Dragon Actually (The Dragon Kin #1)

It's not always easy being a female warrior with a nickname like Annwyl the Bloody. Men tend to either cower in fear-a lot-or else salute. It's true that Annwyl has a knack for decapitating legions of her ruthless brother's soldiers without pausing for breath. But just once it would be nice to be able to really talk to a man, the way she can talk to Fearghus the Destroyer. Too bad that Fearghus is a dragon, of the large, scaly, and deadly type. With him, Annwyl feels safe-a far cry from the feelings aroused by the hard-bodied, arrogant knight Fearghus has arranged to help train her for battle. With her days spent fighting a man who fills her with fierce, heady desire, and her nights spent in the company of a magical creature who could smite a village just by exhaling, Annwyl is sure life couldn't get any stranger. She's wrong. And just wait until you meet the rest of the family? This book has been previously published.

It's not always easy being a female warrior with a nickname like Annwyl the Bloody. Men tend to either cower in fear-a lot-or else salute. It's true that Annwyl has a knack for decapitating legions of her ruthless brother's soldiers without pausing for breath. But just once it would be nice to be able to really talk to a man, the way she can talk to Fearghus the Destroyer. Too bad that Fearghus is a dragon, of the large, scaly, and deadly type. With him, Annwyl feels safe-a far cry from the feelings aroused by the hard-bodied, arrogant knight Fearghus has arranged to help train her for battle. With her days spent fighting a man who fills her with fierce, heady desire, and her nights spent in the company of a magical creature who could smite a village just by exhaling, Annwyl is sure life couldn't get any stranger. She's wrong. And just wait until you meet the rest of the family? This book has been previously published.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Vampirlerden, kurtadamlardan sıkıldıysanız yada değişik bir fantastik seri arıyorsanız Ejderhalar tam size göre :)) kesinlikle okuyun.. ben çok ama çok severek okudum :D

9 puan


Birinci Kitap / Annwyl - Feraghus
Kalbi bir ejderhaya, şehvetiyse kibirli bir şövalyeye aitti.
Bir gün bunların bir araya geleceğini kim hayal edebilirdi ki? (ben)

İşte arka kapak yazımızın can alıcı cümleleri.Ejderhaya aşık ve şövalyeye karşı bir çekim hisseder Annwyl.
Ama ejderhayla iyi anlaşıp, gülüp eğlenirkeni şövalyeden nefret etmektedir, ki aslında ikiside aynı kişidir.
Feraghus...
Çiftimizin -F&A- oldukça şenşakrak,eğlenceli,her açıdan "ATEŞLİ",vahşi ve daha bi sürü şeydir.
Okurken oldukça eğlendim.
Kanlı Annwyl diye ün salan kızımızın başı fena halde derde girer.Hoş dertten kurtulduğu yoktur
ama bu sefer işi bitmek üzeredir.
Garbhan Adası'nın şimdiki yöneticisi aynı zamanda üvey abisi olan Lorcan, hem kötü, zalim bir
yöneticidir hem de Annwyl'in kellesini istemektedir.İki yıl önce elinden kaçırdığı kardeşine
şiddetli, kötü ve vahşice bir nefret beslemektedir.Annwyl ise tanıştıkları andan itibaren aralarında
nefretten başka bir duygu olmayan abisini öldürüp, isyancıların ve destekçilerinin de yardımıyla,
huzurlu bir ortam yaratmak istemektedir..Anlayacağınız bir kardeş kavgası var ortada..
Annwyl tam öldürülmek üzereyken Yok Edici Feraghus duruma müdahale eder ve kızımızı kurarır.
Hem bir ejderha hemde cadı olan kardeşi Morfyd sayesinde, yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.
Beraber oldukları bu sürede çiftimiz birbirlerinden çok şey öğrenir.Öfkesiyle meşhur kızımız Ferghus
sayesinde kontrollü olmayı, Ferghus ise...ımmm hangisini saysam ki =) öğretici olmasada oldukça eğlendirici
tecrübeler edinmiştir.
Ahh! tabi birde kızımızın şövalye ve ejderin aynı kişi olduğunu bilmemesi, kraliçe ejderha,abisi Lorcan'ın
tehditleri ve perdenin arkasındsaki kötü niyetli Hefaidd-Hen ve savaşıda sayarsak çok meşakkatli bir sınava
tabii tutulur kızımız.ama sonuç oldukça iyidir
Çoook eğlendim ben..Feaghus'un kız ve erkek kardeşleri harikalardı...umarım hepsinin hikayesini okuma şansımız
olur..Sıradaki Ejderhamız umarım Mordfy ile Brastias'tır.

Kitapta iki hikaye var..İlki Annwyl ve Feraghus'a ait olandı..Diğeri ise Ateşler Ver Zincirler adlı, Feraghus'un ilk hikayede enterasan
özellikli/kişilikli annesi Rhiannon ve biraz gıcık olsakta farklı olan babası Bercelak'ın hikayesi anlatılmakta...
Şu meşhur zincirin hikayesini çok merak etmekteyim

EDİT:isimler çok otantik değil mi?antika gibiler

İkinci Kitap / Bercelak - Rhiannon

İlk başta çocukların hikayesini okuyup akabinde ebeveynlerinin tanışma,kaynaşma ve barışma sahnelerini okumak ayrı bir tecrübeydi..
Sonunda zincir olayını çözmekse bambaşkaydı..Bu kitaptaki hatunlar ya çok ateşli yada çok agresif tıpkı erkekler(ejderha olanlar) gibi...=)
Rhiannon'un annesi ve zamanın kraliçesi kızını hiç sevmez ve her fırsatta onu kötüler hatta ölümünü bile ister.
Bercelak ise kızımızı görmüş beğenmiş ve göz koymuştur.Ama soylu değildir bu yüzden savaş lordu olmak için çoooooook çalışmıştır.
Ve kraliçe şimdi kızıyla evlenmesini istemiştir ama bu pekte kibar ve doğru yol değildir..
Bercelak hem Rhiannon'un kalbini kazanmak hemde kraliçeden korumak için savaş vermektedir..Bakalım sonuç ne?

Serinin ilk kitabı çoook güzeldi önerilir

8 puan

Yüzümde kocaman bir sırıtışla okudum kitabı. Bir fantastik kitap bu kadar mı eğlenceli olur diye sormadan önce bir ejderha bu kadar tatlı olabilir mi diye sorsam daha yerinde olur :)) Çok sevdim, iyi ki tavsiyeleri dinleyip başlamışım. Bir günde bitiverdi :) Hikayeyi anlatmama gerek yok, zaten çoğu benden önce okumuş, sadece çok beğendiğimi söylemek istedim :)

Ejderhanın kafasına kitap fırlatmak mı :))))). Hadi canım!

10 puan

Mükemmeldi diyebilirim. Fantastik olarak okuduğum en iyi kitaplardandı.Kitabı anlatacak olursak 2 bölümden oluşuyor ve bu iki bölümün ikiside birbirinden güzel.Dili o kadar güzel, o kadar akıcı ki elinizden bırakamıyorsunuz.

Kanlı Annwly : cesur ve bi o kadar da güzel bir kadın.
Fearghus : Bizim yakışıklı ejderhamız.
Hiç beklenmedik bir anda karşılaşırlar ve Fearghus, Annwly’nin sadakatini kazanır bir şekilde. Tabii bir tek sadakatini değil…
Kitap o kadar heyecanlıydı ki hani çabuk çabuk sayfaları çevirdim. Ve hani sayfaları çabucak çevirirken de bitmesin istedim.. Resmen böyle bir duygunun içindeydim. Hem hızlı okuyorum meraktan hemde bitmesin istiyorum… Her karakteri kitapta öyle bi anlatmışlar ki hani hayal edemeden duramıyorsunuz. O sahneler gerçekçi gibi resmen, gözünüzün önüne geliyor gibi oluyor. Bu konuda o kadar beğendim ki.Ve ve ve söylemeden geçemeyeceğim Fearghus canım yaa. Çok ama çok beğendim onu.

2.bölümde Bercelak ve Rhiannonun hikayesi var. Ah zor kadın! Bu bölümde ciddi anlamda güldüm.Ve cidden bu bölüm en can alıcı bölümdü diyebilirim. Ah Annwly iyi kurtulmuşsun zincir olayında. :D Okuyup görmelisiniz bence…
Bu kitabı alıp okumalısınız,asla pişman olmasınız..Bu fantastik,diğer okuduklarımdan çok çok farklıydı.

11 yıl, 10 ay
7 puan

Ejderin Aşkı G.A.Aiken

Duman Hırsızından sonra okuduğum başka bir ejderhalar hikayesi idi..Ama bu G.A.Aiken'in uslubunu daha sert buldum..Beğendinizmi diye sorarsanız beğendim..Ama argo kelimeler fazlamıydı ne:))
Hikayenin kurgusu aksiyonu çok güzeldi..Kanlı Annwyl ile Yakışıklı gizemli ejderha Fearghus'un hikayesi idi..Ağabeyi ile taht kavgası içinde olan Annwyl savaş sırasında ağır yaralanıp Feaghus'un yardımı ile yaralarını tedavi edilirken ejderha ile olan dostluğu aşka dönüşürken bir yandan tanıştığı şövalye ile de tutkuyu yaşaması çok manidardı..Şövalye ilede öfkesini kontrol altına almayıda öğreniyordu..Bunu başarmayı da öğrendi sonunda..Ama kalbi erderha için atarken şehveti şövalye ile yaşaması onu büyük bir ikileme sokuyordu..Ama bilmediği bir şey vardı erderha ve şövalye aynı kişi idi..:))
Hikayedeki yan karakterleri sevdim sevimli bir ejderha ailesi vardı karşımızda...Ama Annwyl'nim ailesinin aksine sevgi dolu idi..Destek,işbirliği harika idi..Sonunda iki sevgiliyi birleştirmek için Kanlı Annwyl'ye yardım etmeye karar vermeleri,diyaloglar harikaydı..Birinci kitabı zevk ile okudum..

İkinci kitap Ateşler ve Zincirler

Bu ek kitapda birinci kitaptaki ejderhamız Feraghus'un anne ve babası Rhiannon ve Bercelak'in hikayesi idi..Bu sert hikayeyi çok sevemedim belki Rhiannon'un kibiri Bercelak'in zincirli ve ateşli aşkını okumak çok manidardı..
Yazarın stili çok sert olsada çevrilirken dahamı sertleşmişdi? Diye de merak ettim...Birinci kitaptaki hikayeyi daha çok sevdim..Yetişkin paranormallere meraklısanız biraz da farklı bir hikaye okumak istiyorsanız..Bu hikaye tam size göre...Fakat benim için çok sert bir üslubu vardı. ama objektif yaklaşıcak olursam farklı bir konusu olması ve aile içi mizahi iyi işlemesi.. sıkılmadan okudum ..
Hulya YILMAZ

10 puan

Ejderin Aşkı Bitti! :)
Kitap herkesin bildiği üzere 2 bölümden oluşuyordu.İlk başlarda Yazarın dili ağır geldi ama sonra yavaş yavaş alıştım.Kitabın direk konuya geçmesi en hoşuma giden yönü oldu.Kitap direk Annwly'in mağarada olması ile başladı.Ve olaylar Fearghus'un etrafında şekillendi.Macera,Aşk her duygunun bulunduğu bu hikaye beni benden aldı.Fearghus'un rengarenk kardeşleri,Morfyd,Hefaidd-Hen,Lorcan bütün karakterler baştan aşağı anlatılmıştı ve bu kitabın film şeridi gibi gözümde canlanmasını pekiştirdi.Savaş sahneleri çok akıcıydı.Yani SÜPERDİ!!!

Yalnız daha 2. hikayeyi yorumlamadım.Bu hikayede Fearghus'un anne(Rhiannon) ve babasının(Bercelak) hikayelerini anlatıyordu.2. hikaye daha ilginçti.Kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum alın okuyun diyorum.Kitabın sonunun harika bittiğini söyleyerek sizi meraklandırabileceğimi düşünüyorum :)

10 puan

süpper di kitap... severek takip edeceğim bir seri... konusunuda karakterlerini de sevdim :)

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
7 puan

Gerçekten harika bir kitaptı. Çok eğlenceli, komik, aşk dolu, biraz vahşi...

Kitap bir arkadaşımın tavsiyesi, onun okuması ile listeme girdi. Tabii türkiyede de çevrilmesinin büyük etkisis oldu. Her ne kadar içinde bir kadın ve erkeğin aşkını beklesemde bu kadar komik olacağını ummamıştım. İçindeki kardeş kavgalarını okuması gerçekten çok zevkli.

Vahşi derken Ejderhaların insanları kızartıp yemesi ve Kanlı Annwyl'ın adını haketmesi gibi olaylrdan bahsediyordum. Kabul edersiniz ki savaşın olduğu yer kansız olmaz.

Türkçeye çevrilen kitapta iki hikaye var mı bilmiyorum ama bunda var. Yok edici Fearghus ve Kanlı Annwyl'ın hikayesinin ardından Fearghus'un annesi ve babasının nasıl tanıştıkları ondan ötesi nasıl mate(eş) oldukları anlatılmış. Ondada ayrı bir güldüm.

Fearghus ve Annwyl'ın hikayesinde en çok hoşuma giden şey bir dere yada ırmak denebilecek alanda Annwyl'ın Fearghus'un(ejderha halinde) kuyrugunu Bungee jumping yapmak için kullanması oldu.

Fearghus yalnız yaşamayı tercih eden bir ejderhadır, Bir gün magarasının önünde Kanlı Annwyl'ı ölmek üsere bulur ve onun hayatını kurtarır ama sorun şu ki her geçen dakikada ona dahada aşık olmaktadır. Annwyl ise abisini öldürmek zorundadır ama bunun için yeterice güçlü değildir. Ejderhanın tanıttığı bir şövalye ile çalışmaya başlar ama aralarında bir çekim oluşur. Annwyl bir yandan Ejderhaya ihanet ediyormuş gibi hissederken bir yandan da şövalyeye karşı koyamaz. Tabii ikisininde aynı kişi olduğundan habersizdir

8 puan

Benim gibi hayatında yeniliklere kapalı olan birisi için farklı bir tarz ve farklı bir nefes oldu Ejderhalar....
Benim fantastiklerim belli,vampirler,uzay savaşçıları,yunan tanrıları... Bana yettiklerini düşünmüşümdür hep,takiiii Ejderhalar ile tanışana kadar ♥

Kitap iki hikayeden oluşuyor..
İlk hikaye Fearghus ve Annwyl'in hikayesi..EJDERİN AŞKI..
İkinci hikaye Fearghusun annesi,Rhiannon ve babası Bercelak'ın hikayesi ATEŞLER VE ZİNCİRLER...

Fearghus...Karanlık Vadilerin derinliklerinde mağarasında kendi sessiz ve yanlızlığı ile yaşamayı seven Kara Ejderha...Ailesinin krallığından bir kaç yüzyıl önce ayrılarak kendine yeni bir hayat kurar..
Güçlü ve kuvvetli,kötü adamları yok etmesi için bir nefeslik ateşine ihtiyacı yok,devasa görüntüsü,insanın kendisini bir yerlerden atması için yeterli bir sebep...

Annwyl..Kara Ovaların Kanlı savaşçısı..Abisi krallığının başında,ve tek derdi krallığı yönetmekten ziyade Annwyl'nin kellesini almak..Hırs dan da öte nefret duygusu beslemekte Lorcan.
Ve yine kanlı bir savaşın ortasında kalan Annwyl,aldığı darbe sonucu ölmek üzere olduğunu düşünür.Gözlerini kapamadan önce hatırladığı son şey,siyah,devasa ejderhanın nefesinden,abisinin adamlarının da nasibini aldığıydı..Sonrası uçsuz bucaksız karanlık..ve rüyasında gördüğü Yakışıklı şövalyenin "artık emniyettesin,iyileşeceksin" sözleri..Peki bu şövalye kim di ve neredeydi ? :) Acaba Annwyl,ejderhalarında insan bedenine dönüşebileceğinden ne zaman haberi olacaktı. :)

Konusu kısaca bu şekilde,elbette süprizler ve maceralar gibi,aşkın,ihtirasın,nefretin devamı satırların arasında gizli..Gerisinide bir zahmet okuyup siz keşfedin ;)

Rhiannon...Beyaz ejderha...kendisinden nefret eden kraliçenin kızı olmak,kibirli ve nefret dolu olmasına sebep tek neden..Öldüğünü görmek,annesini mutlu edecek olması yetmezmiş gibi bütün sihirli ejder güçleri annesi tarafından alınarak Bercelak'ın mağarasında bulur kendini..zorlu bir mücadele başlar aralarında ve galip gelmek umduğundan da zordur...

Bercelak...Yüzyıllar önce kraliçeye hizmet etmek için krallığa bağlı savaşçı olur..ve kalbini daha o günlerde şımarık ve kibirli Prensese kaptırır..iyi bir unvan ile prensesin gözüne gireceğini düşünür ama bunu için onunda zorlu bir mücadeleden geçmesi gerekmektedir.

Ve galip gelenin kim olduğunu sizler okuyunca bileceksiniz :)

her iki hikayenin de konusunu çok beğendim,her karakter ayrı bir merak uyandırıcı..belkide en güzel şey,tek bir kitapta iki hikaye olması ve acaba "o nasıl bir aşk ile yandı"diye bekleme derdi yok :) ümit ediyorum ki,serinin diğer kitaplarında da iki hikayeyi aynı anda okuyabiliriz...

Fantastik severlere tavsiye ediyorum,en çok da farklı bir tarz olduğu için..ama belirteyim ki +18'i fazlasıyla barındırıyor içinde..yetişkinler serisi dediklerinden olan bir seri :)))

8 puan

çok güzel bir konusu vardı.hikayelerin sırasının değişmesini isterdim sadece.kraliçenin hikayesini ilk olarak okumalıydık bence.Dediğim gibi güzel bir konusu vardı ama herkesin övdüğü kadar çook harika değildi. daha güzel kitaplar okumuşluğum var yani. bunu neden bir seri yapmışlar onuda anlayamadım bu arada.Öyle çok yarım kalan bir macera fln yoktu ortada.Ejderhaların aşkını anlatan pek kitap olmadığı için karşılaştırma yapamıyacam o konuda ama çok da bir farkları yoktu diğer fantastiklerden.Normal bir aşk kitabı gibiydi sadece bunlar arada sırada ejderhaya dönüşüolardı diyebilirim :D Yinede güzeldi okuyun. ilginç fantastiklere her zaman kapım açıktır :)

11 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

342 sayfa
1Eylül2008 tarihinde, Zebra tarafından yayınlandı


ISBN
9781420103731
Dil
İngilizce

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

merve0zcan
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski