Anka

Sadık Yalsızuçanlardan Niyazi Mısriyi bugünlerde gezdiren müthiş bir roman‘İlkin gezginliğe çıkmak gerek; ancak sonra yurduna dönebilir, o zaman ötekileri anlayabilirsin... der Wittgenstein. Anka, bu gezginlerden birinin, bilgeler bilgesi Niyazi Mısrinin Aspuzuda başlayıp Limnide son bulan, gerçekte âlemlerde olup biten gezisinin öyküsü.Ankayı ilginç kılan, yalnızca tarihi bir anlatı olmakla kalmaması. Yalsızuçanlar, İslam bilgelerini bugünde yaşayan kahramanların hayatlarına dolayarak özgün bir anlatımla canlandırdığı kitap dizisinin üçüncüsü Ankada Niyazi Mısriyi konuk ediyor sayfalarına.Modern hayatın tam ortasında yaşayan Mehmet, Niyazi Mısri üzerine bir doktora tezi hazırlamaktadır. Daha hazırlık aşamasında büyük mürşidin ateşiyle yanmaya başlar ve onunla beraber bir meşakkat yolculuğuna çıkar. Karısıyla ve oğluyla da sorunlar yaşayan Mehmet için Mısri üzerine tez hazırlamak bir yerden sonra imkânsız hale gelir, içine girdiği manaları bir tezin sayfalarına sığdırmanın imkânı yoktur çünkü.Kadim bir hakikat adamının peşine düşen bugünün Mehmetinin belki de asıl imtihanı, kendi zamanını büyük mürşidin adımları ile kat etmeye çalışmak zorunda kalmasıdır. Bilinçakışı tekniğiyle yazılan ve yoğun bir gönderme yükünün üstesinden başarıyla gelen Anka, edebiyatseverlerin unutamayacağı romanlardan biri olmaya aday.Yalsızuçanlar daha önce Gezgin isimli romanında İbn Arabinin, Cam ve Elmasta ise Ebul Hasan Harakaninin hayatını kaleme almış, Gezgin Der Wanderer ismiyle yayınlandığı Almanyada da büyük beğeni toplamıştı.

Sadık Yalsızuçanlardan Niyazi Mısriyi bugünlerde gezdiren müthiş bir roman‘İlkin gezginliğe çıkmak gerek; ancak sonra yurduna dönebilir, o zaman ötekileri anlayabilirsin... der Wittgenstein. Anka, bu gezginlerden birinin, bilgeler bilgesi Niyazi Mısrinin Aspuzuda başlayıp Limnide son bulan, gerçekte âlemlerde olup biten gezisinin öyküsü.Ankayı ilginç kılan, yalnızca tarihi bir anlatı olmakla kalmaması. Yalsızuçanlar, İslam bilgelerini bugünde yaşayan kahramanların hayatlarına dolayarak özgün bir anlatımla canlandırdığı kitap dizisinin üçüncüsü Ankada Niyazi Mısriyi konuk ediyor sayfalarına.Modern hayatın tam ortasında yaşayan Mehmet, Niyazi Mısri üzerine bir doktora tezi hazırlamaktadır. Daha hazırlık aşamasında büyük mürşidin ateşiyle yanmaya başlar ve onunla beraber bir meşakkat yolculuğuna çıkar. Karısıyla ve oğluyla da sorunlar yaşayan Mehmet için Mısri üzerine tez hazırlamak bir yerden sonra imkânsız hale gelir, içine girdiği manaları bir tezin sayfalarına sığdırmanın imkânı yoktur çünkü.Kadim bir hakikat adamının peşine düşen bugünün Mehmetinin belki de asıl imtihanı, kendi zamanını büyük mürşidin adımları ile kat etmeye çalışmak zorunda kalmasıdır. Bilinçakışı tekniğiyle yazılan ve yoğun bir gönderme yükünün üstesinden başarıyla gelen Anka, edebiyatseverlerin unutamayacağı romanlardan biri olmaya aday.Yalsızuçanlar daha önce Gezgin isimli romanında İbn Arabinin, Cam ve Elmasta ise Ebul Hasan Harakaninin hayatını kaleme almış, Gezgin Der Wanderer ismiyle yayınlandığı Al... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
6 puan

Saçma..

3 puan

Niyazi Mısri' yi anlamak, öğrenmek için başka kitaplar okumak lazım. Kitap bittiğinde ne hissettiğimi bile anlamadım. Yazarı çok seviyorum ama bu kitabı beni sürüklemedi, sevmedim.

10 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

304 sayfa


ISBN
975-263-815-0

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

hattatt busra96 herseysinirsel Birkelamyeter rdmrc
31 kişi

Okumak İsteyenler

kitaplaraskına imdbsever erolsevinc queenish supertrampt
16 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski