Aşkın Günahı (Penwich Erdemli Kızlar Okulu #1)

Fallon güzelliğini gizleyebilirdi... Peki ya arzularını?

Biri maskelerin ardında yaşıyor…
Fallon O’Rourke gibi bir güzelin iffetini koruyabileceği son yer, Londra’nın en çapkın dükü Dominic Hale’in Mayfair’deki malikânesidir. Ancak genç kız orada güvendedir çünkü bir uşak kılığına girmiştir. Sırrını korumak için elinden geleni yapmasına rağmen günahkâr çapkının yatak odasına girip çıkan kadınlardan biri olmayı dilediğini fark eden Fallon, bu oyunu sürdürebilecek midir?

Diğeri günah işlemek için yaşıyor…
Yakıcı mavi gözlere ve enfes bir gülümsemeye sahip hovarda Dük’ün keyfine düşkünlüğüne imrenenler, onun kısa süreli mutlulukların peşinde koşmasının nedenini sorgulamamaktadır. Oysa Dük’ün kalbi kırıktır ve kendini korumak için ördüğü duvarları sadece bir kadın yıkabilecek, sadece bir kadın onun aşkını kazanabilecektir…

Fallon güzelliğini gizleyebilirdi... Peki ya arzularını?

Biri maskelerin ardında yaşıyor…
Fallon O’Rourke gibi bir güzelin iffetini koruyabileceği son yer, Londra’nın en çapkın dükü Dominic Hale’in Mayfair’deki malikânesidir. Ancak genç kız orada güvendedir çünkü bir uşak kılığına girmiştir. Sırrını korumak için elinden geleni yapmasına rağmen günahkâr çapkının yatak odasına girip çıkan kadınlardan biri olmayı dilediğini fark eden Fallon, bu oyunu sürdürebilecek midir?

Diğeri günah işlemek için yaşıyor…
Yakıcı mavi gözlere ve enfes bir gülümsemeye sahip hovarda Dük’ün keyfine düşkünlüğüne imrenenler, onun kısa süreli mutlulukların peşinde koşmasının nedenini sorgulamamaktadır. Oysa Dük’ün kalbi kırıktır ve kendini korumak için ördüğü duvarları sadece bir kadın yıkabilecek, sadece bir kadın onun aşkını kazanabilecektir…


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

BAYILDIM!!!! 😃 Sophie'yi zaten çok seviyorum.Bu kitapla birlikte vazgeçilmez yazarlarim arasina girdi.😄 Kitapla ilgili şunu söyleyebilirim.Diğer historicallara göre konusu birazcik değişikti.Kadın karakterimiz Fallon hayatini devam ettirebilmek için erkek kılığına girip Dükün evinde uşak olarak çalişmaya başliyor.Daha sonrada aralarindaki çekimi okuyoruz.Baştan sona kadar sıkılmadan okudum.Bu yazari şiddetle tavsiye ederim.😍👌💖💖💖💖💖

8 puan

Sevdim cok tatli bir historical romancetı. Fallon yuvasını buldu. Bakalım serinin diger kahramanları aradıklarını bulabilekler mi? Evie macera istiyordu, Marguerite ise önemli biri olmak. Yeni kitabımız Evie'nin maceraları. Merakla beklenmekte.

7 puan

Her ne kadar bu yazarı okumayı düşünmüyorum desem de ülkem sağ olsun historical kitapları ayda 1-2 tane çıkarıp veya hiç çıkarmadıkları için eh'lik yazarlara dönmek zorunda kaldım.

Ben pek çok erkek için İblis lakabını duydum ve bunun hakkını şu ana kadar 2 kişi verdi benim gözümde. Biri Brenda'nın Gönülçelen kitabındaki Rolfe - hiçbir erkek onun yerini dolduramaz, her zaman zirvede olacak benim gözümde- diğeri de bu kitabımızdaki erkek karakter Dominic'tir.

Adam çapkın kelimesini resmen yaşattı. Bu özelliği ona baya değişiklik katmış. Fallon da az dişli çıkmadı. Dominic'e her yerde kafa tutmasını iyi bildi.

Onun haricinde kitap bildiğim Sophie tarzıydı. İstediğim duygu yoğunluğunu fazla alamadım. Ve de ben karakter konuşmalarının fazla olduğu kitapları severim; konuşma yerine durum anlatma olayını ise 1-2 yazar hariç hoşuma gitmez. Sophie de hoşuma gitmeyenlerden biri. Genelde sıkıyor beni.

9 puan

Ben çok beğendim.tavsiye ederim.

8 puan

Sophie Jordan en sevdiğim yazarlardandır..İLk Düğün Gecesi romanı ile onunla tanışmıştım..Yazarım kitaplarında yarattığı sıra dışı dünyayı çok seviyorum..

Penwich Erdemli Kızlar Okulu isimli üç kitaplık serinin ilk kitabı Aşkın Günahı isimli kitabı yazarın diğer kitaplarına göre daha değişik ve egzotik buldum..Kurgusundan çok bende bırakmış olduğu duygu yoğunluğunu sevdim..Özellikle aşk sahneleri o tutkuyu ve ateşi yazar güzel işlemişti..
Belki kurgusu çok güçlü değildi ama oldukça değişikti..Kısaca bu kitabını da çok sevdim yazarın. Penwich Okulunda okumuş olan üç genç kızın hikayelerinden oluşuyor..

Fallon O'rourke,Marguerite Laurent,Evelyn Cross isimli üç genç kızdan her birinin bir dileği vardı.. Fallon Bir Yuvası Olmasını,Evie Macera ,Marguerite Önemli Olmayı diliyordu.





Fallon'un babası bahçıvan idi..İşvereninin gönderdiği uzak yerden dönemeden vefat edince öksüz kalmıştı..Babasının işvereni onu Penwich Kızlar Okukuna gönderir..Orada çok gaddar,sert bir eğitimden geçer..Hayatta arkadaşlarından başka kimsesi kalmamıştır..Okuldan mezun olduktan sonra bulduğu işlerde erkek patronlların sarkıntılık yapması kendisinde sinirli olması yüzünden çalıştığı ilerde barınamıyordu..En son çalıştığı teki işverenin oğlu yüzünden işi bırakmak zorunda kalır.Fakat onunla gece sokakta mücadele ederken Dominic Hale şahit olur..Ona yardım etmek isteyerek arabasına alır..,

Fakat bir lakabıda İblis Dük olan Dominic küçükken yaşadıkları yüzünden adeta kalbini kaybetmiştir.Kendini sefahata vermiş ahlaksızlıkları ile inlü bir adamdır.Fallon'dan çok etkilense de onu ahlaksızlığı ile korkutarak elde etmeye çalışır..Fallon ise ondan hem korkup etkilense de onunla bir daha karşılaşmayacağına adeta yemin eder..Dominic ona ihtiyacı olabileceğini düşünerek kartını verir..Ama Fallon ondan yardım istemeyi gitmeyi aklına bile getirmez..



Not: Fallon her şey için adeta yemin ediyor..,

Fakat büyükler büyük lokma yut büyük söz söyleme diye boşuna söylememişlerdir..Fallon bir anda işsiz kalıp arkadaşlarının yanınada sığınamayınca da kadın iken patronların sarkıntılıklarından bıktığı bir anlamda da iffetini korumak için erkek kılığına girer..BU durumda hem biraz para birikirip taşraya geçmeyi hem de erkeklerin sarkıntılıklarından kendini korumayı planlamaktadır..

Elbette ki evdeki hesap çarşıya uymaz çünkü ajans ona bula bula İblis Dük'ün evinde iş bulur..Onunla karşılaşmamaya ve evine gitmemeye yemin etse de kader mi ? şans mı? ne denirse ağlarını örmeye başlamaktadır..Bu şeytansı adamdan bu kadar etkilenirken orada çalışmak onu çok zorlayacağı kesindir..Ama başka çaresi de yoktur..Üstüne üstlük bir olaydan sonra onun özel hizmetçisi de olduktan sonra işler kontrolden çıkmaya başlar.Dominic bu genç adamın davranışlarından kendinden hoşlanmadığını anlamıştır da..Bunun nedenini çözmeye çalışır..
Ben severek okudum.Yazarın okuduğum dördüncü romanı..Kalemini çok seviyorum. Beni tam da yüregimden yakalıyor..Yine de Düğün Gecesi bence yazarın okuduğum en güzel romanı..Serinin ikinci kitabını da çok merak ediyorum..Biraz değişik bir kitap okumak isterseniz bu roman tam size göre bence...



Penwich School for Virtuous Girls

1. Sins of a Wicked Duke (2009) Aşkın Günahı
2. In Scandal They Wed (2010)
3. Wicked Nights With a Lover (2010)

.
http://hulyami.blogspot.com/2013/09/askn-gunah-sophie-jordan.html

Profil Resmi
8 puan

Serinin ilk kitabı bence güzeldi.

Üç küçük kız farklı sebeplerle bir şekilde erdemli kızlar okulunda bulunuyor. Bu okulda eğitim ne kadar iyiyse yaşam o kadar zor aç, eziyet, saldırı ...

Kızlar bir gece kayan yıldızla dilek diliyor ve serinin her biri bir anlam buluyor. Fallon bir yuva diliyor ve kitap bu konu bu isteğe açlık ile devam ediyor.

Fallon çok güzel çalıştığı yerlerde hep tacizle karşılaşıyor ve tutunamıyor. Diğer arkadaşları okulda 3 yıl daha fazla kalıp mürebbiye oluyor ama Fallon müdürün kemeri ile tanıştığı için bir gün bile fazladan kalmıyor. Onun payına hizmetçi olmak düşüyor. Yine bir taciz sonucu en ahlaksız dükle tanışıyor.

Bir sürü olay sonrası kılık değiştirerek bu dükün evinde kahya oluyor ve olaylar olayları takip ediyor.

Sevmediğim yani basit bulduğum tek şey kızın 2. cinsel birleşimindeki neredeyse usta ötesi tutumuydu. Yazılmak hatta azdırılmak için yazılmış masumiyeti yıktı.

serinin devamını merakla bekliyorum.

5 puan

yazarın diğer kitaplarını daha çok sevmiştim açıkcası.kitap duygular konusunda ne kadar inandırcıysa gerçek hayat konusunda o kadar hayalperestti follan ile dominic arasındaki aşk çok güzel tasfir edilmişti fakat aralarındaki uçurum bu kadar kolay kapatılmamalıydı ne de olsa kız hizmetçi adam dük yani :))) bu da beni soğuttu açıkcası kitaptan.

Profil Resmi
8 puan

farklı bır kıtap yer yer sıkılsanızda okuyup bıtırıverıyorsunuz ...

9 puan

Çok severek okudum bu kitabı zaten başında konusu ilgimi çekmişti ve hiç hayal kırıklığına uğramadım. Biricik dukalık grubumun arasına İblis Dük yani Dominic girmiş bulunuyor. Herkese tavsiye ederim bence harika bir tarihi roman.

10 puan

Kitap serinin ilk kitabı. Fallon, Evie ve Marguerite Penwich Erdemli Kızlar Okulu'nun acımasızlılarına, aç, susuz kalmalarına, dayaklarına katlanan birbirine destek olan üç arkadaştır. Kızlar bir gece yıldız kaydığında dilek dilerler. Evie macera, Marguerite önemli olmayı, Fallon'da bir yuvası olmasını diler. Böylece dileklerini gerçekleştirecekleri seri başlar.

Fallon'un babası bahçıvan olarak çalıştığı evin sahibi, kendisini bir çiçek için dünyanın bir ucuna gönderdiği yerden dönememiş ölmüştür. Kimsesiz kalan Fallon'u ev sahibi Penwich Kızlar Okukuna göndermiştir. Orada Fallon zor günler geçirir aç kalır, dövülür ama çok güzel iki dost edinir. Okuldan ayrıldıktan sonra çalıştığı yerlerde uzun süre kalamaz çünkü patronlar bir şekilde ona asılır ve işi bırakmak zorunda kalır. En son çalıştığı evin genç oğlu kendisine asılıp sıkıştırınca kaçar peşinden gelen çocukla mücadele ederken oradan araba ile geçen Dominic Hale zor durumda olduğunu düşünüp yardıma gelir. Dominic arabası ile gideceği yere kadar götürür bu kısa yolculukta ikisi de birbirinden etkilenir. Dominic kasten Fallon'u kışkırtır birlikte olmak istediğini açıkça belli edip kartını verir. Fallon ise dünya dursa evinin eşiğinden geçmeyeceğine dair yemin eder ama kendini Dominic'in evinin önünde bulur. İş için Dominic'in evine gönderilir. Fallon para biriktirip özlemini çektiği yuva için ev almayı istediğinden mecburen işe girer ama kendisini koruyabileceğini düşündüğü bir kılıkla erkek kılığıyla işe girer.

Dominic İblis Dük olarak anıldığı ismin hakkını veren bir adamdır. Küçükken büyükbabasının kendisine tuttuğu bakıcının yaptıkları yüzünden kalpsiz hiçbir şeyi umursamayan biri olmuştur. Kendisini içki, kumar ve kadınlara adamış, şehir şehir gezmiş ama bir türlü huzursuzluğunu atamamıştır. Dominic söylemese de içten içe yuva isteyen biridir.

Fallon'un çalışmaya başlamasıyla olaylar başlar. Fallon önce Dominic'den kaçar onun odasına bir daha girmeyeceğine dair de yemin eder ama her yeminini tutamadığı gibi bunu da tutamaz ve oda hizmetçisi olur. Fallon zaten etkilendiği adamdan vakit geçirdikçe daha çok etkilenir onu her kadından kıskanmaya başlar. Dominic ise ilk karşılaştıkları anın etkisinden kurtulamamıştır fazlasıyla hareketli özel hayatına rağmen hala Fallon'u düşünür. Fallon'un gerçek kimliği ortaya çıktıktan sonra da işler değişir.

Yazarın yıllar önce Düğün Gecesi kitabını okumuştum uzun bir aradan sonra başka bir kitabını okudum güzeldi sevdim.
Okuduğum tüm kitaplarda hemen hemen her erkek çapkın olurdu ama Dominic fazlasıyla hakkını verdi bir an boş kalmadı. Farklı olduğu tek konu fazla çapkın olması değil göğsünde ki yılan dövmesi, resim yapması etkileyiciydi.
Fallon'a ne zaman dönüp baksam bir adam seni mıncıklıyor demesi çok hoşuma gitti bir an kızı yalnız bırakmaya gelmiyordu gerçekten ne çok beğeneni vardı.
İkiliyi sevdim, kitap güzeldi. Kusursuz bir kitap olmayabilir ama okurken keyif aldım hiç sıkılmadım. Sonunda bir yuvaya kavuşmaları çok güzeldi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Çeviri: Esra Doyuk, 333 sayfa
15Eylül203 tarihinde, Pegasus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
ISBN:6053431251
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

hulyami firat ranayıldız mucdem Kayla_Oz
49 kişi

Okumak İsteyenler

Zekiye Joseph şahende zeyneptns emilyyy
11 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski