Çıplak Ölüm (Eve Dallas, #1)

Dünyayı teknolojinin yönettiği bir zaman ve yerde, insan yüreğini hâlâ karşı konulamayan bir dürtü yönetmektedir: Tutku. New York Polis Departmanından Teğmen Eve Dallas, acımasız bir katilin peşindedir. Polis olarak çalıştığı on yıldan uzun süre içinde pek çok şeye tanık olmuştur ve hayatta kalmanın içgüdülerine bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine de İrlandalı bir milyarder ve Evein soruşturduğu vakanın şüphelilerinden biri olan Roarkela ilişkiye girmemesini söyleyen her türlü iç ve dış uyarıyı hiçe sayar. Oysa tutku ve baştan çıkarmanın da kendine özgü kuralları vardır. Eve, bağımlılığa dönüşen bir tutkuyla istediği adamın kollarına atılarak büyük bir riske girmektedir.

Dünyayı teknolojinin yönettiği bir zaman ve yerde, insan yüreğini hâlâ karşı konulamayan bir dürtü yönetmektedir: Tutku. New York Polis Departmanından Teğmen Eve Dallas, acımasız bir katilin peşindedir. Polis olarak çalıştığı on yıldan uzun süre içinde pek çok şeye tanık olmuştur ve hayatta kalmanın içgüdülerine bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine de İrlandalı bir milyarder ve Evein soruşturduğu vakanın şüphelilerinden biri olan Roarkela ilişkiye girmemesini söyleyen her türlü iç ve dış uyarıyı hiçe sayar. Oysa tutku ve baştan çıkarmanın da kendine özgü kuralları vardır. Eve, bağımlılığa dönüşen bir tutkuyla istediği adamın kollarına atılarak büyük bir riske girmektedir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Sonunda Roarke ve Eve'canla tanıştım..Çok tatlı bir çift bence.Roarke'ye bayıldım...Özelliklede sahip olduğu imkanlara.Bence çok havalı.

Konuya değinirsk;Olaylar zamanından tam emin değilim ama gelecekte yaşanıyor.2090'lar, 3000'ler artık her neyse.Eve Dallas esas kızımız ve bir polis(teğmen)Roarke ise tam bi soru işareti zira herşey olabilir..Adamd Yok yok..

Neyse...kızımız bir cinayet haberi ile bilgilendirilir ve soruşturmanın başına geçirilir.F*ahiş*lil bu dönemde lisanslı bir iştir ve Sharon adında Senatör torunu olan bir kız bu işi icra ederken -meslek edinmiş kendine anlayacağınız- öldürülür.Hemde o dönemde pahalı, bulunması ve alınması zor olan 2000'li yıllara ait bir silahla.Çünkü gelişen teknolojiyle ve konulan yasalarla silah kullanımı yasak..Lazerler tercih ediliyor..
Herneyse..katil Sharon'u öldürmekle kalmamış listesine iki tane daha kurban eklemiştir.Eskiye ait bir silah,vücudun belirli üç yerine atış, aynı pozisyon ve meslek grubu.
Kızımızın başı oldukça kalabalık..katili araması, siyasi baskılar ve şüpheli listesinde olmasına rağmen karşı koyamadığı bir çekim hissettiği Roarke..Bakalım bu işlerin üstesinden gelebiliyor mu?

Ben sevdim kitabı.Çiftimizin ilişkisinin geldiği aşamayı düşününce yazarın geri kalan 39 kitapta ne anlatacağını merak ediyorum..Birde ah Roarke! ah...diyorumda başka bişi demiyorum =)
önerilir..

10 puan

Roarke'la tanıştık bu kitapla sevilmez mi :D

11 yıl, 10 ay
5 puan

seri

5 puan

Bu kitabı okumak için biraz geç kaldığımı biliyorum. Okurken disket gibi bizim eski teknoloji olarak gördüğümüz ama zamanında yazılırken ileri teknoloji sayılabilecek ögeler komik duruyordu. Buradan çıkacak sonuç, geleceği anlatan kitaplar basıldığı zaman okunmalıdır...

9 puan

Hastasıyım bu serinin.Kitap muhteşem .Elimde ilk roman dışında tüm serisi var .Eva ile roarke maceralarını okumak ve bu kadar özverli ve seven bir adamı tanımak insanı gerçek hayattan soğutur.Eğlenceli ,romantik ,polisiye bir kitap.

10 puan

Bu yazarı bu zamana kadar niye okumamışım ben ya. Çok beğendim. Aşk, macera, polisiye, tutku.. hepsi var bu kitapta. Roarke ve Eve'nin birbirlerinden bu kadar çabuk etkilenmelerini beklemiyordum en azından biraz zaman alır diye düşünüyordum ama çok sürmedi. Eve'ye üzüldüm, Roarke kendi oluşumunu tamamlamış, karakterini ve işini oturtmuş ultramilyoner ve çok havalı bence :P
İkisinin tatlı atışmalarını çok sevdim. Bu seri kaç kitaptan oluşuyorsa hepsini okuyacağımdan eminim :)

Kitabımızda ard ardına işlenen 3 tane cinayet var, hepsi birbiri ile bağlantılı görünüyor ve katilimiz kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor polislerle. Roarke'un şüpheli listesinden çıkarılmasını heyecanla bekledim. Favorilerimden birisi oldu artık bu kitap ;)

10 puan

Gizem, polisiye ve suç tarzıyla romatizmin harmanlanmış hali. Bu kitabı yaklaık 1 ay erteledim. ha bugün okuyacağım ha yarın derken koca 1 ay geçti ve elime aldıktan belli bir saat sonra kendime kızmaya başlamıştım. çünkü ertelediğim 1 ayıma yazık olmuştu. Çünkü bu kitabın kurgusu ve çekimi o kadar harikaydı ki insanı bambaşka bir aleme çekiyordu. Eğer sizde benim gibiyseniz emin olun pişman olmayacaksınız.

9 puan

21. yy'ın ikinci yarısında geçen polisiye kitapta, Eve Dallas isimli polis teğmenin soruşturduğu bir cinayet davasında ortada seri katil olduğunu işaret etmesi ve cinayetlerin Eve'ye kendi geçmişini hatırlatması kurgulanmış.
Ben seri olduğunu bilmeden ikinci kitaptan okumaya başladım. Belli bir sıra takip etmeden okumama rağmen serinin genel hikayesi anladım. Her kitap kendi içinde farklı hikaye barındırıyor fakat karakter ilişkileri bağlantılı.
Romantik polisiyeye az biraz fantastik kurgunun karıştırılması ve Nora Roberts'in güçlü kalemiyle ortaya çıkan Eve Dallas serisinin ilk kitabı olan Çıplak Ölüm, harika bir seri okuyacağımızın garantisini veren bir kitap olmuş.

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/07/nora-roberts-cplak-olum-olum-serisi-1.html

Herkesin şiddetle tavsiye ettiği, artık ilk kitaplarının ne yazık ki bulanamadığı ya da çok fahiş fiyatlara satıldığı seri olan Ölüm Serisi ya da bir diğer değişle Eve Dallas Serisi'nin ilk kitabı Çıplak Ölümü okuyanlar kulübüne bende katıldım.

Seriyi toplamak baya zamanımı aldığını itiraf etmeliyim ve küçük bir servete de mal oldu açıkçası ama şunu söylemeliyim ki ilk kitabı okuduktan sonra kesinlikle değdi.

Okuyan herkesin neden bu kadar sevdiğini çok net bir şekilde anladım mesela. Okurların neden Roarke diye ölüp bittiğini de anladım ve itiraf etmek gerekirse bütün kitap boyunca ben de ölüm bittim.

Nora Roberts'in ülkemizde yayınlanan ve en çok okunan serilerinden biri. Romantik Suspence denilen romantik gerilim türünde ve yurt dışında kırk küsür kitabı yayınlanırken bir de 17 kitapta kalmış olup devamını henüz gelmemiştir. Ahh bir de 17'de 34'e atladı yayınevi ama ara kitaplarını çıkaracaklarını söylediler.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ultra ileri teknolojili bir dönemi konu alıyor. Bu dönemde polis olan Eve Dallas, bir senatörün torununun öldürülmesi davasını alıyor ve ardından devam eden cinayetler oluyor. Bu arada kitabın konu olduğu dönemde daha teknolojik silahlar kullanılırken eski silahlar sadece koleksiyoncularda bulunuyor. Cinayet de eski silahlarla işlendiği için koleksiyonculardan biri olan Roarke şüpheliler listesine adını yazdırıyor. Eve de Roarke'yi dava ile ilgili sorguladığında Roarke ikisi arasında bir çekil olmaya başlıyor ve Roarke kafasına Eve'yi elde edeceğini koyuyor. Tabi bu sırada cinayetlerde devam ediyor ve Eve farkına varmadan bir seri katil davasının peşine koşturur oluyor. Tüm bunların yanında Roarke ile de iletişim kurmak durumunda kalırken iki gencin arasındaki çekim tavan yapıyor ve aralarında aşk filizleniyor.

Kitapta hem romantizm okurken hem de bir polisiye detay okuyoruz. Kesinlikle benim gibi cıvık aşkı sevmeyenlerin bayılarak okuyacağı kitaplardan biri.

Eve Dallas'ın karakterine, yeteneklerine ve savaşma gücüne hayran olmamak mümkün değil.

Roarke ise.. .anlatılmaz yaşanır! Adam ultra zengin, gezegen sahibi, ülkenin yarısının sahibi olması falanı kenara bırakırsak karakteristik olarak biz kızların aradığı her şeye sahip diyebilirim.

Tabi Roarke'nin kendi tabiriyle bir kadında aradığı her şeye de Eve sahip. :)

Cinayetlerin işlenme tarz, detaylar çok güzel kurgulanmıştı. Özellikle sonunda bağlandığı nokta... itiraf ediyorum şaşırttı böyle bir şey beklemiyordum ve nedense ben de hep Eve'nin şüphelendiği gibi polis teşkilatından birini bekliyorum. Hatta Feeney bile olabilirdi.

Roarke'nin Eve'e böylesine destek olması, yanında olması çok güzeldi. Hatta duygu inkarı falan olmadan kabullenip aşık olduğunu söylemesine bayıldım.

Size saatlerce sürecek kadar Roarke'eyi anlatabilirim ama adamı yorumlarda okumamalı yaşamalısınız.

İnsanların bu seriyi neden bu kadar çok sevdiğini anladım. Cidden dedikleri kadar varmış, süperdi! Bulabilir misiniz bilemiyorum ya da yayınevi yeniden baskı yapar mı onu da bilemiyorum. Ama umarım okuma şansınız olur ve kitabı okursunuz.

Şiddetle tavsiye edebilirim bu seriyi size.


Baskı Bilgileri

308 sayfa
Epsilon Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
975331374-8

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

sevda s. aşk romanları Seher Only kitapmeleğizeyra
146 kişi

Okumak İsteyenler

hefe Hikari gaiptekises kevserugurlu S.Gamze
38 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski