Bakirenin Aşığı

Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı romanının yazarından, Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, nefes kesici bir roman. İngilterenin yeni kraliçesi olmuş Elizabethi bekleyen iki büyük tehlike vardı: Fransızların, İskoçyayı istila edip İskoçya Kraliçesi Maryyi tahta geçirme tehdidi ve Elizabethin, vatan hainliğinden hüküm giyip zindanda kalmış Robert Dudleyye olan tutkulu aşkı. Ancak Dudley zaten evliydi ve kendini ona adamış karısı Amy, Roberttan asla umudunu kesmeyecekti, özellikle de görevine yeni atanmış Protestan bir kraliçe için. Sevgili kocasından ayrılıp onu özgür bırakmamakta kararlıydı ancak kocasının gözdesi olmayı da başaramıyor, kocasını sarayın zevk ve sefasından uzak tutamıyordu. Bu evliliğe karşı olan başkaları da vardı ancak onlar da farklı sebepten karşı çıkıyorlardı Elizabethe. Kraliçenin en bilge danışmanı William Cecil, Elizabethin siyasi ilişkiler adına faydalı bir adayla evlenmesi gerektiğini biliyordu; amcası Dudleyden nefret ediyordu ve Elizabethle evlenmesi için önce ölüsünü çiğnemesi gerek diye yeminler ediyordu. Âşıklar üçgeninin arkasındaysa başka nifaklar yaşanıyordu: Protestanlar, papazlar, suikastçılar, diplomatlar ve para peşindekiler. Elizabeth iflasın eşiğindeki ülkesinin başına geçer geçmez, ülkeyi bir de asla kazanılma ümidi olmayan bir savaşa sürükleyince İngiliz parasının değeri de iyice yok oluyordu.Ancak bu arada birisi gizli bir eylemin peşine düşecekti ve işte o andan itibaren Elizabeth, Dudley ve yeni yükselen imparatorluk için hiçbir şey planlandığı gibi olmayacaktı.Tarihi gerçekleri çağımızda devam eden söylentilerle birleştirip karıştıran Philippa Gregory, Tudor günlerini anlatan karanlık ve gerilim dolu bir roman ortaya çıkarıyor ve büyük kraliçe I. Elizabethi daha önce hiç kimsenin göstermediği bir şekilde resmediyor. Tutkulu, korku dolu ve duygusal ihtiyaçları bitmeyen bu kraliçeyi hiçbir şey durduramıyor.

Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı romanının yazarından, Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, nefes kesici bir roman. İngilterenin yeni kraliçesi olmuş Elizabethi bekleyen iki büyük tehlike vardı: Fransızların, İskoçyayı istila edip İskoçya Kraliçesi Maryyi tahta geçirme tehdidi ve Elizabethin, vatan hainliğinden hüküm giyip zindanda kalmış Robert Dudleyye olan tutkulu aşkı. Ancak Dudley zaten evliydi ve kendini ona adamış karısı Amy, Roberttan asla umudunu kesmeyecekti, özellikle de görevine yeni atanmış Protestan bir kraliçe için. Sevgili kocasından ayrılıp onu özgür bırakmamakta kararlıydı ancak kocasının gözdesi olmayı da başaramıyor, kocasını sarayın zevk ve sefasından uzak tutamıyordu. Bu evliliğe karşı olan başkaları da vardı ancak onlar da farklı sebepten karşı çıkıyorlardı Elizabethe. Kraliçenin en bilge danışmanı William Cecil, Elizabethin siyasi ilişkiler adına faydalı bir adayla evlenmesi gerektiğini biliyordu; amcası Dudleyden nefret ediyordu ve Elizabethle evlenmesi için önce ölüsünü çiğnemesi gerek diye yeminler ediyordu. Âşıklar üçgeninin arkasındaysa başka nifaklar yaşanıyordu: Protestanlar, papazlar, suikastçılar, diplomatlar ve para peşindekiler. Elizabeth iflasın eşiğindeki ülkesinin başına geçer geçmez, ülkeyi bir de asla kazanılma ümidi olmayan bir savaşa sürükleyince İngiliz parasının değeri de iyice yok oluyordu.Ancak bu arada birisi gizli bir eylemin peşine düşecekti ve işte o andan itibaren Elizabeth, Dudley ve y... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Anne Boleynin kızı 1.Elizabet'e aşkın mı tahtın mı dediler. Tabiki tahtım dedi. Olan Amy 'e oldu zavallı Amy :(( Bakirenin Aşığı serinin diğer iki kitabına göre fazla detaylı ve sıkıcıydı.

Profil Resmi
7 puan

Seri güzel aslında ve sürükleyici fakat yazarın bu konuda çok fazla kıtabı oldugu için arka arkaya okumak biraz sıkıcı olabiliyor. Arada başka kitaplar okuyarak bu seriye dönmekte fayda var.

7 puan

Beğendim.

5 puan

2.kitaba göre oldukça sıkıcı.

Profil Resmi
8 puan

.

Profil Resmi
7 puan

İlk kitaba göre biraz daha uzun sürse de kesinlikle güzeldi.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
3 puan

Sıkıldım, çok gereksiz ve uzun tasvirlerle beni sıktı. serinin ilk kitabının devamı gibi düşünüp almıştım ama beklentimi karşılamadı.
bu romanlardan şunu da anladım: Avrupa kraliyet dönemlerinde eşini aldatmak normal ama önemli olan ispatlanmaması dedikodu olabilir ama ispatlanmadı ise sorun yok.hatta aileler kızlarını bu ahlaksız ilişkilere sunabiliyor,hele söz konusu kralsa her şey mübah.
osmanlıda ki çok eşlilik burada fazlası ile var ama osmanlı da resmi iken burada resmiyet yok , ahlaksızlık diz boyu, ayrıca ilginç gelen şeylerden biride şu: yemin etttinmi öyle olması uygunsa imkansız şeyler bile normal karşılanıyor.

8 puan

entrikalara devam...

10 puan

1. Elizabeth ve Robert Dudley

Profil Resmi
8 puan

Serinin diğer kitaplarına oranla daha yavaş ilerliyor ancak kalbe dokunuyor bu seri; yine, yeni, yeniden!


Baskı Bilgileri

639 sayfa
Artemis tarafından yayınlandı


ISBN
9786050058444

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

GizemT. AT DAWN
2 kişi

Okumuşlar

svgfyvz Canan pelin_katniss yeliz cienañosdesoledad
425 kişi

Okumak İsteyenler

Darkshadow gaiptekises sevimli_cadi milenaa nurcell
56 kişi

Takas Verenler

birgül_35 denizgul ojexo
3 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski