Empati

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Mükemmel!

olasılıksız'ı okuduktan sonra (veya önce) okunması gereken adam fawer eseri.

10 puan

İnanılmaz..Kurgu olağanüstü..Zaman içinde gidip gelmeler çok güzel tasarlanmış. Kurgunun içine yerleştirilmiş felsefe; fizik ve tarih bilgileri çok güzel harmanlanmış. Elimden bırakmadan; bir sonraki adımı merak ederek okudum.

Finaldeki kötü kişinin açıklanması konsunda Aşkın Güngör'e katılıyorum; hakkaten yazar ters köşeye yatırdı.

12 yıl, 10 ay
7 puan

Olasılıksız çok iyi başlayan, sayfalar ilerledikçe 2. sınıf Hollywood filmlerine dönüşen bir kitaptı bana göre. Empati de genel kabul gören bilim tarihinde sarsıntılar yaratabilecek, gölgede kalmış kimi bilgileri okura ulaştırmasının ardından aynı açmaza düşüyor. Katolik kilisesini yok etme tasarısı fazla "gerçek dışı". Ha, kurgunun genel yapısıyla örtüşüyor mu derseniz, eh, biraz da olsa evet. Yine de finaldeki "kötü kişiyi açıklama" sekansının vasatı aştığını ve okuru ters köşeye yatırdığını söylemeliyim.

Bütün bu ayrıntıları bir kenara koyarsak, koştura koştura olmasa da okunan, zihin jimnastiği yaptıran bir kitap ve keyifli bir okumalık.

12 yıl, 11 ay
6 puan

Olasılıksız'ın rüzgarını da arkasına alarak yazmış olduğu bu kitapta Adam Fawer, empatiyi farklı bir açıdan ve ilginç bir tarzla ele almış. Olasılıksız romanıyla çok geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Adam Fawer, yine geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyerek, Olasılıksız'da uyguladığı formülü Empati'de de uygulamış. Çok başarıyla uygulayabildiği betimleme ve kurgulama yeteneğini kullanarak edebiyat, bilim ve felsefe bilgilerinin içine öyküyü yerleştirerek daha önce örneğine hiç rastlanmayan bir roman ortaya çıkarmış. Adam Fawer'da insanı kıskandıran iyi bir betimleme yeteneği var. Adam duyguları, soyut eylemleri bile anlaşılır şekilde betimleyebiliyor!
Kitabın çok gereksiz ayrıntılarla dolu olması, hem olayları algılamayı zorlaştırıyor, hem de insanı bunaltıp can sıkıcı bir durum almasına neden oluyor. Ayrıca bu durum sayfa sayının artmasına neden olmuş.
İlginç ama kitabın ikinci bölümünü birinci bölümden önce okumak sanki olayların daha iyi kavranacağı gibi bir izlenim doğurdu bende. Kitabın sonundaki sürpriz daha ilginç olabilirdi. Bana pek esaslı gelmedi.

8 puan

Olasılıksız'dan sonra okununda tam değerinde değerlendirme olur mu bilmem ama gerçekten güzel bir kitaptı. Uzunluğu biraz yorsa da, değer. Son sayfaya kadar da bazı sırlar korunuyor. Öyle ki, son satırlar "Hadi canım!" dedirtti. :)

10 puan

empat olmak istemedim değil..

9 puan

Olasılıksız ile değerlendirildiğinde, Empati de güzel bir kitap. Ancak Olasılıksız'dan 1 puan düşük olarak değerlendiriyorum.

4 puan

Maalesef yazarin Olasilik kitabindaki tadi bu kitabinda bulamadim. Aylarca elimde surundu, hatta bir ara biraktim ve sonra yeniden basladim. Cok sıkiciydi. Zor da olsa bitti ve kurtuldum dedigim bir kitapti. Sadece cocukluk donemlerindeki kesfedilme kismi ve son 90 sayfa iyiydi. Valentinus karakterinin Tanri ile ilgili anlattigi zirvaliklar vs. Uzgunum, kimseye tavsiye edemeyecegim sanirim.

10 puan

Tek kelimeyle harika bir kitap.İçinizde hala okumayan varsa şiddetle tavsiye ediyorum.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Okurken düşündüren ve zihninizin sınırlarını zorlayan bir kitap. Kitap bitene kadar elimden bırakamadım. Birden çok olay kusursuz derecede birbirine bağlanmış. Ayrıca bir çok zevke hitap ediyor. Bilim, edebiyat, psikoloji gibi bir çok dalın meraklılarına hitap edecek bir eser. Yazarın yaratıcılığı ise şaşırtıcı derecede kusursuz.


Baskı Bilgileri

Ciltli, 530 sayfa
2009 tarihinde, April Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9789756006429
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Darth_Isius norrdathecat bibi ateş düşesi Lamazi
10 kişi

Okumak İsteyenler

reis14 osge
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski