Bir Katilin Anatomisi -Karındeşen Jack-

1888 Ağustosundan kasım ayına dek Londranın Whitechapel semtinde yedi kadın katledildi. Bu tüyler ürpertici cinayetler Doğu Yakasında panik ve korku rüzgârları estirirken ortaya çıkan isim en az cinayetler kadar korkutucuydu: Karındeşen Jack!Yüz yıldan fazla bir zamandır insanların kafasını meşgul eden bu cinayetler zinciri, dünyanın en büyük faili meçhul olayları arasında yer aldı. Üretilen sayısız senaryolar arasında katilin, kraliyet ailesine mensup bir asilzade, bir berber, bir doktor, bir kadın ve bir ressam olduğu varsayımları vardı.Sonunda; Patricia Cornwell, adli tıp alanındaki derin bilgisi ve teknik becerilerinin üzerine 21. yüzyılın disiplinli polis soruşturmalarını da uygulayarak elde ettiği somut bulgularla dünyaca ünlü ressam Walter Sickertın Karındeşen Jack olduğunu kanıtladı!Cornwell, Viktorya Döneminin karmaşık tekniklerinin yardımıyla Karındeşen Jackin Metropolitan Polisine gönderdiği ünlü mektupları Sickertın yazmış olduğunu bularak karmaşık bir düğümü çözdü.Sickertın tablolarının tüm ayrıntılarını büyük bir titizlikle inceleyen yazar, ressamın eserlerinde sürekli kurbanlarının korkunç ölümlerini çizdiğini ve cinsel organındaki doğuştan gelen bozuklukları yok etmek için ergenlik çağında geçirdiği bir dizi ameliyatın ruhsal dengesini bozarak onu psikopat bir katile dönüştürdüğünü keşfetti.Güçlü kalemi ve cinayet soruşturmalarındaki engin bilgisiyle Patricia Cornwell yine çok etkileyici bir yapıtla karşımızda.Cornwell, Bir Katilin Anatomisiyle ayrıca 20. yüzyılın eğlence dünyasının zavallı kurbanları Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddows, Mary Kelly ve diğerlerini saygıyla selamlıyor.

1888 Ağustosundan kasım ayına dek Londranın Whitechapel semtinde yedi kadın katledildi. Bu tüyler ürpertici cinayetler Doğu Yakasında panik ve korku rüzgârları estirirken ortaya çıkan isim en az cinayetler kadar korkutucuydu: Karındeşen Jack!Yüz yıldan fazla bir zamandır insanların kafasını meşgul eden bu cinayetler zinciri, dünyanın en büyük faili meçhul olayları arasında yer aldı. Üretilen sayısız senaryolar arasında katilin, kraliyet ailesine mensup bir asilzade, bir berber, bir doktor, bir kadın ve bir ressam olduğu varsayımları vardı.Sonunda; Patricia Cornwell, adli tıp alanındaki derin bilgisi ve teknik becerilerinin üzerine 21. yüzyılın disiplinli polis soruşturmalarını da uygulayarak elde ettiği somut bulgularla dünyaca ünlü ressam Walter Sickertın Karındeşen Jack olduğunu kanıtladı!Cornwell, Viktorya Döneminin karmaşık tekniklerinin yardımıyla Karındeşen Jackin Metropolitan Polisine gönderdiği ünlü mektupları Sickertın yazmış olduğunu bularak karmaşık bir düğümü çözdü.Sickertın tablolarının tüm ayrıntılarını büyük bir titizlikle inceleyen yazar, ressamın eserlerinde sürekli kurbanlarının korkunç ölümlerini çizdiğini ve cinsel organındaki doğuştan gelen bozuklukları yok etmek için ergenlik çağında geçirdiği bir dizi ameliyatın ruhsal dengesini bozarak onu psikopat bir katile dönüştürdüğünü keşfetti.Güçlü kalemi ve cinayet soruşturmalarındaki engin bilgisiyle Patricia Cornwell yine çok etkileyici bir yapıtla karşımızda.Cornwell, Bir Katilin Anatomisiyle ayrıca 20. yüzy... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
3 puan

Aradığımı bulamadığım kitaplardan biriydi. Yazarın ufacık bir kaç benzerlikle edindiği "Karındeşen Jack kesin şu adamdır" savının temcit pilavı gibi evirlip çevirilip anlatılmasından oluşuyordu. Aynı şeyleri farklı cümlelerle bin kere yazmış.


Baskı Bilgileri



ISBN
9789752104433

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

doganozmurat verity krissness Sel_Res Ecesoy23
12 kişi

Okumak İsteyenler

wasp cezi Sedaslan neverlandin ruhu çeçilya
12 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski