Faust

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
6 puan

okuması çok zor bi kitaptı ama yaş ilerledikçe tekrar okunması gerektiğine inanıyorum çünkü her dönemde farklı şeyler çıkarılacak bi kitap.

Profil Resmi
9 puan

Modern insandır Faust kimi filozoflara göre. Öğrenir bir şeyleri ta ki o şeyin ona güç katmadığını öğrenene kadar.

Bir profesör düşünün ki doktora önlüğü giyer bildiği anlaşılsın diye ve sonrasında ilmi bırakır kendisine şan şöhret vermediği için. Şeytanla anlaşma yapar modern insan imzaların kanla atıldığı. Onu emellerine ulaştıran bu kanlı anlaşmada her yol mubahtır.
Bu insan çalar, yakar, yıkar bu yolda ve sonrasında bağış yapar bir yerlere yağmayla elde edilen bu servetle. Ve bağışlanır bu insan sırf bir şeylere yardım ediyor diye. Ama sorulmaz ona güç katan bu yardım neden diye?
Zorbalıkla başa gelir ve fazlasıyla mal edinir. Bu kralın kötü olması gerekir normalde ancak değildir günümüz dünyasında çünkü herkesi susturacak bir şeylere sahiptir kral. Bu kralın bir de din desteği vardır arkasında çünkü o da bir metadır artık onun için.

Modern insanın sürekli savaşı dalgalara benzetilmiş Goethe tarafından. Ne güzel bir eğretileme değil mi? Dalgalar yüz binlerce yıldır kıyıya varıp geri dönüyor ve her bir yeni dalga bir öncekinin üzerine çıkıyor amaçsızca sonunda aynı şeyin tekrarlanmaya devam edeceğini bile bile.
Sözün özü günümüz her günümüz insanının kendinden bir şeyler bulacağı, okunması, okutturulması gereken bir baş yapıt.

Profil Resmi
1 puan

neden dünya klasiği anlam veremediğim bir kitap

10 puan

"Mükemmel"i hak eden işte bue ser.Goethe... Romantizm mi klasizm mi tam ayırt edemiyorum. Bir geçiş dönemi ve muhteşem bir kalem.Muhteşem ....

Profil Resmi
9 puan

Çok güzel olduğunu düşünüyorum.En kısa sürede okuyacağım...

Profil Resmi
9 puan

Yeri başka bende . Oyunu olsa izlenir(oyun zaten) film olsa seyredilir (ki artık oyunu da oynanıyo filmi de yapıldı). Ama kitapken başka bu kitabın sunduğu hayal dünyası kocaman . Neler neler . .) Supernatural en az 4 bölümünü bu kitaptan ilham aldı bence . Doğaüstü olaylar sevenler mit sevenler mutlaka okumalı .

Profil Resmi
8 puan

ahlaki değerler üzerine bır kıtap...hepimiz bır faust olarak şeytana ruhumuzu satmaya çalıstıgımız bır yuzyılda nefs ıle pazarlıga gırısıp yaratanı unuttugumuz su donemlerde gecmısten bıze ders olacak bır roman..

Profil Resmi
9 puan

Okudum, çok iyi. Gerçek olduğuna inanmıyorum tabi

Profil Resmi
8 puan

Güzel kitap. Ben beğendim.

Profil Resmi
5 puan

Bu kitabı dil ve anlatım ya da edebiyat dersinde bir nedenden dolayı ezberlemiştik ama neden olduğunu hatırlamıyorum (kahretsin ezberci eğitim), yine de merak uyandırıcı buldum, fırsat bulursam okumak isterim, belki de istemem duruma bağlı.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 351 sayfa
Eylül2012 tarihinde, Elips tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-4138-55-5
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: tiyatro

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

bts26
1 kişi

Okumuşlar

kupakızı hariçten gazel Kayıp Düşler Bulvarı okuyoryaziyor ivanfyodoroviçk
19 kişi

Okumak İsteyenler

gkmcr chichenitza happiness_fairy 2ucubokludegnek mugebaris
7 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski