Arzulanan Kadın (Georgian #1)

Bitmeyen bir arzu

Kraliyet ajanı Marcus Ashford sayısız düello yapmış, kurşunlardan ve top mermilerinden kurtulmuştur. Ancak hiçbir şey onu eski nişanlısı Elizabeth'e duyduğu açlık kadar etkilememiştir. Elizabeth ise seneler önce Marcus'u, yakışıklı Lord Hawthorne uğruna terk etmiştir.

Koşulsuz teslimiyet…

Fakat Marcus, Elizabeth'in kocasının katillerini bulma ve kadını koruma görevini üstlenerek ona hizmet etmeye yemin eder… hem de her açıdan. Fakat her şeyiyle genç kadına teslim olmaya cesaret edebilecek midir?

"Buram buram tutku kokan, tehlikeli bir oyun."
-Booklist-

"Danielle Steel ve Jackie Collins'i artık bir kenara bırakın, yeni bir çağ başlıyor."
-Amuse-
(Tanıtım Bülteninden)

Bitmeyen bir arzu

Kraliyet ajanı Marcus Ashford sayısız düello yapmış, kurşunlardan ve top mermilerinden kurtulmuştur. Ancak hiçbir şey onu eski nişanlısı Elizabeth'e duyduğu açlık kadar etkilememiştir. Elizabeth ise seneler önce Marcus'u, yakışıklı Lord Hawthorne uğruna terk etmiştir.

Koşulsuz teslimiyet…

Fakat Marcus, Elizabeth'in kocasının katillerini bulma ve kadını koruma görevini üstlenerek ona hizmet etmeye yemin eder… hem de her açıdan. Fakat her şeyiyle genç kadına teslim olmaya cesaret edebilecek midir?

"Buram buram tutku kokan, tehlikeli bir oyun."
-Booklist-

"Danielle Steel ve Jackie Collins'i artık bir kenara bırakın, yeni bir çağ başlıyor."
-Amuse-
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Yazarı seviyorum ama diğer tarihi aşk romanlarına göre biraz daha sıkıcıydı.Bazı bölümleri sevdim ama bazı yerlerde de bir o kadar sıkıldım.Umarım serinin ikinci kitabı daha güzel olur.Türünü sevenlere tavsiye ederim.

9 puan

Çıktığı günden beri merak ettiğim bir kitaptı. Önceden serinin sonraki kitaplarını okumuş olsam da seri içindeki en iyi kitap bu diyebilirim.

Marcus ve Elizabeth arasındaki güven sorunu biraz fazla uzun sürmüş olabilir ama böyle olması daha iyi oldu bence. İkisi arasındaki aşk ve güven gelişimini okumak çok zevkliydi.

2. kitapta sorununun ne olduğunu tam anlayamadığım St. John'un durumu açığa kavuştu benim için. İlk kitapta daha sevilesi duruyor ama yine de ısınamadığım biri olarak kaldı gözümde.

10 puan

Kitap Adı : Arzulanan Kadın
Yazar Adı : Sylvia Day
Orjinal Adı : Ask For İt
Goodreads Puanı : 5/3,81
Puanım : 5/4,5


Sylvia Day 2013 yılında tanıdığım yazarlardan. Yazarı tanımak benim için bir sürpriz oldu aslında çünkü kaleminden bu kadar zevk alacağımı beklemiyordum..Doğan Kitap'dan çıkmış olan Crossfire Serisini henüz okumadım çevirinin kötü olduğunu duyduğum için bu konu da kararsızım. Pegasus Yayınevi'nden çıkan Historical kitaplarının tiryakisi oldum.


Her kitabını okuyuşumda beni bambaşka diyarlara götürüyor.Aşk sahnelerini her ne kadar çoğumuzun cüretkar bulacağı düzeyde yazsa da yazarın yansıttığı aşkı okumayı çok seviyorum.
Buna ek olarak da bu kitap dört kitaplık Goergian Serisi 1714-1830 dönemlerinde geçiyor. Casusluk Tarih Tomans,Tutku,Erotizm temaları ile işlenmiş.
Yazar aşk ile tutkuyu çok iyi harmanlıyor ve kalemi çok etkili. Bu okuduğum üçüncü kitabı konu ve tema bakımından çok zengin.
Özellikle belirtmek istediğim roman ve filmlerde cüretkar aşk sahnelerinden hoşlanmıyorsanız bu yazara hiç yaklaşmayın derim. Çünkü bu romanda son zamanlar da moda olan tipte olmasa sa oldukça cüretkar sahneler var. Fakat bu sahneler de sapkınlık yok sadece çok cüretkar, romanda sahiplenici bir aşk da var. Kıskanan erkek ve kadın var. Üçüncü şahıs ile paylaşım yok.Zaten o tipte bir kitap olsa kitabın yanına bile yaklaşmazdım.


Kitabın Konusu :

Lady Elizabeth Hawthorne nişanlısı Marcus Asford'u dört yıl önce apansız terk ederek bir başka erkek ile apar topar evlenmişti. Marcus o olaydan sonra ülkeyi terk eder. Babası ölünceye kadar da dönmez..Ayrıca Kraliyet için çalışan gizli bir teşkilat için de çalışmaya başlamıştır. Elizabeth'in onu terk etmesinden dört yıl sonra dönmüştür ülkeye. Onun kocasını bir yıl önce öldürüldüğünü de öğrenir. Teşkilattaki şefi Elizabeth koruması için onu görevlendirmek ister fakat geçmişlerini öğrenince başka birisini görevlendirmek isterse de
Marcus şefini ikna eder.
Lord Hawthorne katillerini bulmak ve Elizabeth'i koruma görevlerini üstlenir. Dört yıl önce Elizabeth tarafından terk edilmiş olmasının acısını içinden atamamış ve nedenini öğrenememiştir.O yüzden onunla aynı ülkede kalamamış onun başka bir erkekle olmasını kesinlikle kabullenememiş bu durum ona büyük bir acı vermiş onu içinde saplantı haline getirmiştir..
İşte onu korurken bu eski hesaplaşmayı da Elizabeth ile yaparak ondan hesap sormayı ondan acımasızca intikam almayı hedeflemiş ve ona olan ihtiyacını gidermeyi hedeflemesi aralarındaki cinsel gerilimin etkisi ile de birbirlerine daha da fazla bağlanırlar..Öyle ki birbirlerinden denedikleri halde kopamazlar.


Özellikle Elizabeth Marcus'dan sonra evlendiği eşi ile çok da tutkulu olmayan bir evliliği paylaştıktan sonra Marcus ile bu tip beraberlik yaşaması onu alt üst eder.
Her şey karma karışık olur. Bir yandan yaşadıkları tutkulu ilişki,bir yandan da Elizabath'n peşine düşen kişilerin kararlılığı ile durum ölüm-kalım savaşına dönüşür. Bu tehlikeli durum ile birbirlerine ya güvenecekler ya da durum daha da vahim olaylara neden olacaktır.


Çok güzel bir hikaye idi. Baştan itibaren katilin kim olduğunu az çok tahmin etsemde okurken büyük bir zevk ve heyecan ile okudum. Şimdi merakla serinin ikinci kitabını bekliyorum.Tavsiyemdir..


Georgian
1. Ask For It (2006) Arzulanan Kadın
2. Passion for the Game (2007)
3. A Passion for Him (2007)
4. Don't Tempt Me (2008)


Hülya Yılmaz
http://hulyami.blogspot.com/2013/12/arzulanan-kadn-sylvia-day.html

10 puan

Marcus yedinci Westfield kontudur. Tek amaçları herkesçe tanınan korsan ve kaçakçıları yakalayıp sorguya çekmek olan son derece seçkin bir ajan grubundadır. Yıllarca kraliyete hizmet etmiştir.Bu süreçte iki kere vurulmuş,üç gemisini kaybetmiş,yarım düzine gemiyi batırmış, sayısız kılıç düellosuna katılmıştır.Şimdi yeni bir görev vardır ve bu görevi geçmişte bugün hala devam eden onu bir skandala sürükleyen kadın ile ilgilidir.
Elizabeth ile Marcus dört yıl önce bir nişanlılık dönemi geçirmişlerdir. Bir gece Elizabeth, Marcus'un evine gidip onu bir kadınla bulmuş ve aldatılmış olduğunu düşünmüştür. Bu sinirle şehri terk etmiş üstelikte evlenmiştir. Marcus ise ülkeyi terk etmiş ve babası ölene kadar dönmemiştir.

Marcus Kraliyet için çalışan bir ajan. Elizabeth'in ise ajan olan kocası öldürülmüştür. Görevli olduğu dönemlerde tuttuğu günlük ise Elızabeth'in eline geçer oda yardım için teşkilata başvurur. Kocası öldüğünde peşinde olduğu meşhur korsan suçlular arasında Marcus'un ele geçirmeyi en çok istediği adamdır. Ona olan düşmanlığı tamamen kişiseldir. Elizabeth'in kocasının görevleri yazdığı günlük korsanın eline geçmemelidir.Bu olayda görevli olan ajan ise Marcus olur. Elizabeth'n matemden çıkması Marcus'un bitmek bilmeyen bekleyişinin nihayet sona erdiği anlamına gelir. Günlük olayından dolayı Elizabeth'in kaçması mümkün olmayacaktır. Elizabeth'in kendisine vermeyi vadedip de vermediği her şeye sahip olmaya kararlıdır. İkisi de geçmişlerinden dolayı birbirlerine kızgındır. Marcus geçmişin hesabını sormak intikam almak ister, Elizabeth ise hala öfkelidir yeni bir yakınlık istemez. Ne kadar karşı koymaya çalışsalar da aralarında büyük bir çekim vardır.
Karşı koyma,günlüğü ele geçirme olayları,saldırılar derken kitap bitti. Bu olaylar kitap durağan bir şekilde devam ediyorken olmaya başlıyor son sayfalarda hareketlenen bir kitap oluyor.

Nedense kadınların önce ki evliliklerinde yolunda gitmeyen ilişkileri oluyor hep yalnız kalıyorlar yine aynı durumda olan bir kadın. Elizabeth'in ne istediğini bilen,korkusuz,cesaretli biri olup sevdikleri için yapamayacağı şeyin olmayışı güzeldi. Aynı şekilde Marcus'unda Elizabeth için yaptıkları çok güzeldi. Sonunun yetmemesi dışında güzeldi.

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/07/sylvia-day-arzulanan-kadn-georgian-1.html

Sylvia Day'in uzun zamandır elimde olan kitabını artık okudum. Neden beklettiğime dair en ufak bir fikrim yok ama geç olsun güç olmasın diyerek kitaba başladım ve iki günde bitirdim.

Historical romans ile ayı kapatmak isteyince aldım elime kitabı ve bir baktım ki bitmiş. :)

Sylvia Day'in Sana Soyundum kitabından kurgularının nasıl olacağını biliyordum. Erotizm dolu aşk hikayeleri yazıyor ve bunların içerisine de oldukça güzel bir şekilde aksiyon kısım harmanlıyor. Bu da aşk romanlarında benim tam aradığım şey olduğundan dolayı kitabı sevmemem mümkün değil.

Kitabın kurgusu oldukça akıcı ve sürükleyiciydi. Bunun yanında günlükle ilgili gizemler kitaba ayrı bir heyecan katmıştı. Durum böyle olunca da kitabı bırakamayıp hemen bitirdim.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Elizabeth ve Marcus dört yıl önce birbirlerine evlilik sözü vermiş ve nişanlanmışlar ancak bir yanlış anlama yüzünden Marcus, Elizabeth tarafından terk ediliyor. O gece gidip başka bir adam, Hawthorne ile evleniyor. Marcus ise bunu öğrendiğinde Londra'yı terk ediyor, dört yıl sonra geri döndüğünde Elizabeth'in kocasının öldüğünü ve kocası tarafından bırakılan bir günlük yüzünden başının belada olduğunu öğrendiğinde çalıştığı teşkilat aracılığıyla hem ona yardım etmek hem de artık dul olan Elizabeth'i baştan çıkarmayı planlıyor. Ancak Elizabeth'i baştan çıkarmasının sonucunda onunla onunla evlenme kararı alıyor. Dört yıl ertelenmiş olan beraberliklerinin sonucunda mutluluğa ulaşmalarına engel olan tek şey, günlükteki sırlar ve peşlerindeki ölümlerini isteyen adamlardır.

Günlüğün altında yatan nedenleri okumak ve getirileri kitaba en heyecan katan sayfalardı açıkçası. St. John ise... en az Marcus kadar sevdiğimi söylemeliyim. Bu arada St. John, Marcus'un gemilerini yağmalayan, mallarını çalan bir hırsızdır. Ama öyle hırsıza can kurban denilir ya o cinsten :) Sevdim herifi :)

Marcus ve Elizabeth arasında olan aşk muhteşem, tutku eşsizdi. Birbirlerine karşı tutumları ise çok güzeldi. Elizabeth'in alıştığımız historical romanslardaki masum leydilerden olmaması ve ne istediğini bilen, risk alan bir kadın olması bence kitaba ayrı bir hava katmıştı.

Elizabeth'in korkusuzluğu, cesareti ve sevdikleri için göze aldıkları muhteşemdi.

Marcus'un karakteri, Elizabeth için göze aldıkları ise en az Elizabeth'in yaptıkları kadar güzeldi.

Kitapta bir diğer hoşuma giden satırlar ise, Elizabeth'in ağabeyi William ve eşi oldu. Bir de Marcus'un kardeşleri ve annesi.

Aile ve arkadaş ilişkilerine de dokunulmasını da ayrı bir sevdim.

Kitabın +18 olduğunu söylemeliyim hatta kategorilendirildiğinde kesinlikle erotik romans arasında yer alır. Historical romanslarda bu kadar erotizme aşina değiliz ama yazarın farkı bu bence. Bir de içerisine karıştırdığı o gizem ve heyecan kitabı bir tık daha iyi yapmıştı.

Ben sevdim ve historical romans severler denemeli eğer ki erotizm detaylarını okumaktan rahatsız olmuyorlarsa.

Profil Resmi
9 puan

Tarihi romans ve erotizmin birleşimi. İki tarzı da sevdiğim için zevkle okuduğum bir kitap oldu.

9 puan

diğer kitaplarına göre beğendim. Bence tarihi aşk romanları crossfire serisinden çok daha iyi. en azından duygu verebiliyor ve cinsellik iğrenç boyutlar değil.

Profil Resmi
8 puan

Sylvia Day'in bu kitabı diğer historicallarından farklı olarak içinde bir gizem barındırıyordu. Marcus bir ajan buna bağlı olarak işin içinde aksiyon var. Çok birşey yazmaya gerek yok yazarın tarzı üslubu belli zaten. Çabuk ilerleyen ve kurgusu güzel olan bir kitaptı.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 384 sayfa
30Aralık2013 tarihinde, Pegasus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786053431961
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Sümbül mucdem ranayıldız hulyami Kayla_Oz
52 kişi

Okumak İsteyenler

Briseis Sadiqova valentina merve y. ehlimana
17 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski