Aeden Bir Dünya Hikayesi

GERÇEĞİN MASALIDIR AEDEN

Geri dönmüyorlardı!
Artık niye Dünya’da olduklarını biliyorlardı.
Yaşam enerjisinin bu şekilde yağmalanmasına izin vermeyeceklerdi, ne pahasına olursa olsun ona sahip çıkacaklardı.
Evrende hata yoktu, tesadüf yoktu!
Nihayet anlamışlardı.
İnsan doğulmaz, insan olunurdu.

Masalla gerçeği ayırt edebilecek okurlara...

GERÇEĞİN MASALIDIR AEDEN

Geri dönmüyorlardı!
Artık niye Dünya’da olduklarını biliyorlardı.
Yaşam enerjisinin bu şekilde yağmalanmasına izin vermeyeceklerdi, ne pahasına olursa olsun ona sahip çıkacaklardı.
Evrende hata yoktu, tesadüf yoktu!
Nihayet anlamışlardı.
İnsan doğulmaz, insan olunurdu.

Masalla gerçeği ayırt edebilecek okurlara...


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Akilah Azra Kohen'in kitaplarını severek okuyorum. Kitaplarının konusundan daha çok anlatım tarzını ve yaptığı göndermelerini seviyorum. ''Aeden'' masalımsı bir anlatımla kurguda olsa acı gerçeklerle dolu bir kitap. Kohen yine bu kitabında da yer yer göndermelerde bulunmuş. Özellikle ''kızlı erkekli'' kısmı çok hoşuma gitti. Aslında hepimiz dünyamızda hayvanlara, çocuklara neler yapıldığını çok iyi biliyoruz. Ama görmezden geliyoruz. Farkındalık kazanmak için herkesin okuyup bir şekilde harekete geçmesi için okunmalı.Tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

herkezin okuması gereken bir kitap

8 puan

Azra Kohen'in sıradışı romanlarından bir yenisi. Okurken düşündüren, gerçekten de böyle oluyor dediğimiz çok şey anlatmış kitabında. Günümüzdeki mevcut sistem çok iyi analiz edilmiş ve okuyucuya bir kurgu üzerinden çok güzel anlatılmış. Çevremizde olup bitenlere insanoğlunun çevresine verdiği zarara bir farkındalık oluşturması açısından mutlaka okunması ve okutulması gereken bir kitap.

8 puan

Çok akıcı ve bilgilendirici bir kitaptı, kurgu ve betimlemeleri çok hoştu; okurken resmen filmini çektim zihnimde. Çoğu okur bu kitabın ilk 100 küsür sayfasını okurken gezegene ayak uydurmakta zorlandığını söylemiş ben aksine Aeden gezegenini çok sevdim,gözlerimde canlandırdım her bir köşesini hatta Dünya'ya hiç karışmasın istedim hikaye. Aeden den önce Fİ Çİ Pİ serisini okumuştum ve Azra Kohen'in insanlığa bir şeyler katmak için çabaladığını sayfalarında görüyorum. Gelecekteki kitapları bekliyoruz.

8 puan

Azra Kohen'in fi-çi-pi serisindeki düşüncelerini farklı bir hikaye ve kurguyla anlatan bir kitap. Diğer kitaplarını okuyanlar anlayacaktır. İnsanın kendisini geliştirmesine ve evrimini tamamlamasına dair bir kitap. Sıkıcı başlarken ikinci bölümden sonrası biraz heyecanlanan ve hikayeye dalan, sonlara doğru final sahnelerinin gerçekleşmesine rağmen finalde neler yaşandığının bilinemediği bir kitap. Kitabın sonunda Dinle Beni ve Nakar isimli kitapların geleceği yazıyor. Muhtemelen finali orada verecek. Yani bunu tamamlamak için diğer kitapları da okutturma hikayesi.
Bolca hayal ürünü içermesinin yanında bilimsel veriler ve çokça terim geçiyor. Epey bir açıklama var kitapta. Biimsel verilerin doğru olduğuna dair bir şeyler okudum ancak ne derece doğrudur bilemiyorum.
Özet olarak, söylediği doğrular olan, size birşeyler katabilecek bir kitap. Ama bütünüyle kabul edilmesi mümkün değil.

9 puan

Okudukça kendinizi ve çevreyi sorgulayacağınız iyi kurgulanmış akıcı düşündürücü.. Kısacası muhteşem bir kitap

10 puan

Yaşam enerjisine bu denli saygı duyan birilerinin var olduğunu bilmek...
Huzur vericiydi
Tek kelime ile muhteşem.

9 puan

İlk başlarda kitap beni içine çekmese de sonradan kurgu olmasına rağmen %90 ı gerçektir inancıyla okudum 😊😊 keşke filmi de çekilse..

6 puan

Bu kitabı okumam 2 ayımı aldı. Arada bir sürü kitap bitirdim ancak buna pek elim gitmedi. Sebebi de aşırı amatörce yazılmış olması. Devrik cümlelerle dolu ve anlatımı çok basit. Bu çaylaklık kokusu yüzünden de roman beni içine çekemedi. Neyse ki esaslı düşünceler vardı içinde de bitirmede ısrarcı davrandım.

Profil Resmi
9 puan

Annemin 'Ben bir haftada bitirdim sen de iste bir ayda okursun' diyerek verdiği ve benim 2 günde okuyup bitirdiğim bir kitap olmuştur.
Kitabın önsözünde de belirtildiği gibi güzel bir masal , Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki , yazarla aynı frekansta olduğumuzu gördüm. Eserde geçen bir çok konu benim de aklımdan geçirdiğim konulardı.
Kitabın sonunda sonraki kitabı 'Nakar'ın bir fragmanı var . Onu da merakla beklemekteyim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 616 sayfa
2Aralık2016 tarihinde, Destek Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786053111870
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

KT okyanusyagmur harf Selin Cilek Berrin_Celik
11 kişi

Okumuşlar

ntennioglu Halenin Haresi blackpearl Mervem masal_ll_85
93 kişi

Okumak İsteyenler

burcuva Gezgin ehlimana orange_rose eylulberna
17 kişi

Takas Verenler

Binbirinsan MERT TEKNİK A.Ş.
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski