Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur?

Roman tadında bir anlatı...Ebru Tuay Üzümcü, Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur?da, neredeyse bitmiş bir ilişkinin bir evlilik danışmanının yardımıyla onarılış öyküsünü anlatıyor. Roman tadındaki bu kitap bize, birlikte yaşayan kişilerin yaşama farklı bakmayı, birbirlerinin duygularını anlamayı nasıl öğrenebileceklerini, hem kendisi, hem eş hem de anne ya da baba olmanın nasıl başarılabileceğini gösteriyor. Mutlu bir aile şans eseri değil,bilinçli çabanın eseridir.EBRU TUAY ÜZÜMCÜ 1973te doğdu. Erenköy İlkokulu ve Cağaloğlu Anadolu Lisesindeki eğitiminin ardından Marmara Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okudu. Ardından üç yıl süreyle Doğan Cüceloğlunun kişisel asistanlığını yaptı. İnsan İnsana adlı şirketin kurucularından oldu ve iletişim, etkili yaşam, takım çalışması gibi konularda ülke çapında seminerler verdi. Cüceloğlunun bursuyla ABDde Kaliforniya eyalet üniversitesi Fullertonda aile ve evlilik terapileri konusunda lisansüstü eğitimini tamamladı ve programı birincilikle bitirdi. Yine Kaliforniyada şiddete maruz kalmış kadın ve çocuklarla çalıştı ve aile içi şiddet konusunda uzmanlık eğitimi aldı. 2001 yılında Türkiyeye döndü. Uluslararası bir okulda danışman ve kendi ofisinde terapist olarak çalıştı. Çeşitli yayın organlarında yayınlanmış makaleleri ve söyleşileri de bulunan Üzümcü, halen Su-Medde ve ICCde (International Children Center) çalışmalarını sürdürmekte, ayrıca çeşitli sivil toplum örgütlerinde de gönüllü çalışmalara katılmaktadır. İngilizce, Almanca, İspanyolca bilen Ebru Üzümcü, aktör Levent Üzümcü ile evli ve iki çocuk annesidir.

Roman tadında bir anlatı...Ebru Tuay Üzümcü, Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur?da, neredeyse bitmiş bir ilişkinin bir evlilik danışmanının yardımıyla onarılış öyküsünü anlatıyor. Roman tadındaki bu kitap bize, birlikte yaşayan kişilerin yaşama farklı bakmayı, birbirlerinin duygularını anlamayı nasıl öğrenebileceklerini, hem kendisi, hem eş hem de anne ya da baba olmanın nasıl başarılabileceğini gösteriyor. Mutlu bir aile şans eseri değil,bilinçli çabanın eseridir.EBRU TUAY ÜZÜMCÜ 1973te doğdu. Erenköy İlkokulu ve Cağaloğlu Anadolu Lisesindeki eğitiminin ardından Marmara Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okudu. Ardından üç yıl süreyle Doğan Cüceloğlunun kişisel asistanlığını yaptı. İnsan İnsana adlı şirketin kurucularından oldu ve iletişim, etkili yaşam, takım çalışması gibi konularda ülke çapında seminerler verdi. Cüceloğlunun bursuyla ABDde Kaliforniya eyalet üniversitesi Fullertonda aile ve evlilik terapileri konusunda lisansüstü eğitimini tamamladı ve programı birincilikle bitirdi. Yine Kaliforniyada şiddete maruz kalmış kadın ve çocuklarla çalıştı ve aile içi şiddet konusunda uzmanlık eğitimi aldı. 2001 yılında Türkiyeye döndü. Uluslararası bir okulda danışman ve kendi ofisinde terapist olarak çalıştı. Çeşitli yayın organlarında yayınlanmış makaleleri ve söyleşileri de bulunan Üzümcü, halen Su-Medde ve ICCde (International Children Center) çalışmalarını sürdürmekte, ayrıca çeşitli sivil toplum örgütlerinde de gönüllü çalışmalara katılmaktadır. İngilizce... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
10 puan

Evlilikte basit gibi görünen ancak çiflerin aşmakta zorlandığı bir çok konuyu ele almış kitap,ayrıca çocuklarla iletişimi değinmeside benim için + puan diyorum.Kitapta anlatılanlar çok iyi ancak bunları gerçek hayatta eşinizle birlikte uygulamak ne kadar kolay olur bilemiyorum.Ama okuyan herkesin mutlaka işine yarayacağını düşünüyorum,zira benim için öyle.Kesinlikle tavsiye ederim.

6 puan

Çok çabuk okunuyor,inanılmaz akıcı..olayların birbirini takip etmesi okuyanı sürüklüyor..ancak asıl konularda basite kaçıldığını düşünüyorum..belki biraz daha derinlemesine irdelenmeliydi ya da bu problemlerin bana yapay gelmesindendir..


Baskı Bilgileri

271 sayfa


ISBN
9789751412669

Etiketler: başvuru kitapları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Laliş KARAMELA ezacr PınarAtakan sedeff
6 kişi

Okumak İsteyenler

ehlimana Arzu.Atilla
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski