Çöl Rüyası 1 - Aşk Ateşi

Arap Ateşi Herkesi Kavuracak!

"Dünyaları versen beni satın alamazsın."
Dedi Serap.
"Yerinde olsam bu kadar büyük konuşmazdım."
Dedi Omar.
Omar hiç reddedilmemişti,
Serap hiç bu kadar asağılanmamıştı.
Ama aşk ateşi,
İstanbul Boğazı'ndan
bedevi çöllerine...
ikisini de yaktı.
(Tanıtım Bülteninden)

Arap Ateşi Herkesi Kavuracak!

"Dünyaları versen beni satın alamazsın."
Dedi Serap.
"Yerinde olsam bu kadar büyük konuşmazdım."
Dedi Omar.
Omar hiç reddedilmemişti,
Serap hiç bu kadar asağılanmamıştı.
Ama aşk ateşi,
İstanbul Boğazı'ndan
bedevi çöllerine...
ikisini de yaktı.
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/02/ayse-ebru-tezcan-ask-atesi-col-ruyas-1.html

Bir ara adından oldukça bahsettiren kitap Çöl Rüyası okundu bitti :) Kapak böyle güzel olunca içerisindeki adamında kapaktaki adam gibi olunca okumamak olmazdı zaten ;)

Tamam itiraf ediyorum kitabın kapağına vuruldum <3 data-blogger-escaped-nbsp="" data-blogger-escaped-p="">
Öncelikle söylemek istiyorum ki, kitabı okumaya başladığımda Harlequin'in şeyhli kitaplarına benzediğini düşündüm. Oradan çok çıkıyor bu tür kitaplar ve birkaç tanesini okumuşluğum vardır. Onların tarzındaydı ve itiraf etmek gerekirse şeyhli kitapları seviyorum :)

Ayşe Ebru Tezcan, kalemini beğendiğim zaman zaman sıkıcı gelecek satırlar olsa da genelde kitabını akıcı yazdığını düşündüğüm bir sonraki kitabını da okumak isteyeceğim bir yazar oldu kendisi.


Kitabın arka kapak tanıtımı pek açıklayıcı olmadığından dolayı size kısaca kitabın konusunu anlatarak yorumuma başlıyorum. Serap, Turizm İşletmeciliği öğrencisi olarak staja başladığında daha stajyer olmasına rağmen kendini sevdirmeyi başaran ve bildiği dillerle yerini belli eden Serap, stajına ünlü Dubaili iş adamı Omar'a İstanbul'u gezdirecekti. Omar'ı genç ve oldukça yakışıklı omasını beklemeyen Serap onu karşısında görünce şaşırsa da aralarında filizlenecek olan aşkın farkında değildi. Tıpkı Omar gibi... Omar'da Serap'ın para için her şeyi yapacak diğer kadınlar gibi düşünürken düşünceleri elinde patladı.

Başından beri birbirlerinin aklında fazlasıyla yer edinen iki genç farkında olmadan bir aşkın tohumunu atmış birden yeşermesine sebep vermişlerdi..

Aralarındaki ilk etkileşim ikisini de ekseni etrafına alırken önlerinde çok büyük bir engel vardı! Kültür farklılığı, dil, aile yapısı...

Bütün bu engelleri, Omar ve Serap'ın aşkını konu alan kitap, İstanbul'un tarihi güzelliklerine değinirken aynı zamanda Dubai'ye de bir yolculuk yaptırıyor bize.

İtiraf ediyorum bir an için Serap'ı kıskandım. Omar gibi bir adamı kendine aşık ettiğinden değil... Dubai'yi gördüğünden :) Görmeyi istediğim yerlerden biridir de kendileri ;)

Neyse çok uzatıp konudan sapmayayım... :) Kitabı beğendim. Ancak bu kitabın dört dörtlük olduğu anlamına gelmiyor. Eksiklikleri vardı. Mesela duygulara daha önem verilip, okura hissettirilebilinirdi ya da birbirlerine çok çabuk aşık olunan iki karakterden çok yavaş yavaş filizlenen bir aşkı okuyabilirdik.

Kitabın sonunda ikinci kitabın sinyalleri verildi sanki, ikinci kitaba da şans verip okuyacağım. Kurgunun nasıl ilerleyeceğini merak ettiğim için okuyacağım.

Yeni yazarlarımızdan Ayşe Ebru Tezcan başarılarının devamını dilerim. Bir sonraki kitabının bundan daha iyi olmasını umuyorum. :)

4 puan

Yazarın ilk kitabı diye biliyorum o nedenle acemilik göze batıyor umarım zamanla gelişecektir .

Turizm öğrencisi olan Serap büyük bir şirkette staj yapma şansını yakalıyor, orta derece arapça bilince patronu ondan çok ünlü ve ultra zengin bir Arap iş adamı olan Omar Al-Ahdal'a İstanbul turunda rehberlik etmesini istiyor, sonrasında ise kendisinden hiç haz etmediğim kızımız ile zenginlikten başı dönmüş, ergenlikle yetişkinlik arasında sıkışıp kalmış arap abimizin aşkı başlıyor...

Maalesef sıfır betimlemesi ve çok hızlı geçişleri olan bir kitap, ortada sizi içine çeken bir kurgu yok, tatmin edici bir aşk yok, okurken duygu yoksunluğu çektim resmen.

Tabi bunlar benim düşüncelerim ama seriyi çok sevenler olduğunu biliyorum aslında biraz da o nedenle merak edip başlamıştım :)

🍹 Kısacası klasik bir wattpad hikayesi diyeceğim ama bu sözü de pek sevmiyorum zira çıtayı yükselten çok güzel kitaplar da çıkıyor wattpad den 🍹

@gulunkitapligi


Baskı Bilgileri

377 sayfa
2015 tarihinde, DEX tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: romantik, yetişkin, aşk

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

BDragomir peresstt persephone. Nisaa eminezengin
15 kişi

Okumak İsteyenler

bells.casmin ranayıldız
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski