Aşk Falcısı

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

nasıldı?
şöyle söyleyeyim..zaten bu türle aram pek iyi değil..aslında okumak ve yüzümde kocaman bir tebessüm bıraksınlar istiyorum
ama genelde olmuyor.
Neden?
Çünkü ben kızın kendisini salak durumuna düşürmesini, yada komik sahnelerin saçma sapan durumlardan değilde zekice espirilerden olmasını bekliyorum..
Çok mu şey istiyorum? :) Sanırım..
Neyse kitaba gelecek olursak çok ahım şahım bir kitap değildi..Can sıkıntıısına boş bir vakitte okunacak türdendi.Hani okumasanızda olurdu.
Kızceğizimiz Soph, eski erkek arkadaşını geri kazanmak için türlü işler,dolaplar çevirirBuna medyum olduğunu söylemekte dahil..Akabinde olaylar gelişir.Derken işler çığrığından çıkar.Yorum yaptığı bir görü gerçek olur ve gazete,radyo derken Soph televizyonlara kadar çıkar.
Ama işin güzel tarafı erkek arkadaşını geri kazanmış, bununlada kalmayarak tek taşı kapmıştır.
Peki mutlu olması gerekirken neden mutsuz ve kayıp hisseder kendisini?
Bunun nedeni Dr.Nick olabilir mi?Hani şu doğaüstü olan her tür şeye 'şüpheci' yaklaşan profesörümüz..
Kim bilir?

Neyse efenim uzun lafın kısası kızımızı çoğu yerde köşeye sıkıştırıp hi bilmediğim şiddet içerikli fantezilerimi gerçekleştiresim geldi..
Bu nedir ya..delirtti bu Soph, beni.Yahu o durumda dönen bir adamı nasıl kabul etti bünyesi anlamadım..
Ya Nick, gariibim ona hem üzüldüm hemde takdir ettim.Son ana kadar tam bir beyfendiydi..Şeyyy son anda azıcık niyeti bozmuş olabilir ama biz onu görmezden gelelim :)
Eğer elinizdeyse kitap ve boş vaktiniz varsa okuyun ama okumazsanız çok bir şey kaybetmezsiniz :)

9 puan

Okuyalı uzun zaman oldu... okuduğumda bu kadar çok beğeneceğimi tahmin etmezdim. Çok keyifli bir kitap :)

9 puan

Çok eğlenceli bir kitaptı..Kitabın sonu için sabırsızlandım bir an önce gelsin istedim sonu.Sophie'nin 6 yıl sürdürdüğü ilişkisinin bitmesi üzerine olanları anlatıyor kitap.Ama Sophie kaderine razı olmuyor ve sevgilisini geri istiyor .Geri almak için her şeyi yapmaya hazır ama bunun medyumluk olcağını oda planlamamıştıı.Kısacası eğlenceli bir kitap tavsiye ederimm :))

11 yıl, 10 ay
7 puan

şeker gibi

8 puan

Çilek tadında...

5 puan

fazlaca takıntılı, artık yaşı da geçmeye başlamış ve Doug'la uzun bir ilişki yaşamış Sophie terk edilince ne yapabilirdi ki? Kabullenmektense erkeğini tekrar kazanmaya karar verdi...
Çünkü kendi sözleriyle de yazarsak yaşı biraz daha geçerse kendiyle ilgili yazdığı senaryo şuydu:

"Geçen gece Jane'e bebek baktım. İşte o zaman kafama dank etti. Benim geleceğim bu. Eğer şansım varsa o ve Jeremy garajlarının üstündeki odaya taşınmama izin verecekler, ben de garip Sophie teyze olacağım. Jane tatillerde çocuklarını beni yanaktan öpmeye zorlayacak. Tuhaf koktuğumdan şikayet edecekler. Cırtlak, korkunç bir kahkaha edineceğim, toplumdan uzak tutulanların kahkahasından. Çürüyen bir Muppet gibi, o fazla arkadaşça davranan, kız kurusu, tuhaf yaşlı kadınlardan biri olacağım. Sadece özel durumlarda garajdan çıkmama izin verecekler. "

Kızımız öncelikle ufak planlarla başlar, çamaşırcıda Doug'un çoraplarının eşlerini almak gibi... Ancak çamaşırhaneye son gidişinde Doug'u göğüsleri kendinden yarım metre önden giden Melanie'yle görür... Anlar ki bu iş bu kadar ufak olaylarla kapanmayacaktır...
Bu arada çalıştığı ufak kitapçı/araştırmacı dükkanda paranormal olayların kanıtlarını arayan, psişiklerin numaralarını söndürüveren Nick'le tanışır. Nick, kendini beğenmiş Doug yanında oldukça sönük kalan, sıradan biridir ama en azından dürüst bir erkektir.
Kızımız bu görüşmelerde Melanie'yi nasıl Doug'dan uzak tutacağını anlar. Melanie falcılara inanmaktadır ve kızımız Nick'in yardımıyla en yakın zamanda olacak falcılar fuarına hazırlanır ve bir kündeye getirip Melanie'ye fal bakar. Bu arada mecburen Melanie'nin arkadaşına da fal bakar. Ona baktığı fal çıkınca kendini radyo programlarında bulur...
Ünlü bir falcı olan Sophie, buna kesinlikle karşı çıkan ve kendini bu alanda eğiten Nick'e karşı nasıl davranacağını mı bilemesin, Doug'un sürekli kendini Melanie'yle tanıştırma isteklerini nasıl geri çevirsin?

Böylece kızımız açmazlar içine girer...
Bu arada kitapta geçen: "En azından bana Aşk Hüngürdeğim demiyor ya." ifadesine çok gülmüştüm. Çevirmenin bu kelimeyi nasıl bir kelimeden çevirdiğini de merak ediyorum :) Böyle bir hitap ayrılık sebebi olacak cinsten :)

Sonrasını spoiler içermesin diye vermiyorum? Bakalım kızımız erkeğini kazanabilecek mi?

Son sözü de falcılıkla ilgili Sophie'nin basın konuşması(!)ndan alıyorum:)

"Bir çocuğunuz medyumluk kariyerim olduğunu biliyor, geleceği önceden görme falan filan. Oysa geleceği bilmeniz gerekmiyor. Üstünüze düşen tek şey, sizi gitmek istediğiniz yöne ve birlikte olmak istediğiniz insanlarla götüren seçimi yapmak..."

Kitaba gelince, konu olarak güzel olsa da malesef ben Eileen ablamızın üslubunu pek beğenmedim. Evet ortada azıcık saf, olaylara en azından bize esprili gelecek şekilde yaklaşan bir karakter var. Ama yazarın kalemini zorlama buldum çünkü her satırda illa Sophie komik bir şey söylemeli veya komik bir şey yapmalı ittirmesi vardı. Bu da hem okuyuşumu yavaşlattı, akmadı kitap; hem de sıktı beni, kitaptan soğuttu...

Profil Resmi
8 puan

güzel ve keyifli bir kitap :)

10 yıl, 11 ay
5 puan

vasat bir hikaye

10 puan

Çok değişik geldi,okurken çok keyif aldım. Kesinlikle filmi çekilse çok eğlenceli bi romantik komedi çıkar ortaya :)

10 yıl, 10 ay
6 puan

Zevkle okunulan bir kitap.

10 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

336 sayfa
2010 tarihinde, olimpos tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

LuLu ilaydaalyanak que brc.ay kingrose
98 kişi

Okumak İsteyenler

Sedaslan blogcumuhendis glnlcr a-sibel hulyami
25 kişi

Takas Verenler

Sevinç K.D. gomşumuzoluyoda
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski