, bazıları heteroseksüel, bazıları homoseksüel, bazıları demiseksüeldir, bazıları aseksüel...

2-Eşcinsellik tedavi edilmez, çünkü hastalık değildir.

3-Dönün önünüze, kendi hayatınızı yaşayın, başkalarının varlığına burnunuzu sokmayın mümkün mertebe.

6 puan

Sürükleyici bir öykü olmasına rağmen Ayşe Kulin'in eski kitaplarındaki tadı bulamadım. Belki konusunun benim dünyamın çok dışında olması bu düşüncemde etkili olabilir. Kahramanın yerine hiç bir zaman kendimi koyamadım, onun gibi düşünemedim, öyle olunca da kitapdaki kahramanların dünyasına giremedim bir türlü. Halbuki Ayşe Kulin'in eski hikayelerinde onlarla birlikte yaşadığımı hissederdim hep. Çok hızlı bir şekilde bitirdiğimi söylemek isterim. Ayşe kulin akıcılığı yine kendini göstermiş.

9 puan

ilk defa hangi duygumu dile getirsem bilemedim bu kitapta.kızgınlık,üzüntü,sevinç saymakla bitmez...ülkemizde büyük bir tabuyu yıkmış bu kitabında Ayşe Kulin.aşkın tanımını yapabilecek en güzel kitaplardan biriydi bence ve yapılan her yanlışın herkesin hayatına mal olduğunu kanıtlıyordu.aynı zamanda hayatta sadace tek suçlu olmadığını bir hatada herkesin bu hatadan payı olabileceğini kanıtlar nitelikte bir kitaptı.okudukça siz de hop oturup kalkıcaksınız devamında ne olduğunu görmek için...

1 puan

Gereksiz ve sapkinca !

Olay sanattan, edebiyattan cikti artik, romanlara da bulasti artik bilinc alti mesajlar...

6 puan

Neydi o son sayfalardaki bir an önce bitirme telaşı,çözemedim.

Profil Resmi
10 puan

Bana göre Türk yazarların yazdığı romanlar arasında en iyisiydi. Yani hem akıcılık olsun hem karakterleri anlatılışı olsun bir süre kitabın öyle etkisinde kaldım ki Bora, İlhami, Handan gerçek insanları temsil ediyorlarmış gibi geldi. Ağladım kitabı okurken daha ne olsun...
Tabi kitapta kendimden bir çok şey bulmam da etkiledi beni inkar etmiyor ben de Borayım!! Ben de bir İlhamiyim...
Tamam eksikler var eleştirmek gerekse eleştirebilirim fakat Ayşe KULİN'in önünde böyle bir roman yazdığı için eğiliyorum.


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Demet ardali
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski