Büyük Umutlar

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Avrupa'nın maceralı edebiyatından bir eser... Okuması keyifli. Ayrıca küçük yaşlardan itibaren yaşadığı çeşitli maceralara tanık olduğumuz Pip ile tanışmanın yanında dönemin İngilteresini ve taşrasını da tanımış oluyor insan. Bence kitabın en ilginç yanı karakterlerdi. Safdil ama altın kalpli Joe, tuhaflık abidesi Miss Havisham, adını Tutunamayanlar'dan gözümüzün ısırır gibi olduğu güvenilmez Orlick... Karakterleri akılda yer edebildiklerine göre güzel bir roman yazmış Dickens.

7 puan

Ablası tarafından yetiştirilen gönlü karasevda ile, gözü yükselme hırsıyla perdelenmiş köy kökenli genç Pip'in, 'Büyük Umutlar'ını gerçekleştirebilmenin doğru yolunu ararken yaşadıklarını anlatan bir roman.
Her ne kadar para insanı bir yerlere getirse de önemli olan mutluluğu yakalayabilmektedir.Küçük Pip eline geçen parayla Büyük Umutlar'a kapılacaktır.Ama gerçek hiç de öyle değildir.
Yazar Büyük Umutlarda aranın beraberinde getirdiği saygınlığı statü farklılıklarını,iki yüzlülüğü,kıskançlığı gözler önüne seriyor.
19. yy yaşantısında paranın ahlakı yozlaştırdığını bir kez daha okuyucuya sunuyor.Çoğu klasik romanda olduğu gibi burada da insan ilişkileri iyi bir şekilde yansıtılmış.Fakat kitabın ilerleyişi bana biraz yavaş ve sıkıcı geldi.Ustaca işlenmiş kurgu göremedim.En iyi yanı insan tahlilleriydi diyebilirim.Büyük Umutları okuduğumda sanki bir Türk Filmi izlemişim kanısına vardım.

8 puan

Miss Havisham gibi orijinal bir karaktere sahip, namını hak eden bir klasik. Birer birer boşa çıkan "büyük umutlar" okuyucuya kasvet verse de diğer yandan çıkartılacak dersler de umut aşılamayı sürdürüyor. Ayrıca Victoria Dönemi'nin toplumsal yaşamı, gündelik hayatın zorluğu ve halkın değer yargılarındaki çelişkilerin de altını çiziyor. Karakterlerinin canlılığı ile dikkat çeken romanda özellikle merkezinden kırsalına kadar İngiltere atmosferi büyük bir başarıyla verilmiş.

7 puan

Sonu beni şaşırtan nadir klasiklerden.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

gerçekten çok beğendim bu kitabı ama sonu şaşırttı bir az beni..

Profil Resmi
4 puan

Romana ilk başladığım zaman 'Aradığım kitap bu' demiştim kendime.Ta ki büyük bir haz ve şevkle okumayı sürdürürken sıradan ve kuru bir anlatım tarzının kitabın yakasına yapıştığını fark ettiğim vakte kadar.

Profil Resmi
7 puan

Okuduktan sonra yıllar sonra tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap

6 puan

Charles Dickens'ı severek okumama rağmen, çok sarmadı beni bu kitap. Okumak isteyenlere ilk 5-6 sayfasını okuyup öyle satın almalarını öneririm

10 puan


Kitabı okuduktan sonra filmini de izlemek keyifliydi.

Profil Resmi
10 puan

Roman okumaya başlamama sebep olan okuduğum ilk roman bende yeri her zaman farklı olucak müsait bir zamanımda tekrar okumayı düşünüyorum.


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski