Bütün Hikayeleri [Tek Cilt]

"Özdeksel şeylere tutkun, açgözlü bir dünyanın ortasında Poe kurtuluşu düşlerde buldu. Amerika'nın havasının kendisini boğmasına karşın Eureka'nın başlangıcına şunu yazdı: "Bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum!" O kendi varlığıyla, başlı başına bir protestoydu ve protestosunu kendine özgü yollarla ilan etti."
Charles Baudelaire

Bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum.
Edgar A.Poe

İçindekiler;
- Yazmanın Felsefesi - E. A. Poe Üzerine - Charles Baudelaire - Şişede Bulunan Not - Berenice - Morella - Bir Aslanın Hayatından Pasajlar (Aslanlaşma) - Hans Pfaall Diye Birinin Benzeri Görülmemiş Serüveni - Randevu (Vizyoner) - Bon-Bon - Gölge: Bir Mesel - Nefesini Yitirmek - Veba Kralı - Metzengerstein - Duk De L'Omelette - Dört Hayvan Bir Arada; İnsan-Zürafa - Bir Kudüs Öyküsü - Aldatma - Ligeia - Bir Blackwood Makalesi Nasıl Yazılır? - Kötü Bir Durum - Sessizlik Bir Durum - Bitmiş Adam - Çan Kulesinden Şeytan - Eiros'la Charmion'un Konuşması - Girdaba İniş - Julius Rodman'ın Günlüğü - Kalabalıkların Adamı - Morgue Sokağı Cinayetleri - Usher Evi'nin Çöküşü - William Wilson - Peri Adası - Monos ile Una'nın Konuşması - Şeytan'la Asla Kafan Üstüne Bahse Girme - Bir Haftada Üç Pazar - Eleonora - Ovel Portre - Marie Roget'nin Sırrı - Kuyu ve Sarkaç - Gammaz Yürek - Altın Böcek - Kara Kedi - Dolandırıcılık - Bir Engebeli Dağlar Öyküsü - Gözlük - Balon Şakası - Hipnoz Altında Ifşa - Diri Diri Gömülüş - Uzun Sandık - Tuhaflık Meleği - "Sen Yaptın" - Çalınan Mektup - Bay Thingum Bob'n Yazın Hayatı - Şehrazat'ın 1002 Masalı - Mumyayla Konuşma - Sözcüklerin Gücü - Zıtlık Şeytanı - Bay Valdemar Vakasındaki Gerçekler - Dr. Katran ile Prof. Telek'in Sistemi - Sfenks - Amontillado Fıçısı - Arnheim Arazisi - Mellonta Tauta "Skylark" Balonunun İçinde - Aksak Kurbağa - Bir Makaleyi X'lemek - Von Kempelen'in Buluşu - Landor'un Yazlığı - Wissahiccon'da Bir Sabah - Eşya Felsefesi - Nantucketh Arthur Gordon Pym'in Öyküsü - Maelzel'in Satranç Oyuncusu - Astoria - Deniz Feneri - Notlar

"Özdeksel şeylere tutkun, açgözlü bir dünyanın ortasında Poe kurtuluşu düşlerde buldu. Amerika'nın havasının kendisini boğmasına karşın Eureka'nın başlangıcına şunu yazdı: "Bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum!" O kendi varlığıyla, başlı başına bir protestoydu ve protestosunu kendine özgü yollarla ilan etti."
Charles Baudelaire

Bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum.
Edgar A.Poe

İçindekiler;
- Yazmanın Felsefesi - E. A. Poe Üzerine - Charles Baudelaire - Şişede Bulunan Not - Berenice - Morella - Bir Aslanın Hayatından Pasajlar (Aslanlaşma) - Hans Pfaall Diye Birinin Benzeri Görülmemiş Serüveni - Randevu (Vizyoner) - Bon-Bon - Gölge: Bir Mesel - Nefesini Yitirmek - Veba Kralı - Metzengerstein - Duk De L'Omelette - Dört Hayvan Bir Arada; İnsan-Zürafa - Bir Kudüs Öyküsü - Aldatma - Ligeia - Bir Blackwood Makalesi Nasıl Yazılır? - Kötü Bir Durum - Sessizlik Bir Durum - Bitmiş Adam - Çan Kulesinden Şeytan - Eiros'la Charmion'un Konuşması - Girdaba İniş - Julius Rodman'ın Günlüğü - Kalabalıkların Adamı - Morgue Sokağı Cinayetleri - Usher Evi'nin Çöküşü - William Wilson - Peri Adası - Monos ile Una'nın Konuşması - Şeytan'la Asla Kafan Üstüne Bahse Girme - Bir Haftada Üç Pazar - Eleonora - Ovel Portre - Marie Roget'nin Sırrı - Kuyu ve Sarkaç - Gammaz Yürek - Altın Böcek - Kara Kedi - Dolandırıcılık - Bir Engebeli Dağlar Öyküsü - Gözlük - Balon Şakası - Hipn... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Ağzımı açıp da edecek tek laf bulamıyorum Edgar Allan Poe için. O kadar geniş bir hayal dünyası ve o kadar sağlam bir kalemi var ki okurken dumurdan dumura uğratıyor insanı. Belki de gerçekten yaşadığımız her şey sadece bir düşün içinde bir düşten ibarettir, kim bilir?

10 puan

Kulakta uğultular eşiliğinde okunan, yazının tonu denen o müthiş şeyi çözmüş bir ustanın hikaye külliyatı. Berenice, Amontillado Fıçısı gibi birçok çarpıcı kurguyu barındırıyor.

7 puan

Müthiş bir kurgu, harika bir hayal gücü. Özellikle yazıldığı dönem itibariyle böyle bir yetenek gözardı edilmemeli. Benim gibi bilim-kurgu meraklılarına tavsiyemdir.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Poe... Dünya edebiyatının uykusuz, gizemli ve en çok özlenen yetimi. O yetimin gözlerinde saklı olan ruhun bir parçasına sahip insanlar için bugün dünyanın çekici hiçbir yanı kalmamıştır.

8 puan

Hayal gücü çok iyi... Yazdığı her şeyi okumak istiyorum.


Baskı Bilgileri

Ciltli, 12.Baskı, 968 sayfa
Mart2018 tarihinde, İthaki Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-975-8607-96-9
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

fifot scarlatina belki martinedeninpaltosuraskolnivunbaltası onurozer
24 kişi

Okumuşlar

düşünemedi Erymnys meVin hekate kafamdakiviziltilar
119 kişi

Okumak İsteyenler

kedideli dozuarap crescentlal eliferen Khelben
153 kişi

Takas Verenler

laynestaley
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski