Alacakaranlık (MacGregor Ailesi, #6)

İskoçya, 1745... Kanlı bir meydan savaşının yanı sıra, başka bir savaş daha yaşanmış ve kazanılmıştı... Bedeli onur, zaferi aşk olan savaştı bu...

Serena MacGregor, bir İskoçyalı olarak, tüm İngilizlerden nefret ediyordu ve son derece geçerli nedenleri vardı. İngiltere'nin, Ashburn Kontu, Brigham Langston da bu nefretten payına düşeni alacaktı.

Brigham, İskoç davasına olan sadakatiyle MacGregor ailesine kendini kanıtlamış ve saygılarını kazanmıştı, ama Serena'nın, ona ve ırkına duyduğu nefretten vazgeçmeye hiç niyeti yoktu.

Güzelliği, tutkuları, inançları, davasına olan adanmışlığıyla Serena'ya âşık olan Brigham, onun bu nefretini yenmek ve onu kazanmak zorundaydı...

İskoçya, 1745... Kanlı bir meydan savaşının yanı sıra, başka bir savaş daha yaşanmış ve kazanılmıştı... Bedeli onur, zaferi aşk olan savaştı bu...

Serena MacGregor, bir İskoçyalı olarak, tüm İngilizlerden nefret ediyordu ve son derece geçerli nedenleri vardı. İngiltere'nin, Ashburn Kontu, Brigham Langston da bu nefretten payına düşeni alacaktı.

Brigham, İskoç davasına olan sadakatiyle MacGregor ailesine kendini kanıtlamış ve saygılarını kazanmıştı, ama Serena'nın, ona ve ırkına duyduğu nefretten vazgeçmeye hiç niyeti yoktu.

Güzelliği, tutkuları, inançları, davasına olan adanmışlığıyla Serena'ya âşık olan Brigham, onun bu nefretini yenmek ve onu kazanmak zorundaydı...


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Nora Roberts'in kaleminden ilk defa bir historical roman okudum..Kitap su gibi akıyordu desem hani abartmış olmam kesinlikle..Kitabı elimden bırakamadım..Çevirisi bence mükemmel idi..Çünkü kitap akıyor idi..

Yıl 1745 Yer İskoçya ünlü isyan hareketinin başlangıcı..İskoçlar tahta Stuart Hanedanında Charles'i getirmek için isyan ederler..İşte roman tam bu atmosferde Kuzey İskoçya'da geçiyor..
Romandaki kadın karakter Serena(Rena) MacGregor
Erkek Karakter ise yarı İskoçyalı Lord Ashburn-Brigham Langston hikayeleri müthiş idi.Brigham Cold MacGregor ile geldiği bu topraklarda bu isyanın mimarlarından olacaktı..Gregor ailesinin büyük kızı ile karşılaştığında ise neye uğradığını şaşırdı Serena'nın İngilizleri sevmemesinin nedenini anlayamıyordu aralarındaki çekişme ise bitmek bilmediği gibi çekimi de gün geçtikçe artırıyordu..Romandaki aile sıcaklığını yazar o kadar güzel işlemiş ki sanki ailenin bir ferdi gibi hissediyorsunuz kendinizi..

İkilinin arasındaki aşk ve tutku,dönemi yazar o kadar güzel anlatmış ki hayran oldum..MacGregor ailesinin sırrı vardı bir de annelerinin sırrı..Serena'nın İngilizlere olan nefretinin en büyük sebebi idi bu sır..Serena'nın inadı Brigham'ın kararlılığı karşısında fazla dayanamadı sonunda..Güzel bir historical roman idi..MacGregorların atalarının hikayesini severek okudum..Bence Nora Roberts daha fazla historical yazmalı idi..Tavsiye ederim..

10 puan

bitmemesi için yavaş yavaş okumaya çalıştığım ama nihayetinde mutlu sonla biten harika bir romandı...

Nora Roberts'in kaleminin harikalığını kanıtlayan bir roman daha...Karakterler özellikle kadın karakterin güçlü ve cesaretli olması harika idi...Konu ise hiç sıkmadan su gibi aktı gitti...Şimdi baştan bir kere daha okusam mı diye düşünmeden edemiyorum...

Kısacası Nora Roberts'in kaleminden bir tane daha hist. okumak isterim efenim...

9 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/03/nora-roberts-alacakaranlk.html

Kapaktan da anlaşıldığı üzere bir tarihi aşk kitabıydı. İskoç ve İngilizlerin karmasıydı.

Ve asıl önemli olan da yazarın Nora Roberts olması... Bu kadının çok güzel güncel aşk romanı yazdığına tanık oldum. MacGregor ailesinin aşklarını okuduktan sonra tarihi aşk kitabını ve serininde yeni kitabı olduğunu görünce alıp okuyayım dedim ve kadının tarihi aşkı da çok güzel yazdığını gördüm. Kadın tek kelimeyle mükemmel bir yazar.

Karakterler arasındaki diyaloglar çok güzeldi. Hele ki Serena ve Brigham arasındakilerde yer yer kahkaha attım. Bu yazar okuyucuyu gerçekten eğlendirmeyi biliyor ve yer betimlemeleriyle de o yerlere götürmeyi de çok iyi biliyor.

Ancak savaş sahnelerinde biraz sıkıldığımı inkar edemem :)) sanırım istediğim gibi bir savaş yazılmamıştı ondan da olabilir. Ama kitap genel anlamda çok akıcı ve sürükleyiciydi. Bir çırpıda biten ve bittikten sonra bir tatmin duygusu yaşatıyordu.

Aşk sahnelerinin haricinde mağarada geçirdikleri zamanlarla ilgili satırlar çok hoşuma gitti. Hele hamile Serena'nın bir elinde tabanca bir elinde kılıçlı okumak paha biçilemezdi.

MacGregor ailesini okurken aslında kökenlerinin nerede dayandığını öğrenmek çok güzeldi. Bir MacGregor ile bir İngiliz'in kanının birbirine karışmasını okumak... onların Amerika'ya nasıl gittikleri... Daniel'in meşhur İskoç kanını okumak cidden çok güzeldi.

Seriyi seven ve tavsiye eden biri olarak bu kitabı da tavsiye ederim ki zaten Nora Roberts yazmış okunmaz mı? :)) şahsen gözüm kapalı kitaplarını alacağım yazarlardan biri benim için :))

10 puan

Nora ne yazsa okunur bence :) tarihi aşk tarzına el atmış onu da hakkıyla başarmış yazar.... kitap ile ilgili uzun uzun yorum yapmayacağım... bazı kitaplar yada yazarlar yoruma ihtiyaç
duymaz ;) okumazsanız çok şey kaçırırsınız diyorum sadece...
OKUYUNNN!!!
ayrıva Harlequin Yayınları na çoook teşekkürler... bizi Norasız bırakmıyorlar.... harikalar <3

6 puan

Nora gibi değildi , ne okuduğumu anlamadım.

9 puan

filmini bile izledim İD

10 puan

Nora Roberts tarihi aşk romanında da farkını konuşturdu :) Baştan sona o kadar mükemmeldi ki . İlk defa yazdığı bir tarihi aşk romanını okudum.Yine bayılacağımı iliyordum. Kitabı bulana kadar zorlandım , sonunda buldum. Size tavsiyem en kısa zamanda okumanız.

Profil Resmi
8 puan

culloden savaşıyla ilgili o kadar üzüntü verici kitaptan sonra-ki marsha canham bu üzücü roman olayının doruğuna ulaşmıştı- bu kitabın da iyi biteceğini hiç düşünmedim. Sağolsun Nora roberts okuyucuyu pek fazla üzmek istememiş.

10 puan

Hep Brig'in öleceğini düşündüm okurken, yine Nora her satırda...

9 puan

Her zaman bir daha fazla vardır.
-> https://ayakliikutuphane.blogspot.com.tr/2016/06/alacakaranlk-nora-roberts-macgregor.html <-

Söylemeliyim ki Nora Roberts benim favori yazarlarımdan birisi. Yazdığı kitabı arkasına bile bakmadan alır okurum net! Ve bu kitap benim ilk Harlequin'im oldu. Bundan sonra da devamı gelir. -Büyük bir ihtimal.-

Devam edecek olursak Serena tam sevdiği karakter tanımına uyuyordu. Hırçın, güçlü bir vahşi kedi. Sevdiklerini korumak için tüm hayatını feda edebilecek kadar da sadakatli. Küçük bir çocukken en büyük sınavını karşına çıkartıyor hayat. Serena ile beraber ben de yıkıldım.

Nora'da bu da var. Kadın öyle bir yazıyor ki sanki olayı sende hissediyor sende yaşıyorsun. Gerçekten hayran olduğum bir yazar kendisi.

Neyse işte Brigham ise aşkının peşinde koşan güçlü bir Kont. -Ah Lordum-. Kendisi bir yarı İngiliz ama yarı da bir İskoç. İlk aşkını fark eden Lordumuz oluyor. Bunun içinde epey sarf ediyor. Sonunda da başarılı oluyor ama neler çekmiyor ki.

Birde Parkins var. Brigham'ın uşağı. Kendisini tamamen Brigham'a adamış birisi. En sevdiğim kısımlardan bir tanesi de Brigham ve Parkins'in diyologları oldu. Parkins tam bir düzen hastası. Aslında kendisi tamamen Brigham'a değilde Brigham'ın kıyafetlerine adamış da diyebiliriz. ^^

Kitap da en beğendiğim nokta ise aile ilişkileriydi. Birbirlerine bir o kadar yakın ve bir o kadar bağlı bir aile MacGroger'lar. Kocaman ve içinde mutlu olmaktan kendinizi alamayacağınız bir aile.

Neyse sonuç olarak kitabımız güzel akıcı ve kafa yormayan bir kitap. Yer yer heyecan ve aksiyonlu yer yer ise romantik ve sıcak.

Alıntılar
-------------------------------
"Ah bir hançerim olsaydı..."
"Sen anlatmaya devam et, ben hayal ederim," diye Brigham nefesini yavaşça bıraktı.
------------------------------
Brigham alçak ama otoriter bir ses tonuyla, "Sana burada kalmanı emrediyorum." dedi.
"Emrinize uymayacağım için üzgünüm lordum, ama benim işim sizin yanınızda olmak ve öyle yapacağım."
Brigham gözlerini kıstı "Seni şuan kovabilirim, Parkins"
Parkins'in çenesi hafifçe titredi. "Bu sizin takdiriniz Lord hazretleri, ama sizinle geleceğim."
"Gözün çıksın Parksin!"
-----------------------------
"Bu konuda ne yapmak niyetindesin?"
Brigham sözlerinin duyulduğunu o anda fark ettim. "İznin olursa, onunla evlenmek istiyorum."
"Ya olmazsa?"
Brigham sakindi. "Her halükârda, onunla evleneceğim."
------------------------------
Serena gülümsedi. "Biz evliyke başka birini metres tutarsan, onu öldürürüm. Sonra da seni öldürürüm ve seni daha vahşi şekilde öldürürüm."
Brigham güldü. "Beni öylesine tüketiyorsun ki, bir de metresle uğraşamam."
-----------------------------
Alacakaranlıktı...
Birlikte rahibe doğru döndüler, kutsandılari yemin ettiler.


Baskı Bilgileri

224 sayfa
Şubat2012 tarihinde, Harlequin Türkiye tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: tarihi aşk romanı

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

mucdem Hayata devam Kayla_Oz Sevgi06 Carpe_Diem
35 kişi

Okumak İsteyenler

hazal46 Elif adeviye aycanbulut ahmar
25 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski