Çiçeklerimi Rüzgara Verdim

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Debbie Macomber'ın tarzı düz bir çizgide ilerliyor.Bu okuduğum 4. kitabı ve diğerlerinden hiçbir farkı yoktu.Kitabın bazı yerlerini sevdim ama bu tamamı için geçerli değil.Özellikle iki insan birbirine aşıksa öpüşmeli veya belli münasebetleri olmalı.İlle detay vermesi gerekli değil ancak yazar bu konuda oldukça soğuk ve karakterler arasındaki aşkı hissedemiyorum.Elimde bir iki tane daha kitabı var onlarıda okuduktan sonra yazarın başka kitaplarını almayı düşünmüyorum.

7 puan

Debbie Macomber'ın kitaplarını genelde rahatlamak istediğimde okurum. Ama bu kitabı okurken sinir oldum. Bethanne karakterini daha önce tanımasam, onun çektiği acıları, yaşadığı sorunları görmeseydim eski kocası Grant'e sempati duyabilirdim. Hatta Bethanne'i de anlayabilirdim.

Grant, genç bir kadın için karısı ve çocuklarını en güç şartlarda terk edip gitmişti. Bethanne, altı yol içinde işini kurup, çalışıp, çocukların okuttu, hayatını yeniden kurdu hem de esik kocasının hiç katkısı olmadan. Grant eğer yeni karısı ile mutlu olsa ne Bethanne'i ne de çocuklarını hatırlamayacakmktı. Ama yeni karısının onunla menfat için beraber olduğunu öğrenip, bir de boşanınca Bethanne'e geri dönmeye kalkıştı.

Bethanne ise geçen yıllar hatırına Grant ile beraber olmayı düşünmesine sinir oldum. Derlerki "Aynı nehirde iki kere yıkanılmaz." Çünkü yıkandığın su akıp gitmiştir. Tekrar girdiğinizde nehirde başka su vardır. Zaten geçen 6 yılda hem Bethanne hem Grant değiştiler, dönüştüler. O yüzden hiç bir şey eskisi gibi olamaz. Hem Grant'e tekrar güvenmek büyük bir risk almak demek.

Bethanne karşısına Max gibi sevdiklerine bağlı, ölümlerinden yıllar sonra bile yasların tutacak kadar güvenilir bir adam çıkmışken kendini Grant'e güvenmek istemesi bence kendi kötüm, elin iyisinden daha iyidir, en azından onun ne yapacağını biliyorum gibi saçma bir inançtan geliyor sanırım.

Kitap boyu bırak şu Grant'i demekten yoruldum. Ruth'un ikinci hayatının ne olacağına merakım ve Max karakteri olmasa kitabı bırakacaktım. Eğer sonunda Bethanne, Grant'i seçse kitabı camdan dışarı atardım.

10 puan

Benim için muhteşemdi...

10 puan

Muhteşem bir kitaptı. Son dakikaya kadar yapacağı tercihi heyecanla bekledim. Hatta son sayfalarda bıraktım. Bekledim. Sonun tadını çıkarabilmek için.
Bethanne karakteriyle serinin önceki kitaplarından birinde tanışmış ve gün gelip de Bethanne'ın hikayesinin beni bu kadar etkileyecek bir kitaba dönüşeceği aklıma bile gelmemişti.
Debbie Macomber harika yazmış yine. Sadece uçakta eldiven örmesi garip geldi. Çünkü tığı nasıl geçirdi kontrol noktasından anlamadım.

Profil Resmi
10 puan

Yazarın ilk okuduğum kitabıdır.Daha yeni yeni tanımamdan ve pek fazla bilgim olmadığından dolayı bu kitapla başladım seriye.Yazarın o kadar sıcak ve samimi bir kalemi var ki ister istemez kitap kendini okutmayı beceriyor.Kendinizi kitabın içine koyup, karakterlerin üzüntülerini ve mutluluklarını hissediyorsunuz.Bitmesini kesinlikle istemiyorsunuz ve son sayfayla beraber içinizde bir burukluk oluşuyor...Bununla birlikte Debbie Macomber en sevdiğim yazarlardan biri haline gelmiştir.

8 puan

Bethanne'nin kocası Grant altı yıl önce başka bir kadına aşık olduğunu itiraf etmiş, boşanmak istediğini söylemiş, arkasına bile bakmadan evini, evliliğini, çocuklarını terk edip gitmiştir. Ailesini yüz üstü bırakmıştır. Beklemediği bu karar Bethanne'i çok sarsmış aylar boyunca düşe kalka ilerlemeye, ailesini bir arada tutmaya, her şey normalmiş gibi davranmaya çalışmıştır. Boşanmadan sonra kurduğu organizasyon işinde çalışmıştır. Yirmi yıllık evliliği boyunca adı düzenlediği partilerle anılmıştır. Parti düzenleme becerileri hayal etmediği şekilde başarılı bir işe dönüşmüştür. Daha güçlü biri olmuştur. Oğlu Andrew birkaç haftaya hukuk fakültesini bitirir bitirmez evlenecektir. Kızı Annie ise bir yıl sonra lisansüstü eğitimini tamamlayacaktır. Hayatı yolundadır. Çocukları ile ilgili almak zorunda oldukları ortak kararlar dışında boşandıklarından beri Grant ile kişisel bağlantıları olmamışken hata yaptığını anlayan Grant geri dönmek ister. Bethanne artık onun boşandığı tecrübesiz kadın değildir. En iyi intikam iyi yaşamak olduğundan kendisini işine adamıştır. Basının ve kurumların ilgi odağı olduğu bir şirketin sahibidir. Boşanmadan sonra birkaç kişiyle flört etmiştir ama ilişkileri uzun sürmemiştir. Eski kocası içinse sevgi ve nefret arasında mücadele eder.

Eski kayınvalidesi Ruth sevgilisi Royce varken üniversitedeyken bir partiye gitmiş ve alkol alınca kocası Richard ile tanışıp yakınlaşmıştır. Hamile kalınca evlenmişlerdir. Royce'nin kalbini kırmıştır. İyi bir evliliği olmuştur ama o gece partiye gitmeseydi ne olacağını hep merak etmiştir. Onu tekrar görmek ister.
Florida'ya araba yolculuğuna çıkmaya karar vermiştir. Bethanne'de onunla gitmeye karar verir. Annie ise sevgilisinden evlenme teklifi beklerken onun Avrupa'ya gitmeye karar verdiğini öğrenir. Üzgün olduğundan annesi ve büyükannesiyle yolculuğa çıkmaya karar verir.

Yolda motorlu bir grupla karşılaşırlar ve Max ile tanışırlar. Max'ın kızı ölmüş üç yıl öncede karısı ölmüştür. O günden beri motorla gezer. Zor günler geçirmiştir. Aklını karıştıracak bir kadına ihtiyacı yoktur ama karısı öldüğünden beri sadece Bethanne ilgisini çeker. Hep onu düşünür hiçbir kadın onun gibi heyecanlandırmamıştır. Bethanne vermesi gereken kararlar olduğundan Max'ı karıştırmak istemez. Karar vermek için uzak durur. Grant ile her şey iyidir ama ne kadar çabalarsa çabalasın Max'ı aklından çıkaramaz. Sonunda ne istediğini kime ihtiyacı olduğunu anlar.
Ruth Royce ile geçmişte yaşayamadıklarını yaşar. Annie yaşadığı tecrübelerden sonra yeni kararlar almaya hazır hale gelir. Bu yolculuk üç kadının hayatını değiştirir.

Bethanne'nin bir türlü karar verememesi sinir bozucu olsa da Max'ın sabırla bekleyişi güzeldi. Max daha iyisini hak etti. Kitapta eski karakterlerde azda olsa var. Tabi ki Lydia var. Alix'in oğlu neredeyse bir yaşına gelmiş, Winter hamile. Minikte olsa diğer karakterlerden haber almak güzel.


Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski