Dövüş Kulübü

İstenmeyen yağlar. Pahalı, butik sabunlar. Maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. Yalnızlık ve yabancılaşma. Tüketimin susmayan arsız çağrısı. Yalanlar ve yalanlar. Nefret ve öfke. İlk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü, yeni binyılın eşiğinde geçen bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyor. Yaşadığı hayattan nefret eden, ölüm düşüncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genç adam. Ama aynı dayanışma gruplarının bir başka müdavimi, toplum kaçkını bir genç kadın. Ve Tyler Durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dünyaya kendi yöntemleriyle saldıran yarı çılgın bir kurtarıcı, baştan çıkarıcı bir intikam meleği. Tyler'ın felsefesine göre, tüketim kültürünün uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. Çok geçmeden, gecenin geç saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir dövüş kulübü ülkenin dört yanını saracaktır. Ama Tyler'ın dünyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. Kendi bedenini örseleyen bir müritler ordusu, toplum düzenini ve konformizmi imha etmek üzere Tyler'ın peşine takılır... Chuck Palahniuk'un ilk romanı, tüketim kültürüne, hırs ve üstünlük duygusuna, güzellik idealine ve iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri yöneltiyor. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği güçlü ve çarpıcı üslubuyla, yaşadığımız dünyanın çirkin suretine ayna tutuyor. Son on yılın en özgün, en sarsıcı romanları arasında sayılan Dövüş Kulübü'nü Türkçeye kazandırmaktan sevinç duyuyoruz.

İstenmeyen yağlar. Pahalı, butik sabunlar. Maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. Yalnızlık ve yabancılaşma. Tüketimin susmayan arsız çağrısı. Yalanlar ve yalanlar. Nefret ve öfke. İlk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü, yeni binyılın eşiğinde geçen bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyor. Yaşadığı hayattan nefret eden, ölüm düşüncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genç adam. Ama aynı dayanışma gruplarının bir başka müdavimi, toplum kaçkını bir genç kadın. Ve Tyler Durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dünyaya kendi yöntemleriyle saldıran yarı çılgın bir kurtarıcı, baştan çıkarıcı bir intikam meleği. Tyler'ın felsefesine göre, tüketim kültürünün uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. Çok geçmeden, gecenin geç saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir dövüş kulübü ülkenin dört yanını saracaktır. Ama Tyler'ın dünyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. Kendi bedenini örseleyen bir müritler ordusu, toplum düzenini ve konformizmi imha etmek üzere Tyler'ın peşine takılır... Chuck Palahniuk'un ilk romanı, tüketim kültürüne, hırs ve üstünlük duygusuna, güzellik idealine ve iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri yöneltiyor. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği güçlü ve çarpıcı üslubuyla, yaşadığımız dünyanın çirkin suretine ayna tutuyor. Son on yılın en özgün, en sarsıcı romanları arasında sayılan D... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Nedir Dövüş Kulübünü farklı kılan ?Tyler Durden'ın karın kasları değil elbette.: “Tyler Durden’ın her şeyine hayranım. Cesaretine, zekâsına. Soğukkanlılığına. Tyler komik, çekici, etkileyici ve başına buyruk biri. Erkekler ona gıpta ediyor ve ondan dünyayı değiştirmesini bekliyorlar. Tyler "güçlü ve özgür". Aslında Tyler Durden anlatıcının olmak istediği kişi ve aslında Tyler Durden kendisi.Ve ancak her şeyini kaybederek, her şeye karşı çıkarak içinde ki Tyler Durden'ı "gerçek kişiliğini" ortaya çıkarabilir.

Gerçekten de Tyler Durden ve onu izleyenler, toplumsal rutinin akışını bozan gündelik yaşam gerillalarıdır.Ancak kendini mahvederek "ruhunun gerçek gücünü "keşfedebileceğine inandığından fiziksel güçle ve mülkiyetle olan tüm bağlarını koparırlar.İşte bu özgürlüğün ilk adımıdır

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
10 puan

genç bir adam var. hayatından, çalıştığı işten, ev kiralarından, pahalı butik sabunlarından, mobilyalardan çok sıkılmıştır. bir gün bir iş seyahatinde tyler durden ile tanışır ve hayatı değişir. dövüş kulübü açarlar. ama sonrasında aslında tyler durden ile aynı kişi olduğunu anlar. son derece sürükleyici olan bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.

11 yıl, 1 ay
10 puan

Bazı kitaplar vardır ki başucu kitabınız oluverir işte benim başucu kitabım da budur. Okursunuz ve bir bakarsınız hayatınız değişivermiş,olaylara bakış açınız vs.. Nedendir bu? Çünkü okurken öyle heyecanlanırsınız ki hop oturur hop kalkarsınız. Okurken gözünüz,kulağınız,ağzınız burnunuz ne varsa açar tüm duyu organlarınızı harekete geçirip yalayıp yutmak ister hiç bir satırını kaçırmak istemezsiniz, işte öyle bir kitap bu.

Tabi filmi de var ama hiç bir kitaptan uyarlanmış film asla kitaptan aldığınız tadı,zevki veremez çünkü o sizin hayal dünyanız,sizin karakterlerinizdir.

10 puan

Bir solukta okuduğum nadir kitaplardan biri Dövüş Kulübü. Defalarca okunması gereken, hayata bakışınızı değiştiren bir başyapıt. 10/10

9 puan

Chuck Palahnuik at gözlüklerimizi çıkartıp "hayatın kendisi"ni yaşamamız için çabalıyor ama anlayabilene tabii.

10 puan

idolüm.

Profil Resmi
10 puan

filmini izledim on numaraydı tam manasıyla mükemmeldi çok beğendim kitabı okumak istiyorum takas verebilcek birisi varsa özel mesaj atabilir mi ?

11 yıl, 1 ay
10 puan

gerçek mükemmellik on üç saniye sürer

Profil Resmi
10 puan

Bütün bakış açınızı alt-üst edecek bir kitap

10 puan

Harika ötesi!


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 215 sayfa
2001 tarihinde, Ayrıntı Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
975-539-322-6
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

mathbatur aylindönmez Jesterhead entelmiyimne Batu.
12 kişi

Okumuşlar

w.lestat bogurtlen receli DarLy OpuS Dharma Magichan
990 kişi

Okumak İsteyenler

Nicat MuratAras bender engin Shehla
546 kişi

Takas Verenler

rico nicea3 BirAdam Hogget Divine nickimiunuttum
8 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski