Bir Yılbaşı Öyküsü

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

noel de evinde oturan, somurtkan, memnuniyetsiz scrooge.
bir gece ölmüş ortağının evini ziyaretiyle kendine gelmeyi öğrendi.
kendinize gelmeniz için okumanız lazım.
ben kitabı okurken şunu düşündüm sürekli '' insanlar hep yüzümüze gülüyor, sorsak herkes iyi ya biz yanlarında olmayınca hakkımızda ne düşünüyorlar? ya da biz aslında nasılız?''

scrooge zalim, açgözlü, acımasız ama hepimizden şanslı çünkü onu kendine getiren ölmüş bir dostu var.

8 puan

Hayattan beklentisi olmayan,soğuk,asabi,işkolik ve acımasız Scrooge'nin noel günü (fantastik olaylar)yaşadıkları ve gerçekleri görmesi. Dönemin katılığını ve hayat koşullarını yazar çok güzel betimlemiş.

Ders alınacak noktalar vardı.Bir insanın kendini başkalarının gözünden görmesi kadar gerçekçi birşey yoktur sanırım.

8 puan

Dickens'in çocuk kitabı ama bence özellikle büyüklerinde okuması gereken bir kitap.Paylaşma, İyilik üzerine harika bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

harika

11 yıl, 11 ay
7 puan

Zamanlama olarak yılbaşına yakın denk geldi:) çok tatlı bir kitaptı okudukça etkisini gösteren hayatın içinden manzaraları sunan okunması gereken bir kitaptı.

Profil Resmi
8 puan

"Merry Christmas, everyone!"

8 puan

İngiliz Edebiyatı'nı ve onun en önemli temsilcilerinden Charles Dickens'ı pek severim. Bu onun okuduğum üçüncü kitabı ve her biri de ayrı güzeldi.

Yılın en sevdiğim zamanı yılbaşı vaktidir. İşte fazla çalışmaktan belimiz bükülse ve bir şey anlamasak da, o ruha bürünmek yeterli oluyor. Kitapta da yılbaşı zamanı (Noel) fondaydı. Onca yoksulluk içinde mutlu olmayı başarabilen insanlar bana da yaşama sevinci aşıladı. Hikayeyi daha önceden bildiğimden pek bir sürprizle karşılaşmadım. Scrooge gibi paragöz, bencil, sevgisiz birinin yola gelişini adım adım okumak keyifliydi.

8 puan

Ders alınacak bir hikaye. "Bazıları, ondaki bu değişimi görüp güldü ona, ama o bunların hiçbirini önemsemedi, çünkü bu dünyada olan biten her güzel şeyin başlangıçta alay konusu olacağı bilecek kadar bilge biriydi."

8 puan

Bir yıl sona ererken okunabilecek en güzel kitap olsa gerek. Her ne kadar çocuk kitabı olarak sınıflandırılsa da esasında her yaşa hitap eden kült bir eser. Noel ruhunu çok iyi yansıtmasının yanında hayat dersi çıkartılacak ve her şeye rağmen umut veren sıcacık bir öykü.

10 puan

Ah scrooge ah...😡 İyi bir insan olman için ortağının ruhunun seni ziyaret mi etmesi, hayaletlerin seni geçmişine,noel gününe,geleceğe götürmesi mi gerekirdi? 🤢 Ama geç de olsa herşeyin para demek olmadığını ve paradan daha değerli şeylerin; sevgi ve mutluluk olduğunu öğrendin.😁 Yazar iki mesaj vermek istiyor; ilki cahil insanları eğitmenimizi,ikincisi sevgi ve mutluluğun paradan daha değerli olduğunu 😊
Şimdiki zamanda scrooge gibi acımasız,varyemez,soğuk zengin insanlarda var. Keşke o insanlara da böyle hayaletler ziyaret etse.. onları geçmişlerine,bugüne,geleceklerine götürse... Geçmişlerine götürse bile en azından geldikleri yeri hatırlarlar kötü durumdaki insanları aşağılamazlar.😡😠😳🙁😢


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

hulyaa leylakce
2 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski