Bana Aşkını Söyle (Legend of the Four Soldiers, #2)

Baştan çıkaran bir arzu onları esir almıştı...

Melisande Fleming uzun zamandır gizliden gizliye Lord Vale'i sevmektedir. Lord'un başka kadınları ustalıkla baştan çıkarmasını ve onlarla flört etmesini uzaktan izler. Uslanmaz bir sosyete çapkını olan Lord, bu sevginin farkında bile değildir.

Evlilik gününde terk edilen Lord Vale umutsuz bir keder içindeyken karşısına çıkan Melisande, sürpriz biçimde Lord'a evlilik teklifinde bulunur.

Gizemli bir kadın olan Melisande mutluluğa kavuşabilecek midir? Beklenmeyen bir evlilik, bu iki insanı kendi geçmişleriyle ve en gizli tutkularıyla baş başa bırakır. Lord Vale ya kendi geçmişine ait sırları karısıyla paylaşacak ya da onu kaybetmeyi göze alacaktır.

Baştan çıkaran bir arzu onları esir almıştı...

Melisande Fleming uzun zamandır gizliden gizliye Lord Vale'i sevmektedir. Lord'un başka kadınları ustalıkla baştan çıkarmasını ve onlarla flört etmesini uzaktan izler. Uslanmaz bir sosyete çapkını olan Lord, bu sevginin farkında bile değildir.

Evlilik gününde terk edilen Lord Vale umutsuz bir keder içindeyken karşısına çıkan Melisande, sürpriz biçimde Lord'a evlilik teklifinde bulunur.

Gizemli bir kadın olan Melisande mutluluğa kavuşabilecek midir? Beklenmeyen bir evlilik, bu iki insanı kendi geçmişleriyle ve en gizli tutkularıyla baş başa bırakır. Lord Vale ya kendi geçmişine ait sırları karısıyla paylaşacak ya da onu kaybetmeyi göze alacaktır.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
8 puan

Elizabeth Hoyt / BANA AŞKINI SÖYLE kitabı okundu, bitti. Ah, ne güzel kitaptı o öyle ! Kitabı okumaya başlamamın sebebi ne konusuydu ne de kapağı. Beni ilk çeken yazarın kendisiydi; Elizabeth Hoyt ! Şuana kadar çıkımış tüm kitaplarını bir gece de okudum ve Bana Aşkını Söyle de bir istisna değildi. Elime aldığım günün gecesinde okunup bitmişti bile.
Kitap kendine bağlıyor; kurgusu mükemmeldi, karakterler olağanüstüydü. Sayfaları soluksuz çevirdim, öyle keyif vericiydi ki.
Konusuna gelirsek; Melisande yıllardır herkesten gizlediği büyük bir aşkala Lord Vale'i sevmektedir. Lord Vale ise onunla karşılaştığı halde adını bile asla hatırlamamktadır. Melisande onun kadınlarla flört etmesini ve nişanlıları (aslında sadece iki tane olmuş) tarafından mihrapta terk edilmesini izlemiştir. Ve keder içinde ki Vale'e büyük bir cesaretle evlilik teklifi yapan Melisande olur !
Melisande gizemli bir kadındır... Jasper Vale ise geçmişi sırlarla dolu bir adam...
Ya birbirlerine açılacaklardı yada birbirlerini kaybetmeyi göze alacaklardı...
Büyüleyici bir hikayeydi..!!!!
Ben tutkuyla okudum.. İç çekerek, kıkırdayarak, şaşırarak...
Okuduğuma memnunum ve gözüm çıkmamış kitaplarında.
Size de okumanızı tavsiye ederim. Pişman olmazsınız. :):):)

11 yıl, 10 ay
6 puan

Ortalama bir kitaptı..Vale ve Melisande'nin bazı diyalogları fena değildi,abartılı cinsellik vardı (ne gerek varsa ? )
Melisande'nin geçmişinden bu kadar cüretkarlığı (cinsellikte) beni rahatsız etti :/ Ağır başlı görünüyor olması bana samimi gelmedi...Yazar Melisande'yi nasıl kullanacağını şaşırmış bence:/
E.Hoyt kadın karakter yaratma konusunda pek başarılı değil nedense bir iticilikleri var bir önceki kitapta Emeline karakterini de sevememiştim ...
Ortalama derecesinde olmasının sebebi ise Vale ve arkadaşlarının yaşadıkları katliamın ruhlarına yansımaları,ihaneti araştırma çabaları daha dikkat çekici anlatılmış..

8 puan

Çirkinin aşığı kadar olmasada güzel bir kitaptı. Hiç bir şey fazla abartılmamıştı. Bu serinin erkeklerinin savaşta yaşadıklarıda insanın içini burkuyor. 3. Kitabın karakterleride ortaya çıktı onların hikayeside enteresan olacağa benzer...

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

Üzülerek söylüyorum, bu kitap büyük bir düş kırıklığı oldu benim için. Daha duygusal bir hikaye bekliyordum ben. Bir tek çiftimizin karşılıklı diyaloglarını ve bir kaç komik sahneyi beğendim, o kadar.

Ayrıca -okuyanlar varsa bilirler- palet de ne yahu?

11 yıl, 10 ay
8 puan

İlk kitap kadar olmasa da bu kitapta güzeldi. 3. kitabı çok merak ediyorum.

9 puan

Elizabeth Hoyt yine yapmış yapacağını!! En sevdiğim yazarlardan biri..
Çok güzel bir hikayeydi.
Melisande ve Jasper (Lord Vale) sırlarla dolu geçmişlerinde geleceklerini oluşturdular.
Serinin 3.kitabı "To Beguile a Beast" Sir Alistar ve Helen Fitzwilliam hakkında...Merakla beklemekteyim..
Keyifli okumalar!!

8 puan

Bana Sevdiğini Söyle-Elizabeth Hoyt


Legend of The Four Soldiers Serisinin ikinci kitabı..
To Seduce a Sinner(Bana Sevdiğini Söyle)

Ahhh Elizabeth Hoyt beni yine büyüledi..Serinin ilk kitabı kadar hem de...Yine muhteşem bir çeviri kapak Orijinal tam istediğim gibi..okurken deyim yerinde ise zevkten dört köşe oldum...Demek olabiliyormuş:))

İlk kitapta Lord Vale Lady Emeline tarafından Samuel Hartley ile evlenebilmek için onunla evlenmekten vazgeçmiş vee onunla Amerika'ya gitmeyi kabul etmişti..Emeline'in dostı,arkadaşı Melisande Fleming'i kitabı okuyanlar hatırlar..

Sanırım Melisande kadar gizemli ve sır dolu bir kadına zamanımızda da zor rastlanır..Kendisini kahverenginin değişik tonlarına kapatmış 28 yaşında başından hoş olmayan bir nişanlılık geçmiş kadındı...Ama kimse onun aslında ne hissettiğini,istediğini bilmiyordu..Kendisini herkese,her şeye kapatrmıştı..Çektiği acıları da içine gömmüştü..Terkedilmenin yakıcı acısını herkesten saklamıştı..Dostu sırdaşı Lady Emeline'den bile...Ama onunda sonunda patladığı zamanlar oluyordu..Lord Jasper Vale yine evliliğin ucundayken terkedilmişti..Hem de bir papaz için...Bu Melisande için son damla idi..Yeni terkedilen çiçeği burnundaki damadı yıllardan beri deyim yerinde ise umutsuzca seviyordu..
Son kez evleneceği gün terkedilen Lord Vale'nin karşısına dikillip ona evlenme teklifi etti..Jasper ise soyunun devamı için evlenmesi gerekiyordu..Bu teklife çok şaşırsa bile her zamanki pratikliği ile evliliğin gerçek bir evlilik olup olmayacağını sordu sadece..Gerisi onu ilgilendirmiyordu..Bu sade gösterişsiz kişiliksiz can sıkıcı kadın ile diğerlerinde de olduğu gibi hiç bir ortak noktası olamazdı zaten..Ve kabul etti..Evlendiler...

Evlilikleri sıradışıydı...Ama iki tarafta çok yaralı idi...Jasper Vale Spinner Falls savaşında deyim yerinde ise ruhunu kaybetmişti...Yavaş yavaş birbirlerini tanımaya başladılar..Melisande kocasının hiçde duyarsız olmadığını çok acı çeken bir erkek olduğunu öğrendi..Jasper'de karısının o deyim yerinde ise saklandığı teneke kutu içindeki cevherini....Yavaş yavaş birbirlerini keşfedip yaralarına liaç oldular,merhem oldular...Çok güzel anlamlı bir hikaye idi..Elizabeth Hoyt'un alem gücüne yine hayran kaldım..
Bölüm başlarındaki hikayelerede bayıldım yine bu sefer ki hikayemiz Gülen Jack'in hikayesi idi..
Üçüncü hikayemiz İskoçya'ya uzanacak münzevi Dük Allister'in hikayesi..Sanırım yalnızlığı sona erecek zira yanına eşi bulunmaz bir kahya gidiyor...Melisande o işe de el attı...Bu sefer onun ruhu kurtarılacak..Okuyun...
Bence Historical türünün en iyi yazarlarından....

10 puan

her zaman ki gibi yazar favorim olmaya devam ediyor bu kitapla da.... harikaydı!!!!

11 yıl, 9 ay
Profil Resmi
10 puan

Çokkk güzeldi çok Hoyt'un yeteneği tartışılmaz <3

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, aslında beğendim, ama ilk yarısı keşke daha sıcak ve samimi olsaydı , anlaşmalı bir evlilik yaptıkları için karakterler arasındaki soğuk nezaketten zatürre olmak üzereydim, ama neyse ki ikinci yarıda bayağı bir ısındım :))

Sevgili lordumuz Vale, başına buyruk yaşayan bir çapkın, tek derdi bir erkek evlat sahibi olmak , bunun için pek gönlü olmasa da Mary adında bir kadınla evlenmek üzere, ama kadın bir başkasına aşık olduğunu söyleyip, adamı kilisede bırakıp kaçıyor, lord hem şaşkın, hem kızgın, tabi birde geceden kalma hallini düşünürsek tam bir çıkmazda, fakat aynı dakikalarda devreye, düğünü izlemeye gelen cesaretli kızımız Melisande giriyor, kızımız uzun zamandır platonik olarak Vale' e aşık, adamın içinde bulunduğu durumu lehine çevirmek için cesurca bir adım atıyor ve ona evlenme teklifi ediyor...

Bu evlilikte herkesin kendince alacağı bir pay var, lord bir varise, Melisande' de sevdiği adama kavuşacak, fakat bilmedikleri şeyse ikisinin de geçmişlerinde yaşadıkları acıları, birbirlerinin kollarında dindireceği, sırların ve acıların içinde kaybolmuş bu iki insan, yüzlerindeki maskeleri zamanla indirerek, birbirlerini daha iyi tanımaya ve aşkı birlikte keşfetmeye başlıyorlar...

Dört kitaplık " Legend of the Four Soldiers" serisinin ikinci kitabıydı, elimde serinin ikinci ve dördüncü kitapları var, kalan iki kitabı mutlaka bulmam lazım, zira yan karakterlerin hikayelerini merak ediyorum :)

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 376 sayfa
2012 tarihinde, Pegasus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6055289522
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: edebiyat, roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

GLY incapita micef glnlcr İlkind
111 kişi

Okumak İsteyenler

tarçınportakal AABookWorm sydney aleynaaoztrk Lady_Avy
29 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski